Sport

Cu Slovenia, în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
4 nov 2015 432 vizualizări
Tenismanii ex-iugoslavi fruntaşi sunt mai bine clasaţi ca ai noştri, însă partida se dispută pe teren propriu * dacă trece de Slovenia, Romania se va confrunta cu Spania lui Nadal şi Ferrer

Echipa masculină de tenis a Romaniei va întalni Slovenia în primul tur al Grupei I din Zona Europa/Africa a Cupei Davis, în perioada 4-6 martie 2016, pe teren propriu, potrivit site-ului Federaţiei Romane de Tenis.  Slovenii şi-au asigurat calificarea după ce au învins, la finalul săptămanii trecute, la baraj, Lituania, cu scorul de 5-0.  Cel mai bine clasaţi jucători sloveni sunt Blaz Rola (128 ATP), Blaz Kavcic (155 ATP), Greg Zemlja (174 ATP) şi Tom Kocevar-Desman (378 ATP). La dublu, cel mai bine clasat este Blaz Rola (226). Cei mai bine clasaţi romani sunt Adrian Ungur (171 ATP), Marius Copil (181 ATP), la simplu, Horia Tecău (5 ATP) şi Florin Mergea (15 ATP), la dublu.  Romania şi Slovenia nu s-au mai întalnit niciodată în istoria Cupei Davis.  Echipa de Cupa Davis a Romaniei a ajuns în această fază a competiţiei după ce a pierdut, anul acesta, la Mamaia, cu 2-3 întalnirea din turul II cu reprezentativa Slovaciei.  Dacă va trece de Slovenia, echipa antrenată de Andrei Pavel va juca, în perioada 15-17 iulie, pe teren propriu, împotriva Spaniei lui Rafael Nadal.


* Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), cap de serie numărul 8, s-a calificat în sferturile de finală ale turneuluide la Paris, dotat cu premii totale de 3.830.295 de euro. Mergea şi Bopanna au trecut în optimi de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, scor 6-7, 6-4, 10-5, după o oră şi 32 de minute de joc. În sferturi, Mergea l-ar putea întalni pe Horia Tecău, care, alături de Jean-Julien Rojer, este cap de serie 3. La simplu, Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în optimile de finală  după ce a dispus de brazilianul Thomaz Bellucci cu 7-5, 6-3. Djokovic a ajuns astfel la 24 de seturi consecutive caştigate după finala turneului US Open, desfăşurată la începutul lunii septembrie. În optimi, Djokovic, care a caştigat ultimele două ediţii ale turneului parizian, îl va înfrunta pe francezul Gilles Simon.  Un succes nescontat a obţinut şi cehul Lukas Rosol, în faţa spaniolului Guillermo Garcia- cu 6-2, 2-6, 6-3. Cei doi s-au mai întalnit de două ori la Bucureşti, Rosol caştigand titlul în 2013, după 6-3, 6-2 în finală, pentru ca anul acesta ibericul să se impună în sferturi, cu 6-4, 7-6, în drumul său spre trofeu. Rezultate înregistrate ieri: David Goffin (Belgia) – Dusan Lajovic (Serbia) 6-2, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Jérémy Chardy (Franţa) 7-6, 6-7, 6-1; Goran Dimitrov (Bulgaria) – Marin Cilic (Croaţia) 7-6, 7-6; Richard Gasquet (Franţa) – Leonardo Mayer (Argentina) 6-2, 7-5; John Isner (SUA) – Aljaz Bedene (Marea Britanie)  6-3, 7-6; Andy Murray (Marea Britanie) – Borna Coric (Croaţia) 6-1, 6-2; Tomas Berdych (Cehia) – Edouard Roger-Vasselin (Franţa) 6-3, 4-6, 7-5; Rafael  Nadal (Spania) – Lukas Rosol (Cehia) 6-2, 6-2.

* Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de euro, după ce l-a învins pe olandezul Igor Sijsling cu 6-3, 6-2.  Copil (24 ani), aflat pe locul 181 în lume, s-a impus în doar 45 de minute în faţa adversarului de 28 de ani (163 ATP), romanul reuşind nu mai puţin de 18 aşi în acest meci. Sijsling caştigase singurul meci direct cu Copil, anul acesta, cu 6-2, 6-4, în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Copil va juca în turul secund cu al doilea favorit, belgianul Ruben Bemelmans (109 ATP) care l-a învins cu 6-4, 6-3 pe belgianul Max Materer (245).  La dublu, romanul Costin Pavăl şi olandezul Sander Arends s-au calificat în sferturile de finală, graţie victoriei cu 4-6, 6-3, 14-12 în faţa perechii Vladimir Ignatik /Aslan Karaţev (Belarus / Rusia). Pavăl şi Arendts vor juca în sferturi cu perechea Mateusz Kowalcyzk  /Dino Marcan (Polonia / Croaţia), care a trecut de cuplul Ilija Bozoljac / Mate Pavic (Serbia / Croaţia), scor 7-6, 6-7, 12-10.
* În ziua a doua a Mini-turneului Campioanelor care se dispută în aceste zile la Zhuhai (China) şi este dotat cu premii în valoare totală de 2.150.000 de dolari, s-au înregistrat următoarele rezultate:
Grupa B: Carla Suarez (Spania) – Andrea Petkovic (Germania) 6-0, 6-0
Grupa C: Karolina Pliskova (Cehia) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-4, 3-6, 6-2
Grupa D: Roberta Vinci (Italia) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 6-4, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.