Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bergodi a părăsit ASA

Ziarul de Vrancea
18 dec 2015 669 vizualizări
Tehnicianul italian Cristiano Bergodi a demisionat, joi, din funcţia de antrenor principal al echipei ASA Targu Mureş, a declarat Bogdan Mara, preşedintele exectiv al clubului ardelean.

"Dimineaţă a fost la antrenament, iar după-masă ne-a sunat că vrea să reziliem contractul din motive personale. Am încercat să discutăm, dar a fost foarte ferm. Am reziliat de comun acord şi vom vedea pe cine vom aduce antrenor. Pentru moment nu avem nicio soluţie. Pentru următorul meci cred că interimatul va fi asigurat de jucătorii Gabi Mureşan şi Pablo Brandan", a spus Mara la Digi Sport. Cristiano Bergodi, în varstă de 50 de ani, a fost numit la ASA Targu Mureş în 22 septembrie, înlocuindu-l pe Vasile Miriuţă.

Galcă, împotriva extratereştrilor

Echipa Espanyol Barcelona, antrenată de Constantin Galcă, va întalni formaţia FC Barcelona în optimile de finală ale Cupei Spaniei, după ce va juca şi în campionat împotriva Barcelonei, la 2 ianuarie 2016. Meciurile dintre Barcelona şi Espanyol vor avea loc la 6 ianuarie (turul - pe Nou Camp) şi 13 ianuarie (returul). Conform tragerii la sorţi de vineri, în celelalte partide din optimi se vor întalni Betis-Sevilla, Rayo Vallecano-Atlético Madrid, Mirandes - Deportivo La Coruña, Cadiz - Celta, Valencia - Granada, Athletic - Villarreal şi Eibar - Las Palmas. Espanol va juca în compania FC Barcelona şi în campionat, în etapa a XVIII-a din La Liga, programată în 2 ianuarie.

S-au reunit handbaliştii

Naţionala de handbal masculin a Romaniei s-a reunit aseară, la Baia Mare, unde va susţine două din cele patru meciuri din preliminariile europene ale CM din 2017, programate în luna ianuarie, antrenorul Aihan Omer convocand 17 jucători. Naţionala masculină intră în cantonament între 18-23 decembrie, la Baia Mare, antrenorul Aihan Omer convocand 17 jucători, după cum urmează:  Irimuş, I. Iancu (portari), Bera, Onyejekwe (extreme stanga), Csepreghi, Racoţea, Ramba (interi stanga), Fenici, Stavrositu (centri), Sadoveac, Grigoraş, Ghiţă (interi dreapta), Ghionea, Mihalcea (extreme dreapta), Novanc, Dr. Iancu, Talaş (pivoţi). În cadrul pregătirii este prevăzut şi un meci de verificare, cu Serbia, în deplasare, în 29 decembrie.  Meciurile oficiale din luna ianuarie sunt următoarele: cu Finlanda, în 6 ianuarie, la Vantaa şi în 9 ianuarie, la Baia Mare, cu Austria, în 14 ianuarie, la Baia Mare şi cu Italia, în 16 ianuarie la Conversano. În grupa a douaa preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2017, Romania a disputat două meciuri pană acum, cu Austria, scor 24-27, şi cu Italia, scor 35-22, tricolorii ocupand locul II, cu două puncte, după Austria (4).

Curăţenia continuă la Dinamo

Conducerea grupării FC Dinamo a reziliat, vineri, de comun acord, contractul cu mijlocaşul elveţian Gezim Shalaj, informează site-ul oficial al clubului bucureştean. Transferat la Dinamo în acest sezon competiţional, Gezim Shalaj a adunat, în tricoul echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare, 169 de minute în şapte partide din Liga I. În sezonul 2014-2015, mijlocaşul în varstă de 25 de ani a evoluat la echipa Pandurii Targu Jiu.  În ultima perioadă, au mai părăsit echipa Dinamo jucătorii Antonio Ghomsi, Ricky Van Haren şi Aljosa Vojnovici.
Cadanţu a pierdut semifinala la Ankara
Jucătoarea Alexandra Cadanţu a ratat, vineri, calificarea în finala turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. AlexandraCadanţu a fost învinsă în semifinale, cu scorul de 4-6, 7-6, 5-7 de sportiva Cagla Buyukakcay (Turcia), a doua favorită a competiţiei. În sferturile de finală, Alexandra a învins, scor 6-1, 6-1 o altă jucătoare romană, Cristina Dinu. Pe tabloul de simplu au participat la Ankara Oana Simion, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu, eliminate în primul tur.

Premiile rugbiştilor

Jucătorul Mihai Macovei (Colomiers) a fost desemnat cel mai bun rugbist roman din trăinătate, în timp ce cel mai bun jucător din SuperLiga CEC Bank a fost ales Viorel Lucaci, de la Steaua Bucureşti, într-o gală organizată de Federaţia Romană de Rugby. De asemenea, jucătorii Marius Tincu şi Cristian Petre au fost incluşi în Hall of Fame-ul rugbyului romanesc, în timp ce Ovidiu Toniţa, Dănut Dumbravă, Cosmin Raţiu, dar şi antrenorul Vasile Soporan au fost recompensaţi pentru întreaga activitate. Cel mai bun marcator din SuperLiga CEC Bank a fost ales Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), iar cel mai bun străin din SuperLiga CEC Bank, Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens). Tudorel Bratu de la Dinamo Bucureşti a fost desemnat cel mai bun tanăr jucător din SuperLiga CEC Bank, iar Remus Zaharescu (Ştiinţa Petroşani) cel mai bun jucător din Divizia Naţională de seniori.

Del Bosque se retrage

Tehnicianul Vicente del Boque va părăsi naţionala Spaniei după Campionatul European din 2016, conform informaţiilor din presa spaniolă, extrase din cartea selecţionerului "Ganar y perder", care va fi lansată luni. "Dacă totul decurge normal, după Euro 2016 părăsesc naţionala şi federaţia. Este şi o problemă de sănătate. Sunt selecţioner de opt ani şi nu am intenţia să ţin cu forţa de funcţie. Vreau doar să părăsesc echipa după o evoluţie bună", scrie Del Bosque, campion mondial (2010) şi european (2012) ca antrenor al Spaniei. Vicente Del Bosque, care va împlini 65 de ani în iunie 2016, se consideră un privilegiat pentru că şi-a putut trăi cea mai mare pasiune: fotbalul. "Puteam să mă retrag mai repede, dar am dorit să fac la fel ca toţi spaniolii, să mă retrag atunci cand majoritatea se pensionează". Del Bosque conduce naţionala Spaniei din 2008, iar la Euro-2016, ibericii se află în Grupa E cu Turcia, Croaţia şi Cehia.

Platini nu s-a prezentat la Zürich

Avocatul lui Michel Platini, Thibaud d'Ales, s-a prezentat, ieri dimineaţă, în faţa Comisiei de Etică a FIFA de la Zürich, pentru a-şi apăra clientul, care a decis să nu meargă la audiere, denunţand un proces trucat. Platini a anunţat, miercuri, că nu va merge la audieri, el fiind "profund indignat de această procedură, politică, şi care vizează împiedicarea sa pentru a se prezenta la alegerile pentru şefia FIFA". Potrivit sursei citate, avocatul lui Platini va pleda pentru nevinovăţia francezului, care a respins orice acuzaţie de corupţie în cazul primirii a 1,8 milioane de euro în 2011, din partea lui Joseph Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris. Cel mai probabil, decizia FIFA în acest caz va fi anunţată luni.

Accident nedorit

Baschetbalistul LeBron James a accidentat o spectatoare la meciul disputat de Cleveland Cavaliers, joi seară, cu Oklahoma City Thunder, femeia fiind transportată la spital. LeBron James încerca să recupereze un balon, în momentul în care a căzut pe Ellie Day, soţia jucătorului australian de golf Jason Day, care stătea la marginea terenului. Ellie Day a primit imediat îngrijiri şi a fost transportată cu targa la spital. Ea a rămas peste noapte la spital, însă se află în afara oricărui pericol. "Mi-a strans mana şi mi-a spus că este bine. Pentru mine sănătatea ei este foarte importantă. Mi s-a spus că acum este bine, eu doar încercam să recuperez mingea, îmi pare rău că s-a întamplat aşa", a declarat LeBron James. Ellie Day şi Jason Day asistă frecvent la meciului echipei Cleveland Cavaliers. Cei doi sunt căsătoriţi din 2009 şi au un băieţel de trei ani şi o fetiţă de o lună.

Munca-i muncă, măritişul e măritiş

Jucătoarea australiană de tenis Arina Rodionova va evolua pentru a obţine un wild-card la Australian Open sambătă dimineaţă, urmand ca în cursul serii să se căsătorească. În varstă de 26 de ani, jucătoarea are nevoie de două victorii la un turneu naţionale pentru a obţine un wild-card la primul turneu de Grand Slam al anului, care începe la 18 ianuarie. Rodionova ar fi trebuit să joace cu Storm Sanders sambătă seară, dar organizatorii turneului şi adversara sa au fost de acord să mute meciul dimineaţa.  Dacă trece de Sanders, Rodionova va trebui să revină pe teren şi duminică, după nuntă. "Oricum nu o să beau mai mult de trei pahare, că mireasa nu trebuie să bea mult la nunta ei. Deci, duminică pot juca fără probleme", a afirmat Rodionova, care se va căsători cu jucătorul de fotbal australian Ty Vickery sambătă.

S-a logodit Kvitova

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, locul 6 WTA, dublă caştigătoare a turneului de la Wimbledon, a anunţat, pe contul ei de Twitter, că s-a logodit cu hocheistul Radek Meidl. "Sunt atat de fericită să împărtăşesc cu voi vestea că ne-am logodit", a scris Kvitova, 25 de ani, pe Twitter. Cateva dintre adversarele ei din circuit, printre care Angelique Kerber, locul 10 WTA, Sabine Lisicki, locul 32 WTA, şi Yanina Wickmayer, locul 41 WTA, au felicitat-o pe Kvitova tot prin intermediul reţelei de socializare. Radek Meidl, 27 de ani, atacant la HC Frydek-Mistek, are o relaţie cu Kvitova din iunie 2014, la două luni după ce jucătoarea s-a despărţit de tenismenul Radek Stepanek.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.