Sport

În aşteptarea Simonei

Ziarul de Vrancea
18 aug 2015 597 vizualizări
Irina Begu a trecut cu bine primul tur al turneului de la Cincinnati şi o aşteaptă pe Radwanska * Simona Halep va juca în turul II cu franţuzoaica Kristina Mladenovic, pe care nu a învins-o niciodată

Irina Begu a debutat cu succes în turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, dotat cu premii în valoare totală de 2.701.240 de dolari. Irina a învins-o cu 6-4, 6-4 în 94 de minute pe jucătoarea franceză Alizé Cornet (27 WTA), aflată cu un loc mai sus în ierarhia mondială. De remarcat faptul că jucătoarea romană a condus cu 6-4, 4-0, dar şi-a permis momente de relaxare în final. În turul secund, Irina s-ar putea lupta cu jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska (15 WTA), dacă aceasta trece de sportiva slovacă venită din calificări, Anna Schmiedlova (41). Begu s-a întalnit de două ori cu Radwanska şi a pierdut ambele întalniri, iar cu Schmiedlova a avut trei meciuri din care a caştigat unul şi a pierdut două.
La turneul de la Cincinnati participă şi cea mai bine clasată jucătoare romană, Simona Halep, numărul 3 mondial şi a treia favorită a competiţiei, calificată direct în turul II, în care va juca cu învingătoarea meciului dintre Kristina Mladenovic (Franţa, 40 WTA) şi Daniela Hantuchova (Slovacia, 68). Meciul Mladenovic – Hantuchova s-a disputat aseară şi s-a încheiat cu victoria franţuzoaicei cu 6-2, 6-1 în 56 de minute. Kristina Mladenovic a caştigat ambele partide disputate cu jucătoarea romană: 7-6, 6-4 (Paris, 2014, tur I) şi 2-6, 6-0, 7-6 (Birmingham 2015, sferturi).
Simona Halep, ar putea reveni pe locul 2 în ierarhia mondială, dacă va juca finala turneului de la Cincinnati sau dacă va caştiga trofeul, dar şi în funcţie de rezultatele Mariei Şarapova, poziţia secundă de lunea viitoare fiind importantă pentru stabilirea favoritelor la US Open. Maria Şarapova este actuala ocupantă a locului 2 WTA. Dacă rusoaica pierde în al doilea tur la Cincinnati, Halep va urca un loc în clasament în cazul în care va ajunge în finală. Dacă Şarapova caştigă primul meci de la Western & Southern Open, Halep trebuie să-şi adjudece trofeul pentru a urca pe locul 2 WTA. La Cincinnati, Simona  şi Maria sunt pe aceeaşi parte a tabloului, putandu-se întalni în semifinale. Ele sunt calificate direct în turul secund. Şarapova va evolua în turul II contra jucătoarei americane Varvara Lepchenko. Simona Halep a ocupat ultima dată locul 2 WTA la 11 mai.
În turul I, Venus Williams (33 WTA)  a învins-o cu 7-6, 6-4 pe kazaha Zarina Dias (22), iar spaniola Garbiñe Muguruza (8 WTA) a fost eliminată de o altă jucătoare kazahă, Iaroslava Şvedova (Kazahstan), cu 4-6, 6-7. Alte rezultate din primul tur: Tsvetana Pironkova (Bulgaria) - Lucie Hradecka (Cehia) 7-5, 3-6, 6-1; Karin Knapp (Italia) - Ana Konjuh (Croaţia) 7-5, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) - Alison Riske (SUA) 6-2, 4-6, 6-0; Coco Vandeweghe (SUA) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-3, 6-2; Andrea Petkovic (Germania) - Julia Goerges (Germania) 6-4, 6-2; Timea Babos (Ungaria) - Samantha Stosur (Australia) 7-6, 4-6, 7-5; Jelena Jankovic (Serbia) - Madison Brengle (SUA) 4-6, 6-4, 6-2 ; Madison Keys (SUA) - Timea Bacsinszky (Elveţia) 6-4, 6-3; Varvara Lepchenko (SUA) - Barbora Strycova (CZE) 2-6, 7-5, 7-6.
* Tenismanul francez Gilles Simon, cap de serie numărul 10 la turneul Masters 1000 ATP de la Cincinna, dotat cu premii în valoare totală de 3.826.655 dolari, a părăsit această competiţie după primul tur, fiind învins în meciul de debut, cu 4-6, 3-6 de croatul Ivo Karlovic. Nici Gaël Monfils, compatriotul lui Simon şi numărul 14 pe lista capilor de serie, nu a avut o soartă mai bună, cedand în două seturi, 4-6, 5-7 în faţa polonezului Jerzy Janowicz.  Singurul francez fericit la finalul zilei de luni de la Cincinnati a fost Benoît Paire, calificat în turul al doilea, însă nu fără emoţii, după victoria în două tiebreak-uri obţinută în faţa luxemburghezului Gilles Muller. Paire va avea, însă, o misiune extrem de dificilă în meciul următor, în care îl va avea ca adversar pe sarbul Novak Djokovic, numărul unu mondial şi principalul favorit al turneului din Ohio.  Alte rezultate din primul tur:  Bernard Tomic (Australia) - Serghei Stahovski (Ucraina) 6-4, 6-3; Thomaz Bellucci (Brazilia) - Jiri Vesely (Cehia) 7-6, 6-2; Joao Sousa (Portugalia) - Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-2, 6-7, 6-2; Vasek Pospisil (Canada) - Denis Kudla (SUA) 6-4, 6-3; Mardy Fish (SUA) - Viktor Troicki (Serbia) 6-2, 6-2; Andreas Seppi (Italia) - Adrian Mannarino (Franţa) 6-3, 6-3; David Goffin (Belgia) – Lu Yen Hsun(Taiwan) 5-7, 6-3, 6-4; Thanasi Kokkinakis (Australia) - Fabio Fognini (Italia) 4-6, 6-2, 6-3; Roberto Bautista (Spania) - Pablo Cuevas (Uruguay) 6-3, 6-4.
* Tenismanul Adrian Ungur, locul 327 ATP, s-a calificat, marţi, în turul doi al turneului challenger de la Cordenons (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Ungur l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6, 6-4, după două ore şi 20 de minute, pe italianul Lorenzo Sonego, beneficiar al unui wild-card şi poziţia 582 în ierarhia mondială. În turul doi, Adrian Ungur îl va întalni pe italianul Gianluca Naso (192 ATP), care a trecut de compatriotul său, Nicola Ghedin (453) cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.