Sport

Spadasinele au cucerit Baku

Ziarul de Vrancea
26 iun 2015 593 vizualizări
După titlul obţinut de Ana Maria Branză, echipa feminină de spadă a caştigat finala Jocurilor Europene, revanşandu-se în faţa Estoniei * Sabrerii au pierdut la o singură tuşă finala cu Italia

Echipa Romaniei de spadă, formată din Ana Maria Branză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran, a caştigat medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku. Aceasta este a doua medalie de aur pentru scrima romanească la Baku, după ce Ana Maria Branză s-a impus şi la individual.
Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene de la Montreux, de la începutul lunii, cand tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.  Intrată direct în semifinale, Romania a învins Rusia cu scorul de 31-24. Înaintea ultimului meci, tricolorele aveau avantaj de două tuşe, 23-21, dar Ana-Maria Branză, medaliată cu aur la Baku în proba individuală, s-a impus clar în duelul cu Sivkova (8-3), în ciuda unor probleme la picior, aducand victoria echipei Romaniei. Finala nu a început deloc bine pentru tricolore, Simona Pop pierzand primul duel, cu Irina Embrich (3-5). Simona Gherman a restabilit echilibrul (6-6), după confruntarea cu Katrina Lehis. Au urmat două asalturi în care Branză, Pop, respectiv Kirpu şi Lehis nu au riscat şi nu s-a reuşit nicio tuşă. Ana-Maria Branză a adus echipa Romaniei în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în faţa numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Branză (10-6). Simona Pop a făcut un meci excelent şi a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13), Romania caştigand clar, cu 31-25. Medalia de bronz în proba feminină de spadă a revenit Italiei, care a trecut, scor 40-36, de Rusia.
Tot ieri, echipa masculină de sabie a Romaniei s-a calificat în finală. Echipa formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur, a jucat încă de vineri, în sferturi, învingand cu 45-34 Ungaria, iar în semifinale, sabrerii romani au caştigat la o diferenţă de o singură tuşă (45-44) întalnirea cu Germania. În finală, Romania a întalnit aseară Italia. Tricolorii au pierdut finala la o singură tuşă, scor 44-45, în ultimul releu în care a evoluat Tiberiu Dolniceanu (liderul echipei, format la Iaşi de antrenorul emerit Iulian Biţucă) şi italianul Massimiliano Murolo. Romanii au preluat conducerea prima dată după releu al şaselea prin victoria cu 8-4 asupra lui Luigi Miracco, iar Alin Badea a menţinut avantajul minim (35-34) în faţa lui Alessandro Pellegrini. Italienii au răsturnat situaţia prin Miracco în faţa mezinului Teodosiu, iar Dolniceanu a început viforos asaltul cu Murolo (42-40). Italianul a egalat la 42, la 44 şi a obţinut tuşa decisivă.
* Judoka Eduard Nicolaescu şi Cristian Bodîrlău au fost învinşi în şaisprezecimile de finală.. La cat. 73 kg, Nicolaescu a fost întrecut prin ippon de spaniolul de origine niponă Kiyoshi Uematsu.  Bodîrlău s-a impus în primul tur la categoria 81 kg în faţa polonezului Jakub Kubieniec, dar a fost întrecut în şaisprezecimi de germanul Sven Maresch. În concursul de judo, Romania mai are doi reprezentanţi, Daniel Natea şi Vlăduţ Simionescu (ambii la cat. ^100 kg), urmand să evolueze sambătă.

* Un rezultat bun a realizat şi înotătorul Robert Glinţă, care s-a clasat pe locul IV în finala probei de 50 m spate, cu 25,80 s. Medalia de aur a fost cucerită de rusul Filip Şopin, în 25,40 s, argintul a revenit germanului Marek Ulrich, în 25, 44 s, iar bronzul a fost adjudecat de ucraineanul Andrei Hlopţov, 25,71 s. Glinţă avusese cel mai bun timp în serii (25,78 s) şi al patrulea în semifinale (25,86 s).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.