Sport

Totuşi, depunctarea rămane

Ziarul de Vrancea
2 nov 2015 492 vizualizări
Secretarul general al LPF susţine că aceasta va disciplina cluburile în relaţiile cu angajaţii şi terţii

Liga Profesionistă de Fotbal doreşte să implementeze un sistem de garantare a salariilor jucătorilor din drepturile TV astfel încat aceştia să fie plătiţi la zi, iar cluburile să nu mai rişte sancţiuni cu depunctarea din cauza datoriilor, a anunţat, ieri, secretarul general al LPF, Justin Ştefan. "Pană la finalul sezonului actual vom încerca să identificăm împreună cu cluburile un sistem de garantare a plăţilor către jucători din drepturile TV. Am deschis deja această discuţie şi vom începe prin vizite în teritoriu după ultima etapă a sezonului regulat din acest an. Vom discuta cu fiecare club în parte pentru a vedea ce buget are fiecare şi să vedem cum putem face să asigurăm garantarea plăţii creditorilor elevaţi pentru manualul de licenţiere. Apoi vom putea să analizăm nişte sancţiuni alternative pentru sistemul de licenţiere. Pană atunci e clar că depunctarea rămane. Cluburile din Liga I sunt dispuse ca, în funcţie de decizia în litigiul deschis de CFR Cluj la TAS, să se identifice un mecanism care să ne protejeze în viitor faţă de cluburile care vor intra în insolvenţă în viitor", a spus Ştefan într-o conferinţă de presă desfăşurată la finalul Adunării Generale a LPF.
Acesta susţine că decizia Comitetului Executiv al FRF de menţinere a sancţiunii cu depunctarea este pozitivă deoarece va disciplina cluburile să îşi achite în termen datoriile către angajaţi şi terţi.  LPF va semna pană în următoarele două săptămani un nou contract de sponsorizare pentru campionatul Ligii I.  Justin ştefan a menţionat că toate cele 14 cluburi din Liga I doresc să fie consultate de FRF pentru a afla condiţiile în care jucătorii din primul eşalon vor participa la cantonamentul echipei naţionale, programat între 24 ianuarie şi 6 februarie 2016, în cadrul căruia Romania va disputa sub titulatura de selecţionată divizionară trei partide amicale. "S-a discutat despre un cantonament al echipei naţionale pentru 24 ianuarie - 6 februarie 2016. Pentru acest stagiu de pregătire echipele de Liga I ar trebui să dea jucători pentru a se forma o selecţionată divizionară care va disputa trei partide amicale. Cluburile din Liga I, toate 14, doresc să fie consultate pentru a se stabili exact condiţiile în care jucătorii vor merge în acest cantonament. Cu siguranţă există înţelegere din partea cluburilor pentru acest cantonament pentru că echipa naţională reprezintă o prioritate", a spus Justin Ştefan.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.