Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Blaturi în atenţia FRF

Ziarul de Vrancea
2 nov 2015 391 vizualizări
Comisia de Disciplină a Federaţiei Romane de Fotbal a stabilit, ieri, un nou termen, pentru vineri, în cazul meciurilor suspectate că ar fi fost trucate din sezonul trecut al Ligii a II-a, informează site-ul oficial al FRF.

Membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FRF au analizat în cadrul şedinţei de ieri, documentele aflate la dosarul instrumentat de către Departamentul de Integritate din cadrul federaţiei, cea care a şi depus sesizarea, urmand ca la următorul termen să cheme şi martorii implicaţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale. Dosarul ajuns la Comisia de Disciplină a FRF se referă la 12 meciuri din sezonul 2014-2015 al Ligii a II-a. Conform surselor citate, cele mai multe meciuri suspecte de trucare sunt ale formaţiei Gloria Buzău, două dintre ele fiind disputate de către actuală prim-divizionara FC Voluntari. La dosarul înaintat Comisiei de Disciplină a FRF au fost depuse mai multe probe video, cat şi mărturii în scris ale unor jucători.

Momente de reculegere pană la încheierea sezonului

Federaţia Romană de Fotbal solicită membrilor săi afiliaţi să păstreze un moment de reculegere înaintea tuturor partidelor organizate de FRF pană la finalul acestui an, iar jucătorii să poarte banderole negre pe toată această perioadă. "Astăzi este ultima zi de doliu naţional instituit prin Hotărarea Guvernului în urma tragediei petrecute vineri seară în Bucureşti. Federaţia Romană de Fotbal transmite, încă o dată, condoleanţe familiilor îndurerate şi este alături de toţi cei aflaţi în suferinţă în spitalele din Capitală. Solicităm respectuos tuturor membrilor afiliaţi să prelungească perioada în care comemorăm victimele tragediei, păstrand un moment de reculegere, iar jucătorii purtand banderole negre, pană la finalul anului 2015", a anunţat forul de la Casa Fotbalului.

Gimnastica romanească în ceaţă

Secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan, a declarat, ieri, pentru, MEDIAFAX, că delegaţia Romaniei nu poate reveni în ţară de la Glasgow, unde a participat la CM, şi a amanat sosirea pentru astăzi, din cauze blocajelor de pe Aeroportul Heathrow afectat de o ceaţă densă. Delegaţia Romaniei urma să revină în ţară azi-noapte, la ora 00.30, însă zborurile de pe Aeroportul Heathrow au mari întarzieri sau au fost blocate, din cauza ceţei dense. "Delegaţia Romaniei şi-a amanat sosirea pentru marţi seară, la ora 22.50, cu o cursă British de la Londra. Toate delegaţiile participante la Mondiale sunt afectate de această problemă cu ceaţa de la Londra. Vă daţi seama, nu mai sunt locuri de cazare, toată lumea a ştiut că pleacă. Delegaţia noastră va merge la Edinburgh, cu autocarul, pentru că nu am găsit altă variantă de cazare pană maine. Toată lumea a fost redirecţionată şi majoritatea au pierdut zborurile din această seară"", a declarat secretarul general al FRG, Mircea Apolzan.

Rosberg s-a impus în Mexic

Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a caştigat, duminică, Marele Premiu al Mexicului, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton. Pe poziţia a treia s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas (Williams Mercedes), urmat de rusul Danil Kviat (Red Bull). În continuare, s-au clasat Daniel Ricciardo (Red Bull), Felipe Massa (Williams), Nico Hulkenberg (Force India), Sergio Perez (Force India), Max Verstappen (Toro Rosso) şi Romain Grosjean (Lotus).  Următoarea etapă, Marele Premiu al Braziliei, va avea loc la 15 noiembrie. În clasamentul piloţilor, conduce Lewis Hamilton, virtual campion mondial, cu 345 puncte, urmat de coechipierul său Nico Rosberg (272) şi Sebastian Vettel (251). La constructori, conduce Mercedes (617 p – campioană), urmată de Ferrari (374) şi Williams (243).

O nouă medalie pentru Sonny

Rugbistul Sonny Bill Williams, caştigător al Cupei Mondiale cu naţionala Noii Zeelande, a primit din partea organizatorilor o nouă medalie, după ce a dăruit-o pe cea primită sambătă unui copil de 14 ani. Williams a primit a doua medalie la o ceremonie de premiere ce a avut loc duminică seară, la Londra. Sonny Bill Williams ia dăruit unui copil în varstă de 14 ani medalia de aur pe care a obţinut-o, sambătă, la Cupa Mondială de rugby, el făcand acest gest pe teren, după finala cu Australia. Williams i-a pus la gat medalia sa lui Charlie Lines după ce acesta a fost doborat de un steward în timp ce încerca să intre în fugă pe teren, cand rugbiştii neo-zeelandezi făceau turul de onoare. În altă ordine de idei, neo-zeelandezul Dan Carter, caştigător al Cupei Mondiale de rugby, săptămana trecută, cu echipa ţării sale, a fost ales cel mai bun rugbist al anului 2015. Carter a primit această distincţie pentru a treia oară şi l-a egalat pe coechipierul său Richie McCaw, caştigător în 2006, 2009 şi 2010. Dan Carter a mai fost ales rugbistul anului în 2005 şi în 2012.

Rafinha rămane la Barça

Mijlocaşul Rafael Alcantara "Rafinha" îşi va prelungi contractul cu FC Barcelona pană la 30 iunie 2020, a anunţat gruparea catalană, pe site-ul oficial. Clauza sa de reziliere este fixată la 75 de milioane de euro, iar contractul va fi semnat în următoarele zile.  Fratele lui Thiago Alcantara a fost accidentat grav de Nainggolan la meciul cu AS Roma din Liga Campionilor. El a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi nu va mai juca în acest sezon.

Antrenor francez pe Villa Park

Tehnicianul francez Remi Garde va fi noul antrenor al echipei Aston Villa, în locul lui Tim Sherwwod, demis din cauza rezultatelor slabe. Garde, în varstă de 49 de ani, va semna un contract pentru trei sezoane şi jumătate. Remi Garde a condus Olympique Lyon în perioada 2011-2014.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.