Sport

Danemarca a trecut, urmează Norvegia

Ziarul de Vrancea
17 dec 2015 921 vizualizări
alificate deja la turneul preolimpic, handbalistele tricolore, în frunte cu Cristina Neagu, vizează de-acum titlul mondial * Romania va fi întalni, de la ora 21:45 în semifinale, puternica formaţie nordică

Victoria handbalistelor tricolore contra echipei Danemarcei (scor, 31-30 după prelungiri) a însemnat, pe langă calificarea în semifinală, o performanţă nevisată după cele trei înfrangeri din grupă şi certitudinea calificării în turneele preolimpice din anul viitor, care vor permite accesul la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Antrenorul secund al naţionalei, Costică Buceschi, a declarat, după epuizantul meci cu danezele că cele mai grele minute au fost cele după ce Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă de joc.  ''A fost un meci foarte greu, pe care am reuşit să-l ducem pană la capăt. Cele mai grele minute au fost cele de după ratarea acelui 7 metri în ultima secundă de joc, pentru că echipa era puţin prăbuşită, dar am strans randurile, am reuşit să stăm bine în apărare şi am gestionat foarte bine ultimele cinci minute, reuşind să păstrăm avantajul de un gol pană la final. Felicit echipa Danemarcei pentru că a jucat un handbal foarte frumos şi împreună am reuşit să facem o propagandă bună pentru acest sport'', a declarat Buceschi la conferinţa de presă de după meci.  De partea cealaltă, antrenorul echipei Danemarcei, Klaus Bruun Jørgensen, s-a arătat dezamăgit de înfrangere şi a recunoscut problemele mari pe care le-a pus formaţiei sale Cristina Neagu, autoare a 15 goluri.  ''Felicitări Romaniei. Bineînţeles că suntem dezamăgiţi, a fost un meci dificil. Nu am reuşit să ne găsim ritmul la începutul meciului, nici în apărare, nici în atac, şi pe tot parcursul meciului am avut mari probleme cu Neagu. A făcut un meci fantastic şi a demonstrat că este o jucătoare de clasă mondială''.  Tehnicianul danez a acuzat şi un arbitraj defavorabil echipei gazdă din partea franţuzoaicelor Charlotte şi Julie Bonaventura: “Au fost multe faulturi la Maria Fisker, la mijlocul terenului, pe care arbitrele nu le-au văzut şi care ar fi făcut diferenţa''.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a naţionalei de handbal feminin a Romaniei a mulţumit fanilor romani pentru susţinere, adăugand că trebuie "să le fie ruşine" celor care au adus critici după trei înfrangeri consecutive în grupa D: "În primul rand sunt extrem de fericită pentru victorie, am ratat 7 metri care ne putea costa calificarea. Le mulţumesc acestor fete minunate, au dat sută la sută pe teren, au dat totul, sunt mandră de ele. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat după trei înfrangeri consecutive în grupă, cand noi jucăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru toţi. Habar n-am unde ne putem opri la acest Mondial, o să ne odihnim, nu am cuvinte cat sunt de mandră de această echipă - staf, antrenori, maseuri. Le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, şi celor din sală, şi celor din faţa televizoarelor", a spus Neagu. La randul său, antrenorul Tomas Ryde a declarat că după calificarea în semifinale e destul de "cool". "E destul de cool acum, am încercat să nu fiu emotiv. Ambele echipe au avut forţă, Danemarca a avut şi sprijinul publicului şi pentru noi a fost dificil să ne concentrăm cu acest public. Acum nu mă gandesc la Norvegia, bem un pahar cu vin şi Hai Romania", a spus şi Tomas Ryde.

Din nou, cu Norvegia

Naţionala de handbal feminin a Romaniei a învins miercuri seară, la Herning, reprezentativa Danemarcei, naţiunea gazdă a Campionatului Mondial, după două reprize de prelungiri, cu scorul de 31-30 (13-10, 27-27), în sferturile competiţiei, şi va juca, astăzi, cu Norvegia, în semifinale. Cele două echipe s-au mai duelat în aceeaşi sală, la CE din 2010, atunci cand tricolorele au caştigat medalia de bronz, învingand Danemarca în finala mică. Semifinalele se vor disputa în cuplaj, astăzi, tot la Herning, după următorul program: Olanda – Polonia (ora 19:00) şi Norvegia – Romania (21:45).
În absenţa Rusiei, Braziliei, Franţei, Muntenegrului, Suediei sau Danemarcei, Norvegia este marea favorită a turneului, dacă va învinge Romania. Norvegia a dominat handbalul feminin în ultimii 15 ani, cu un bilanţ de două medalii de aur (1999, 2011), trei de argint (1997, 2001, 2007) şi juna de bronz (2009) la ultimele zece ediţii ale Mondialelor, la care se adaugă şase titluri europene şi două  olimpice.  Nordicele au suferit o înfrangere pană acum în faza grupelor, în faţa Rusiei, care a fost însă eliminată în sferturi de Polonia (21-20). Romania, învinsă de Norvegia în grupă (22-26), a avut un parcurs modest în faza grupelor, unde a mai pierdut în faţa Spaniei (18-26) şi Rusiei (27-30), dar tricolorele au făcut un salt calitativ în optimi şi sferturi, cand au învins Brazilia, campioana mondială en titre, şi Danemarca, ţara gazdă. AFP remarcă revenirea în prim plan a Romaniei, care nu a impresionat la Euro 2014 (locul IX) şi nici la CM 2013 (X).

Cristina Neagu – golgeter numărul 2

Jucătoarea romană Cristina Neagu a urcat pe locul II, cu 45 goluri, în clasamentul marcatoarelor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, fiind depăşită doar de muntenegreanca Jovanka Radicevic, care are 49 goluri. Cristina Neagu a marcat 45 de goluri din 72 de şuturi, cu o eficienţă de 63%. Romanca împarte locul II cu jucătoarea ivoriană Christianne Mwasesa (45 goluri), dar un procentaj de reuşită de 52%. În clasamentul paselor de gol, Aurelia Brădeanu este pe locul 24 (20), primul loc fiind ocupat de chinezoaica Zhao Jiaqin (48). În ierarhia şuturilor blocate în apărare, Brădeanu şi Crina Pintea împart locul 12 cu cate 6 intervenţii, lider fiind olandeza Kelly Dulfer cu 19 şuturi oprite.  În topul portarilor, Paula Ungureanu şi Ionica Munteanu ocupă locul 11, ambele cu un procentaj de 35%. Lider este olandeza Tess Wester, cu un procentaj de 46% şuturi apărate. Munteanu a parat 22 din 63 şuturi, iar Ungureanu a apărat 66 mingi din 191 şuturi. Paula este a doua în materie de şuturi apărate, după olandeza Wester (97). La aruncările de la 7 m, Ungureanu şi Munteanu împart locul II, cu cate 33% mingi apărate. Paula a apărat 7 mingi din 21 de şuturi, iar Munteanu 2 din 6. Primul loc este ocupat de norvegianca Silje Solberg cu 36% (5 mingi parate din 14 şuturi).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.