Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Blatter, urmărit penal

Ziarul de Vrancea
25 sep 2015 570 vizualizări
Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere", informează presa internaţională.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA. De asemenea, el este bănuit că a semnat un contract cu Uniunea Caraibiană de Fotbal (al cărei preşedinte era Jack Warner) în defavoarea FIFA. Într-un comunicat, FIFA a anunţat că vrea să coopereze cu procurorul general şi va oferi toate documentele şi datele necesare. Autorităţile elveţiene au perchiziţionat biroul lui Blatter şi a luat mai multe documente, după Comitetul Executiv de vineri. "Michel Platini a fost audiat în calitate de persoană chemată să ofere informaţii", se menţionează într-un comunicat al justiţiei elveţiene.

Cupa Mondială de Crăciun

Cupa Mondială din Qatar, din 2022, va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, a decis, ieri, Comitetul Executiv al FIFA.  Turneul va începe într-o zi de luni şi se va încheia după 28 de zile, fiind cea mai scurtă Cupă Mondială din 1998. Dosarul de candidatură al Qatarului propunea ca turneul final să aibă loc vara, însă în acea perioadă temperaturile din Zona Golfului reprezintă un risc pentru sănătatea jucătorilor.

Bălţagă, campion absolut

Cristian Băţagă (CSM Bistriţa) a caştigat, ieri, titlul naţional la individual-compus, la cea de-a 68-a ediţie a Campionatelor Naţionale de gimnastică de la Bucureşti, iar Dinamo Bucureşti a devenit campioană în competiţia pe echipe. Cristian Băţagă este component al lotului olimpic al Romaniei, cu care va participa luna viitoare la Campionatele Mondiale de la Glasgow.  Marian Drăgulescu (Steaua Bucureşti), component şi el al lotului Romaniei pentru CM de la Glasgow de luna viitoare, nu a performat la toate cele şase aparate, dar s-a declarat mulţumit după concursul de vineri. În concursul pe echipe, titlul naţional a revenit clubului Dinamo Bucureşti.

Topul agenţilor

Portughezul Jorge Mendes, impresarul conaţionalilor săi Jose Mourinho şi Cristiano Ronaldo, este cel mai bogat agent de fotbalişti în urma unui studiu efectuat de revista americană Forbes, a anunţat Corriere dello Sport. Mendes, care mai reprezintă interesele fotbaliştilor James Rodriguez, Thiago Silva, Radamel Falcao, Angel Di Maria şi David De Gea, a caştigat 85 de milioane de euro, după ce a încheiat contracte în valoare de 850 de milioane de euro. Pe poziţia a doua se află britanicul Jonathan Barnett, agentul jucătorilor Gareth Bale, Joe Hart, Wojciech Szczesny, Luke Shaw, Ashley Cole şi Phil Jagielka. El a caştigat 39 de milioane de euro în urma unor afaceri în valoare de 400 de milioane de euro. Germanul Völker Struth se află pe locul trei, avand caştiguri în valoare de 37 de milioane de euro. Struth îi reprezintă pe Marco Reus, Mario Götze, Toni Kroos, Benedikt Höwedes şi Josip Drmic.

Liga Campionilor Americani

Proiectul unei competiţii similare UEFA Champions League, care să reunească echipe atat din America de Nord, cat şi din America de Sud şi care să înlocuiască turneele Copei Libertadores şi Concachampions, este în dezbatere în aceste zile pe cele două continente. Ideea American Champions League aparţine unei companii de marketing sportiv, MP&Silva, patronată de italianul Riccardo Silva, care deţine, împreună cu fostul fotbalist Paolo Maldini franciza Miami FC din NASL, liga a doua americană după MLS. Potrivit presei sud-americane, la această competiţie ar urma să participe 70 de cluburi, din Canada pană în Argentina, care să îşi împartă premii de 440 de milioane de dolari. Fiecare club ar primi cinci milioane de dolari pentru participarea în faza grupelor, iar campioana 30 de milioane de dolari. Durata ACL este estimată între şapte şi nouă luni, iar prima ediţia ar urma să se desfăşoare în 2019. Conform proiectului, Brazilia şi MLS (SUA şi Canada) ar avea cele mai multe locuri în American Champions League, 16, urmate de Argentina - 10, Mexic - 8, Columbia - 3, Chile şi Uruguay cate 2, iar Paraguay unul. Celelalte ţări vor primi locuri în preliminarii.

Basso revine pe şosele

Rutierul italian Ivan Basso, care a fost nevoit să abandoneze Turul Franţei după ce s-a descoperit că suferă de cancer testicular, a primit acceptul medicilor să revină în competiţii, a anunţat echipa ciclistului, Tinkoff-Saxo. Basso va concura din nou luna viitoare, în Japonia, la Saitama Criterium. Ciclistul în varstă de 37 de ani a anunţat, în iulie, că suferă de cancer la testicule şi a părăsit imediat Turul Franţei pentru a primi îngrijiri în Italia. La 15 iulie, el a fost operat cu succes la Spitalul San Raffaele din Milano, unde i s-a îndepărtat o tumoră. Ivan Basso a caştigat Turul Italiei în 2006 şi 2010, dar şi o etapă în Turul Franţei în 2004.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.