Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Galcă, victorios şi în campionat

Ziarul de Vrancea
20 dec 2015 605 vizualizări
Formaţia Espanyol Barcelona, antrenată de Constantin Galcă, a învins, sambătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Las Palmas, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Spaniei, primul în această competiţie pentru gazde cu tehnicianul roman la conducere.

Golul a fost marcat de Caicedo, în minutul 67. Galcă a semnat luni cu Espanyol Barcelona, iar marţi a debutat pe banca tehnică a acestei echipe, în Cupa Spaniei, la un meci cu Levante, scor 2-1.

“Sarazinii”, victorii pe linie
 

Echipa Timişoara Saracens a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 35-14, formaţia Fiamme Oro Roma, într-un meci din grupa B a preliminariilor Challenge Cup. Pentru Timişoara Saracens aceasta a fost cea de-a treia victorie cu bonus ofensiv din cadrul grupei B şi astfel elevii lui Heikell Graiger sunt siguri de participarea în următoarea fază a calificărilor pentru Challenge Cup, deşi mai au de disputat o partidă în deplasare la Heidelberger RK. În primele două meciuri din preliminarii, Timişoara Saracens s-a impus cu scorul de 36-18 în faţa echipei Valladolid şi cu 45-13 în faţa Femmi-CZ Rovigo.

Încă un trofeu pentru Barça

 

Echipa spaniolă FC Barcelona a caştigat Campionatul Mondial al cluburilor, după ce a învins, duminică, la Yokohama, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia argentiniană River Plate, în finala competiţie. Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi ('36) şi Suarez ('49, '68). FC Barcelona a mai caştigat de două ori în istorie Campionatul Mondial al cluburilor, în 2009 şi 2011.Medalia de bronz a fost caştigată de echipa japoneză Sanfrecce Hiroshima, care a dispus cu 2-1 (0-1) de Guangzhou Evergrande (China). Au marcat Douglas (’70, ’83), respectiv, Paulinho (‘4). Cel mai bun jucător al competiţiei a fost desemnat atacantul echipei FC Barcelona, uruguayanul Luis Suarez, care a marcat cinci goluri în două meciuri, fiind primul fotbalist care înscrie atatea goluri într-o ediţie a Campionatului Mondial al cluburilor.

Ancelotti îl înlocuieşte pe Guardiola

Antrenorul italian Carlo Ancelotti va prelua conducerea tehnică a echipei Bayern München din sezonul viitor, el semnand un contract pe trei ani, a anunţat, duminică, preşedintele grupării germane, Karl-Heinz Rummenigge. Carlo Ancelotti îl va înlocui la Bayern pe Josep Guardiola. "Îi suntem recunoscători lui Guardiola pentru tot ce a dat clubului nostru şi sperăm să mai avem şi alte succese în acest sezon. Ancelotti este un alt mare antrenor care vine la Bayern şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el", a declarat Rummenigge. Carlo Ancelotti era fără angajament, după ce a fost demis de la Real Madrid în luna mai a acestui an.

 Surugiu revine langă Vlaicu

Internaţionalul roman de rugby Florin Surugiu a semnat o înţeleegere valabilă şase luni cu clubul italian Calvisano, unde va redeveni coechipier cu Florin Vlaicu, colegul său de la CSM Olimpia Bucureşti şi de la echipa naţională. Surugiu, accidentat după Cupa Mondială din Anglia, s-a refăcut complet şi speră să poată debuta la partida din campionatul italian, programată în 6 ianuarie 2016, cu vicecampioana Italiei, Rugby Rovigo. Florin Surugiu, care a împlinit în această lună 31 de ani, se va prezenta în cantonamentul echipei Calvisano în data de 27 decembrie. La randul său, Vlaicu va debuta pentru Calvisano duminică, în deplasare, cu Harlequins, în Challenge Cup. Jucătorul roman este anunţat titular pe postul de uvertură, la gruparea italiană.

Andone a înscris iar pentru Cordoba

Fotbalistul echipei Cordoba, Florin Andone, a înscris un gol în meciul pierdut, în deplasare, cu scorul de 1-2, în faţa formaţiei Elche, în etapa a XVIII-a a ligii secunde din Spania. Andone, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 18, după ce pentru gazde a marcat de două ori Sergio Leon în minutele 14 (din penalty) şi 17. În minutul 13, de la Cordoba a fost eliminat Deivid. Oaspeţii au mai avut un jucător eliminat, Pineda, în minutul 90. Cordoba este lider în clasament, cu 33 de puncte. Pe locul doi se află Alaves, cu 30 de puncte.

Lobonţ, antrenor la Roma??

Portarul Bogdan Lobonţ ar putea prelua interimatul la conducerea tehnică a echipei AS Roma, în cazul renunţării la serviciile antrenorului Rudi Garcia, susţine Eurosport Italia. Potrivit sursei citate, atmosfera la echipa din capitala Italiei este din ce în ce mai tensionată, iar suporterii sunt nemulţumiţi de rezultate şi arată acest lucru. AS Roma se află pe locul 5 în clasamentul campionatului Italiei, cu 29 de puncte acumulate în 16 etape. Echipa nu a reuşit însă să înregistreze nicio victorie în ultimele şapte partide, disputate în campionat, în Cupa Italiei şi în Liga Campionilor. Bogdan Lobonţ este legitimat la AS Roma din 2009.

Îl mai crede cineva?

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu pentru publicaţia britanică FourFourTwo, că în perioada în care evolua la Fiorentina a refuzat o ofertă de la Real Madrid şi a afirmat că fostul său antrenor de la Chelsea, José Mourinho, nu ştie să lucreze cu jucătorii.  "Este interesat doar de el. Ce cred jucătorii nu-l interesează. Atat timp cat deţine controlul, totul este perfect. Nu contează cat de mare e jucătorul, el trebuie să aibă controlul complet", a afirmat Mutu. Jucătorul de 36 de ani susţine că în perioada în care juca la Fiorentina a refuzat o ofertă de la Real Madrid: "Nu-mi pot scoate din cap că am refuzat Realul. Jucam foarte bine la Fiorentina. Cei de la Real a venit după mine şi i-am refuzat înainte să ascult oferta. După tot ce se întamplase, eram foarte fericit la Florenţa. Dar încă mă gandesc: dacă nu refuzam?".Adrian Mutu a jucat pentru Fiorentina în perioada 2006-2011.

Un premiu pentru Martial

Fotbalistul echipei Manchester United, Anthony Martial, a fost desemnat cel mai bun tanăr jucător care evoluează în Europa, într-un sondaj realizat de mai multe publicaţii din Europa.  Premiul a fost dat prima oară de cotidianul italian Tuttosport în 2003, iar acum este oferit după votul mai multor jurnalişti de la publicaţii europene. Acest premiu recompensează cel mai bun jucător de pană în 21 de ani. Anul trecut, trofeul i-a revenit lui Raheeem Sterling, fost la Liverpool, în prezent la Manchester City.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.