Sport

Tadé, arma secretă

Ziarul de Vrancea
13 iul 2015 458 vizualizări
AS Trencin - Steaua Bucureşti, astăzi, de la ora 21:30 în turul II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal * partida va putea fi urmărită pe ProTV

După eşecul de anul trecut petrecut în faţa echipei bulgare Ludogoreţ Razgrad, Steaua va încerca în acest an să treacă prin furcile caudine ale Ligii Campionilor şi, în concluzie, să intre în clubul select al grupelor. Primul obstacol n-ar fi cine ştie ce nenorocire, o echipă slovacă învinsă net anul trecut în preliminariile Ligii Campionilor de Astra Giurgiu (3-1 în Slovacia şi 2-2 la Giurgiu). Numai că Steaua, campioana Romaniei, a avut ghinionul ca finanţatorul Gigi Becali, ieşit de la mititica să preia hăţurile echipei, în consecinţă să-şi pună finul, Mirel Rădoi, cu experienţă ZERO  în meserie, drept antrenor principal. În consecinţă, Steaua a debutat în noul sezon cu o înfrangere, 0-1 cu ASA Targu Mureş (echipă aflată în criză profundă) în Supercupă şi cu un egal pe ditamai Arena Naţională, 0-0 cu Petrolul Ploieşti. Echipa nu se mişcă chiar rău în teren, însă cu un singur atacant de meserie şi acela crud şi neadaptat (Tudorie) e greu să nimereşti poarta. Adăugand că returul cu Trencin se va disputa cu porţile închise şi că pană la mult ravintele grupe, Steaua va mai trebui să treacă două obstacole, se poate vedea cat de grea este sarcina tridentului Gigi Becali – Mirel Rădoi – Massimo Pedrazzini.
Însă, cu o zi în urmă înaintea meciului din Slovacia, gruparea bucureşteană a dat o lovitură, reuşind sa-l transfere pe atacantul francez al formaţiei CFR Cluj, Gregory Tadé, care a semnat un contract valabil trei sezoane cu gruparea roş-albastră. . Mai mult decat atat, oficialii bucureşteni l-au trecut pe Tadé pe lista UEFA astfel încat proaspătul stelist va avea drept de joc chiar din această seară. “Ne-am înţeles cu Steaua în noaptea asta, iar acum dimineaţă am semnat actele de transfer. Tadé  este jucătorul Stelei, este deja la Bucureşti. Din punct de vedere financiar suntem mulţumiţi. Sigur că puteam obţine mai mult pentru Tade în străinătate, dar am ales această variantă, mai ales că şi jucătorul şi-a dorit să meargă la Steaua", a spus preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan pentru MEDIAFAX. În varstă de 28 de ani, Gregory Tadé a mai evoluat în cariera sa de pană acum la formaţiile Forfar Athletic, Stranraer, Clyde, Raith Rovers, Inverness Caledonian Thistle şi St. Johnstone. Atacantul francez a fost transferat de CFR Cluj la 1 iulie 2013 şi este golgeterul ediţiei trecute a Ligii I cu 18 reuşite.
În privinţa echipei din Trencin, campionatul slovac nu a început, dar fotbaliştii pregătiţi de Martin Sevela au învins în ultimul meci amical cu 6-1 echipa Sigma Olomouc, prin golurile marcare de Bero 3, Koolwijk, Wesley şi Kessel.  Întrucat stadionul din Trencin nu este omologat pentru întalniri oficiale internaţionale, partida din această seară se va disputa la Zilina.

Formaţiile probabile
Trencin: Semrinec – Madu, Klescik, Rudnik, Cogley – Bero, Koolwijk, Rabiu, van Kessel – Jairo, Wesley.
Steaua: Cojocaru - Papp, Tamaş, Varela, Guilherme - Muniru, Neagu - Popa, Stanciu, Chipciu – Tadé.
Arbitru: Alejandro Hernandez (Spania).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.