Sport

Au rămas în sferturi

Ziarul de Vrancea
9 aug 2015 1637 vizualizări
Monica Niculescu s-a accidentat la Washington, iar Irina Begu a fost eliminată de Makarova * Fraţii Bryan au găsit ac de cojocul lui Mergea * Simona Halep şi Irina participă la turneul de la Toronto

Jucătoarele romane de tenis Monica Niculescu şi Irina Begu s-au oprit în sferturile de finală a turneului dotat cu premii totale de 250.000 de dolari de la Washington. Monica Niculescu (39 WTA) s-a accidentat după doar 25 de minute de joc al partidei cu australianca Samantha Stosur (21 WTA), la scorul de 0-4. Din această cauză, romanca nu s-a mai prezentat nici în semifinala de dublu, unde trebuia să joace cu italianca Irina Falconi, contra cuplului cuplului Lara Arruabarrena/Andreja Klepac (Spania/Slovenia, nr.3). Irina Begu (29 WTA) afost eliminată, după 100 de minute, de favorita nr. 1, rusoaica Ekaterian Makarova, scor 4-6, 6-2, 1-6. În celelalte două sferturi s-au înregistrat rezultatele: Sloane Stephens (SUA) – Louisa Chirico (SUA)  6-4, 6-4; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Christina McHale (SUA) 2-6, 6-1, 7-6. Pavliucenkova s-a retras la scorul de 4-6, 6-3 în semifinala cu compatrioata ei, Makarova, care a jucat în cursul nopţii trecute finala cu americanca Sloane Stephens (7-6, 6-0 cu Sam Stosur).
* Turneul feminin de la Stanford s-a încheiat  aseară cu finala dintre germana Angelique Kerber (14 WTA) şi jucătoarea cehă Karolina Pliskova (11 WTA). Angelique Kerber (14 WTA), care în sferturi o eliminase pe principala favorită, poloneza Agnieszka Radwanska, a ieşit  învingătoare în semifinale  cu  6-3, 6-1 în faţa ucrainencei Elina Svitolina (20). La randul ei, Pliskova a învins-o cu 6-2, 7-5 pe americanca Varvara Lepchenko. Indiferent de rezultatul finalei, Karolina Pliskova are asigurată intrarea în top 10 WTA, pentru prima oară în cariera sa, cand va fi dat publicităţii noul clasament. De menţionat că cehoaica, aflată în prezent pe locul 11 în lume, a caştigat 38 dintre cele 52 de meciuri disputate de la debutul acestui sezon, fiind depăşită în această privinţă doar de americanca Serena Williams, numărul unu mondial (40 de victorii şi 1 înfrangere).

* Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India) a fost învinsă, sambătă, cu scorul de 3-6, 4-6, de cuplul american Bob şi Mike Bryan, cap de serie numărul 1, în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Washington. Aceasta a fost prima înfrangere a lui Mergea în cele patru meciuri disputate în acest an cu fraţii Bryan, liderii clasamentului ATP de dublu. Romanul a caştigat în faţa lor la Australian Open şi la Dubai, în echipă cu britanicul Dominic Inglot, şi la Wimbledon, cu Rohan Bopanna. În finală, fraţii Bryan vor juca împotriva favoriţilor numărul 2, croatul Ivan Dodig şi brazilianul Marcelo Melo, iar finala de simplu se va disputa între americanul John Isner şi japonezul Kei Nishikori. 
* Tenismanul german Philipp Kohlschreiber, locul 39 ATP şi cap de serie numărul 6, a caştigat, sambătă, turneul de la Kitzbühel, dotat cu premii totale de 439.405 euro. Kohlschreiber l-a învins în finală pe francezul Paul-Henri Mathieu, numărul 109 mondial, scor 2-6, 6-2, 6-2. Acesta este al şaselea titlu ATP din cariera lui Philipp Kohlschreiber. Germanul s-a impus în 2007 şi în 2012 la München, în 2008 la Auckland, în 2011 la Halle şi în 2014 la Düsseldorf.

Şarapova nu vine la Toronto
Jucătoarea rusă Maria Şarapova, locul doi WTA, s-a retras de la turneul de categorie Premier de la Toronto, competiţie care va începe luni şi le va avea ca principale favorite pe Serena Williams (1) şi Simona Halep (2), informează wtatennis.com. Şarapova are probleme la piciorul drept. Simona Halep va juca la Toronto direct în turul doi, ea urmand să întalnească sportiva care se va impune în meciul Jelena Jankovic (Serbia) - Caroline Garcia (Franţa).  La competiţia cu premii de 2.513.000 de dolari participă şi Irina Begu, care va întalni în primul tur o sportivă venită din calificări şi, în caz de calificare se va confrunta cu cealaltă celebritate sarbă, Ana Ivanovic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.