Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Internaţional marocan la Steaua

Ziarul de Vrancea
18 sep 2015 801 vizualizări
Mijlocaşul ofensiv marocan Houssine Kharja a efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă în vederea perfectării unui contract cu gruparea Steaua Bucureşti.

În varstă de 32 de ani, Kharja s-a născut în Franţa, la Poissy, dar a evoluat în echipa naţională de fotbal a Marocului, în 75 de meciuri.  Jucătorul a declarat că a venit la Steaua la îndemnul antrenorului Cosmin Olăroiu: "Steaua este o echipă cu o istorie glorioasă, cu mari performanţe în Europa şi campioana en-titre a Romaniei. Sunt entuziasmat şi sper ca totul să fie bine. Îl cunosc pe Mirel Rădoi. Am venit aici la îndemnul lui Cosmin Olăroiu, cu care am vorbit despre Steaua, despre Romania, despre venirea aici". În cariera sa, Houssine Kharja a evoluat pentru echipele Sporting Lisabona, Ternana, AS Roma, Piacenza, Siena, Genoa, Internazionale Milano, Fiorentina, Al-Arabi şi Sochaux, acum fiind liber de contract.

Refuzat la Dinamo, bun pentru Kiel

Handbalistul Dragoş Oprea a semnat un contract valabil pe un sezon cu multipla campioană a Germaniei, THW Kiel.  Dragoş Oprea, care are 33 de ani şi este născut la Bucureşti, joacă pe postul de extremă stanga, iar în acest an şi-a încheiat contractul cu Frisch auf Göppingen, la care a evoluat timp de 13 sezoane. În această vară, handbalistul a fost prezent în Romania, pentru negocieri cu Dinamo Bucureşti, cu care s-a şi antrenat, dar contractul nu s-a concretizat, Oprea sugerand ulterior în presa germană că nu a mai fost căutat de cei de la Dinamo. Potrivit unui anunţ al campioanei en-titre a Germaniei, THW Kiel, Dragoş Oprea a semnat un contract valabil pe un sezon, iar negocierile au fost "foarte scurte". THW Kiel are în palmares 20 de titluri naţionale şi 9 Cupe ale Germaniei, Liga Campionilor (în 2007, 2010 şi 2012) şi EHF Cup (1998, 2002, 2004).

Ambele meciuri acasă

Ambele meciuri dintre Dinamo Bucureşti şi formaţia elenă Diomidis Argous, contand pentru turul II al Cupei EHF la handbal masculin, se vor disputa în Capitală, potrivit anunţului de ieri al formaţiei dinamoviste. Dinamo Bucureşti s-a calificat în turul II al Cupei EHF după ce a eliminat formaţia Energia Targu Jiu (38-24 şi 24-24), în această fază urmand a întalni echipa elenă Diomidis Argous.  După calificarea în turul II, formaţia bucureşteană a trimis o adresă clubului din Grecia, prin care propunea disputarea ambelor meciuri la Bucureşti, iar Diomidis Argous şi-a dat acordul. Meciurile se vor juca în 10 octombrie şi 11 octombrie, de la aceiaşi oră, 17.00, echipa caştigătoare obţinand calificarea în turul III al Cupei EHF.  În turul II al Cupei EHF va intra şi vicecampioana CSM Bucureşti, care va juca în compania formaţiei austriece Bregenz Handball, în 10-11, respectiv 17-18 octombrie.

Rednic, suspendat două jocuri

Antrenorul FC Dinamo, Mircea Rednic, trimis în tribună de arbitrul Radu Petrescu la meciul de luni cu CFR Cluj, a primit din partea Comisiei de Disciplină a FRF o sancţiune cu suspendare de două jocuri şi o penalitate sportivă de 320 de lei. În cadrul aceleiaşi şedinţe a Comisiei de disciplină a FRF de vineri, mijlocaşul dinamovist Cosmin Matei, eliminat în aceeaşi partidă pentru că a scuipat înspre un adversar, a fost sancţionat cu suspendare pentru trei jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 7.000 de lei. Formaţia Dinamo a fost învinsă, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 0-2 (0-1), de echipa CFR Cluj, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I, în care de la gazde au fost eliminaţi trei jucători, Feussi, Steliano Filip şi Cosmin Matei.

Spania, în finala Eurobasket

Reprezentativa Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de baschet, în urma victoriei din semifinale, cu scorul de 80-75, după prelungiri, în faţa selecţionatei Franţei.  În finală, Spania va întalni învingătoarea din meciul Lituania - Serbia, programat vineri. Echipele Greciei şi Italiei au terminat pe locurile V-VI după victoriile obţinute joi, la Villeneuve-d'Ascq (Franţa) şi şi-au păstrat şansele de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor.   Grecia, care a dispus de Letonia cu 97-90, şi Italia, victorioasă cu 85-70 în faţa Cehiei, vor participa la unul dintre cele trei turnee de calificare la JO de la Rio, în iulie 2016, pentru cele trei locuri disponibile la Olimpiadă. La turneele preolimpice vor evolua şi echipele învinse în semifinale (Franţa şi Serbia sau Lituania), în timp ce finalistele (Spania şi Serbia sau Lituania) sunt calificate direct pentru JO 2016.

Eva Carneiro revine langă Mourinho

Medicul Eva Carneiro va reveni la echipa Chelsea, după ce a fost criticată de José Mourinho, astfel încat ea ar urma să se ocupe din nou de jucătorii formaţiei engleze pentru prima oară de la 8 august, anunţă cotidianul The Telegraph. Carneiro nu a mai fost la baza clubului Chelsea de la mijlocul lunii august. În schimb, fizioterapeutul Jon Fearn a continuat să lucreze cu prima echipă.În data de 14 august, tehnicianul formaţiei Chelsea, José Mourinho, declara că medicul Eva Carneiro şi fizioterapeutul Jon Fearn nu se vor afla pe bancă la un meci cu Manchester City, dar că asta nu înseamnă că nu se vor mai afla deloc alături de echipă. Eva Caneiro, în varstă de 41 de ani, aflată la Chelsea din 2009, nu a mai avut voie să stea pe bancă, să asiste la antenamente şi nici să intre în hotelul jucătorilor.

Koeman, între două iubiri

Conducerea grupării Southampton intenţionează să-i ofere un nou contract tehnicianului Ronald Koeman, după ce antrenorul a fost contactat pentru a prelua naţionala Olandei, scrie Daily Mail.  Potrivit sursei citate, oficialii grupării engleze sunt mulţumiţi de prestaţia lui Koeman şi vor să-i prelungească înţelegerea care expiră peste 18 luni şi să-i ofere şi un salariu mai mare. Daily Mail susţine că decizia prelungirii a fost luată după ce în Olanda se discută despre faptul că Ronald Koeman l-ar putea înlocui pe Danny Blind la conducerea echipei naţionale. La Southampton este legitimat şi romanul Florin Gardoş.

A murit Dettmar Cramer

Dettmar Cramer, fost antrenor al echipei Bayern München, caştigător a două Cupe ale Campionilor Europeni şi a unei Cupe Intercontinentale în anii '70, a încetat din viaţă la varsta de 90 de ani, a anunţat federaţia germană de fotbal. Cramer a antrenat şi naţionala SUA şi a avut o carieră de peste 50 de ani. El a caştigat cu Bayern Cupa Campionilor Europeni în 1975 şi 1976. Cramer a mai antrenat în Germania echipe precum Eintracht Frankfurt sau Bayer Leverkusen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.