Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Romancele luptă pentru titlu

Ziarul de Vrancea
28 sep 2015 470 vizualizări
Echipa feminină de tenis de masă a Romaniei s-a calificat în finală la Campionatul European de la Ekaterinburg, după ce a învins, ieri, cu scorul de 3-1, reprezentativa Ucrainei, în semifinalele competiţiei.

Meciul nu a început sub auspicii prea favorabile pentru echipa noastră, Bernadette Szöcs fiind învinsă cu 0-3 (-13, -10, -6) de cea mai bună jucătoare ucraineană, Tetiana Bilenko. Scorul a fost egalat de cea mai experimentată jucătoare a echipei antrenate de Viorel Filimon, Elizabeta Samara, care a trecut cu 3-2 (‘9, 12, 11, -5, 9) de Margarita Pesoţka. Hanna Garopova părea o adversară facilă pentru Daniela Dodean-Monteiro, dar după două seturi caştigate la 6 şi la 8, Daniela a fost egalată (10, 4) însă a caştigat setul decisiv cu 11-7. Restul a fost floare la ureche pentru Eliza Samara care a învins-o în trei seturi (11-6, 11-9, 11-9). Tricolorele vor întalni astăzi, de la ora 12:00, reprezentativa Germaniei, extrem de redutabilă, care a învins Rusia cu 3-0. Formaţia germană este alcătuită din două jucătoare de origine chineză Han Ying şi Shan Xiaona, plus Petrissa Solja.

Ultramaratonista recordmană

Alergătoarea Adriana Istrate a reuşit performanţa de a termina şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe toate continentele în mai puţin de zece luni, stabilind astfel un record mondial şi depăşind performanţa pakistanezului Ziyad Tariq Rahim. Ultima cursă pe care a termint-o Istrate a fost Ultramaratonul montan din Vietnam, de 70 de kilometri, distanţă pe care a parcurs-o în 18 ore. "18 ore de chin din care 14 ore cu picioarele în nămoale. Traseul ne-a dus prin junglă, rauri, orezării, sate uitate de lume şi păduri de bambus, am încercat cu greu să răman în picioare pe terenul alunecos (dar mi-au ieşit cateva numere interesante de gimnastică), să mă feresc de lipitori, să nu-mi rup picioarele printre stanci şi să mă încadrez în cele patru termene limită intermediare. Cea mai grea cursă din Vietnam, îşi spune şi aşa să-i rămaie numele!", a scris Adriana Istrate pe pagina sa de Facebook.

Rădoi îşi dă licenţa la Chişinău

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, va urma cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, el precizand pe site-ul oficial al grupării bucureştene că nu a ales şcolarizarea în Italia, la Coverciano, pentru că i-ar fi ocupat mai mult timp. "Am preferat să merg la Chişinău, deoarece este mai aproape de casă, în timp ce în Italia se schimbă în mod constant oraşul în care se ţin cursurile şi mi-ar fi luat mai mult timp să mă deplasez. În plus, la cele două şcoli, diploma de Bacalaureat reprezintă doar un criteriu de punctaj, nu şi unul obligatoriu", a declarat Rădoi.  Mirel Rădoi se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat. El a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în vară, înlocuindu-l pe Constantin Galcă. Rădoi este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

Naţionalişti de nevoie

Echipa de baschet masculin BC Timişoara a renunţat la jucătorii străini din lot, în săptămana în care începe Liga Naţională, din cauza blocării finanţării clubului de către autorităţile locale, în urma unui control al Curţii de Conturi. Potrivit unui comunicat, de luni, al echipei BC Timişoara, participarea în Liga Naţională va continua, însă cu jucători autohtoni, tineri. Antrenorul Dragan Petricevic a decis să continue la BC Timişoara, chiar şi în aceste condiţii. În prima etapă a Ligii Naţionale, BC Timişoara va întalni formaţia CSU Sibiu.

Blatter vrea să rămana pană la alegeri

Elveţianul Joseph Blatter, împotriva căruia a fost deschisă o procedură penală în Elveţia, a declarat, ieri, într-un comunicat, că rămane la conducerea FIFA pană la alegerile din 2016, subliniind că nu a făcut nimic ilegal. "Preşedintele Blatter a discutat cu staful FIFA şi l-a informat că a cooperat cu autorităţile, reiterind că nu a făcut nimic ilegal şi afirmand că va rămane preşedinte al FIFA", se arată în comunicat.  Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis, vineri, o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere". Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA. În ceea ce priveşte această plată către Platini, Blatter a afirmat că aceasta a fost o "compensaţie validă şi nimic altceva".

Lisicki a încheiat sezonul

Jucătoarea de tenis Sabine Lisicki, locul 28 WTA, nu va mai juca în acest sezon din cauza unei accidentări la genunchi, a anunţat, luni, L'Equipe. Lisicki s-a accidentat în timpul turneului US Open, cand a fost învinsă de Simona Halep, în optimile de finală, cu scorul de 7-6, 5-7, 2-6. Jucătoarea germană în varstă de 26 de ani nu a jucat nicio finală în acest an, ajungand pană în semifinale la Indian Wells şi Birmingham.

Campion slovac pe şosea

Rutierul slovac Peter Sagan a caştigat titlul de campion mondial la ciclism, duminică, la Richmond (SUA), în cadrul Campionatelor Mondiale de ciclism pe şosea, într-o cursă pe care romanul Serghei Ţvetcov nu a reuşit să o termine.
Sagan (25 ani) a atacat cu trei km înainte sosire şi s-a impus cu timpul de 6 h 14:37pe 261,4 km, devansandu-i în clasamentul final pe australianul Michael Matthews, pe lituanianul Ramunas Navardauskas, norvegianul Alexander Kristoff, spaniolul Alejandro Valverde, toţi sosiţi la trei secunde/ 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.