Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sanmărtean înscrie în Golf

Ziarul de Vrancea
21 aug 2015 450 vizualizări
Fotbalistul Lucian Sanmărtean a înscris un gol în meciul caştigat de echipa Al Ittihad, antrenată de Ladislau Bölöni, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Najran, în prima etapă a campionatului Arabiei Saudite.

Sanmărtean, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 16, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Al doilea gol al învingătorilor a fost înscris de Rivas, în minutul 62, din penalti. Pentru Najran a marcat Wesam Wahib, în minutul 90^1.

Se schimbă Ligile

FRF doreşte să schimbe denumirea Ligii a II-a în Liga Naţională, începand din sezonul viitor, cand al doilea eşalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca şi Liga I să devină Superliga, au declarat pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului. FRF a depus la OSIM două cereri de înregistrare a mărcilor "Liga Naţională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului" şi "Liga Regională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului". Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizează Liga I, nu au înţeles motivul pentru care FRF doreşte înregistrarea mărcii "Liga Naţională", astfel că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, în care preşedintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menţionate şi modalitatea de exploatare a acestora.

Un extracomunitar fără restricţii

Comitetul Executiv al FRF a modificat, ieri, regula jucătorilor extracomunitari din Liga I, astfel că unul dintre cei trei fotbalişti din afara UE care pot fi transferaţi de o echipă va fi exceptat de la condiţia privind selecţiile la echipa naţională a ţării din care provine. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că solicitarea de modificare a venit din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Iniţial, toţi cei trei jucători extracomunitari care puteau fi transferaţi de o echipă în Liga I trebuiau să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni. Răzvan Burleanu a anunţat că FRF a semnat un parteneriat cu Federaţia Daneză de Fotbal. "FRF a încheiat un acord de parteneriat cu Federaţia Daneză de Fotbal pe trei paliere: fotbalul de masă, pregăriea antrenorilor şi medicina sportivă", a explicat oficialul FRF. De asemenea, Comitetul Executiv a votat în unanimitate, susţinerea lui Michel Platini la alegerile pentru preşedinţia FIFA.

Program de optimi în Cupa Ligii

LPF a stabilit programul partidelor care vor avea loc în cadrul optimilor de finală ale Cupei Ligii Adeplast. Miercuri (9 septembrie) se vor disputa jocurile Concordia Chiajna – FC Botoşani (ora 16:30), ACS Poli Timişoara – Petrolul (19:00) şi CSMS Iaşi – CFR Cluj (21:45), iar a doua zi, meciurile FC Voluntari – Astra Giurgiu (16:30), FC Viitorul – CSU Craiova (19:00) şi Pandurii Targu Jiu – Dinamo (21:45). Meciurile de vor disputa într-o singură manşă, eliminatorie. FC Steaua şi ASA Targu-Mureş sunt calificate direct în sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast. Toate partidele sunt transmise în direct pe Digi Sport, Dolce Sport, Look TV (partidele de miercuri) şi Look PLUS (partidele de joi).

Mijlocaş croat la Dinamo

FC Dinamo a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord cu clubul belgian Gent pentru transferul fundaşului croat Ante Puljic la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. În varstă de 27 de ani, Ante Puljic a caștigat campionatul şi Supercupa Belgiei cu Gent în acest an.  Puljici a mai evoluat pentru NK Zadar, Lokomotiva Zagreb şi  Dinamo Zagreb în prima ligă a Croaţiei.

Tamaş dă probe la Cardiff

Fundaşul Gabriel Tamaş se află în probe la gruparea galeză Cardiff City, care evoluează în a doua ligă engleză. "Cardiff City analizează posibilitatea achiziţionării fostului jucător al echipelor West Bromwich şi Watford, Gabriel Tamaş, internaţionalul roman antrenandu-se cu formaţia galeză. Fundaşul roman se află în probe la Cardiff City", notează sursa citată. Tamaş este liber de contract, după ce FC Steaua a renunţat la serviciile sale luna trecută.

Supercupa la futsal

Supercupa Romaniei la futsal, în care se vor întalni campioana AS City'us Targu Mureş şi caştigătoarea Cupei, Autobergamo Deva, se va disputa, la 26 august, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj, informează, site-ul oficial al FRF.  Acest primul meci oficial al sezonului 2015-2016 va fi o reeditare a întalnirii din finala Cupei Romaniei din ediţia precedentă. Atunci, Autobergamo Deva a învins AS City'us Targu Mureş cu scorul de 5-2. Supercupa Romaniei va fi arbitrată de Gabriel Gherman, care va fi ajutat de asistentul Gabriel Mocean, rezervă fiind Ovidiu Ciprian Barluţiu. Observatori au fost delegaţi Radu Petre şi Sorin Văduva.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.