Sport

Ar fi fost o minune

Ziarul de Vrancea
1 iun 2015 502 vizualizări
După ce le-a eliminat pe Karolina Pliskova şi Francesca Schiavone, Andreea Mitu a pierdut în faţa belgiencei Alison van Uytvanck. ratand şansa unui sfert de finală cu Kvitova, la Roland Garros *

Steagul Romaniei mai este ţinut sus de Horia Tecău în probele de dublu
De aseară, Romania nu mai are reprezentante în turneul de simplu feminin Grand Slam de la Roland Garros, dar performanţa Andreei Mitu (100 WTA), atingerea optimilor de finală ale open-ului francez este una excepţională. După victoria senzaţională obţinută în turul II în faţa jucătoarei cehe Karolina Pliskova, numărul 12 mondial, Andreea Mitu a trecut şi de italianca Francesca Schiavone, de 35 de ani, o fostă caştigătoare de Roland Garros în 2010 şi finalistă în ediţia următoare. Andreea a caştigat într-o oră şi 47 de minute două seturi infernale cu 7-5, 6-4, în faţa unei jucătoare cu multă experienţă pe zgură şi cunoscătoare perfectă a trucurilor  destinate scoaterii din ritm a adversarei. Performanţa a uimit-o şi pe eleva lui Adrian Marcu, aflată la a doua prezenţă pe un tablou principal după Wimbledon 2014. "Sunt foarte mulţumită, este o victorie mare. Nu pot să explic acest rezultat", a spus Andreea Mitu, care a fost vizibil emoţionată după meciul cu Schiavone.
Andreea Mitu a avut, în urma victoriilor obţinute un culoar foarte bun spre un sfert de finală cu (eventual) Petra Kvitova, întrucat s-a trezit în faţă cu belgianca Alison van Uytvanck (88 WTA) o jucătoare cunoscută, cu care s-a întalnit de două ori în circuit, avand o victorie asupra ei în 2012. Belgianca a reuşit şi ea două succese răsunătoare la această ediţie, eliminandu-le pe kazaha Zarina Dias şi pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, aşadar optimea disputată aseară era deschisă oricărui rezultat. Din păcate, însă, Andreea Mitu n-a mai reuşit prestaţiile anterioare şi a fost depăşită de agresivitatea lui Alison, care a caştigat în 67 de minute cu 6-1, 6-3. În turul III, Romania a mai avut-o şi pe Irina Begu (30 WTA) însă jucătoarea bucureşteană n-a reuşit nici la Paris să treacă de jucătoarea cehă Petra Kvitova, învingătoare cu 6-3, 6-2 în 58 de minute. Deşi jucătoarele romane au ieşit de la Roland Garros înaintea fazei sferturilor, ieri a apărut şi o veste bună. Maria Şarapova, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă în optimi de jucătoarea cehă Lucie Safarova (13) cu 3-6, 4-6. În aceste condiţii, Maria coboară două locuri în clasament, în urma Simonei Halep, care îşi păstrează poziţia a treia. Pe locul II va urca jucătoarea cehă Petra Kvitova, care, însă, va avea extrem de dificila sarcină de a-şi apăra titlul de la Wimbledon.
Celelalte rezultate din optimile de finală la simplu feminin sunt: Ana Ivanovic (Serbia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 7-5, 3-6, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) – Alizé Cornet (Franţa) 6-2, 7-6; Garbiñe Muguruza (Spania) – Flavia Pennetta (Italia) 6-3, 6-4; Sara Errani (Italia) – Julia Görges (Germania) 6-2, 6-2; Serena Williams (SUA) – Sloane Stephens (SUA) 1-6, 7-5, 6-3. În sferturi se vor juca partidele Williams – Errani, Kvitova (Bacsinszky) – van Uytvanck,  Ivanovic – Svitolina, Muguruza – Safarova.
Romania îl mai are în competiţie în întrecereea seniorilor doar pe Horia Tecău, care este calificat în sferturi la dublu masculin şi în semifinale la dublu mixt. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda) a învins, după două ore şi un minut, cuplul Florin Mergea / Rohan Bopanna (Romania /India), cu scorul de 6-3, 6-7, 6-3. Aceasta a fost a cincea întalnire în circuit între Mergea şi Tecău (cu diverşi parteneri) şi toate au fost caştigate de Horia. Tecău şi Rojer vor întalni, astăzi, în sferturi cuplul Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada / SUA, nr. 2),  care a trecut, cu scorul de 7-6, 7-6, de cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.
La dublu mixt, perechea pe care Horia o formează cu jucătoarea slovenă Katarina Srebotnik a trecut în optimi cu 6-7, 6-3, 0-6 de cuplul Martina Hingis / Leander Paes (Elveţia / India) şi în sferturi de cuplul Maria-José Martinez / Robert Lindstedt (Spania / Suedia), cu 6-3, 6-2 în numai 59 de minute. De remarcat faptul că Robert Lindstedt a făcut mulţi ani cuplu cu Horia Tecău. În semifinală, Katarina şi Horia vor întalni perechea învingătoare din partida Anastasia Rodionova / Aisam Qureshi (Australia / Pakistan) – Bethanie Sands / Mike Bryan (SUA). Tot la dublu mixt, perechea Michaella Krajicek / Florin Mergea (Olanda / Romania) a fost învinsă în optimi, cu 6-3, 6-7, 6-10 de cuplul Lucie Hradecka/Marcin Matkovski (Cehia/Polonia).
Rezultate din optimile la simplu masculin: Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – Tomas Berdych (Cehia) 6-3, 6-2, 6-7, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Teimuraz Gabaşvili (Georgia) 6-3, 6-4, 6-2; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Gilles Simon (Franţa) 6-1, 6-4, 6-2; Andy Murray (Marea Britanie) –Jérémy Chardy (Franţa) 6-4, 3-6, 6-3, 6-2; Roger Federer (Elveţia) – Gaël Monfils (Franţa) 6-3, 4-6, 6-4, 6-1; David Ferrer (Spania) – Marin Cilic (Croaţia) 6-2, 6-2, 6-4. Programul sferturilor: Djokovic – Nadal; Murray – Ferrer, Nishikori – Tsonga, Wawrinka – Federer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.