Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: "Cainii" mai aşteaptă Cupele Europene

Ziarul de Vrancea
27 mai 2015 506 vizualizări
Tribunalul Bucureşti a amanat, ieri, pentru 24 de iunie, decizia privind ieşirea din insolvenţă a societăţii care administrează FC Dinamo, astfel că echipa bucureşteană nu va avea dreptul să evolueze în cadrul cupelor europene, în sezonul 2016/2017.

Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe în cadrul procedurii de reorganizare, care se află pe rol la Curtea de Apel. Conform regulamentului UEFA, pentru a fi eligibilă pentru participarea în ediţia 2016/2017 a cupelor europene, o echipă trebuie să iasă din starea de insolvenţă pană la 31 mai 2015, însă tribunalul a stabilit un nou termen în proces la 24 iunie.

Şumudică, suspendare mică

Antrenorul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost suspendat două etape şi a primit o penalitate de 320 de lei din partea Comisiei de Disciplină a FRF, după ce a fost trimis în tribună la meciul cu ASA Targu Mureş, din etapa a XXXIII-a a Ligii I, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF. Jucătorii Vincent Laban (Astra Giurgiu) şi Ivan Gonzalez Lopez şi Adrian Viciu (ambii ASA Targu Mureş) au fost suspendaţi pentru trei meciuri şi au primit o penalitate de 5.000 de lei fiecare. În schimb, jucătorul Ben Youssef (Astra Giurgiu) a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate de 740 de lei. Jucătorul echipei Rapid Bucureşti, Daniel Pancu, a fost suspendat trei etape şi a primit o penalitate de 7.000 de lei, după eliminarea din întalnirea cu CFR Cluj, în timp ce fotbalistul formaţiei Universitatea Cluj, Enrique Martins, a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate de 740 de lei.

Minaur, campioană la handbal masculin

Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a cucerit, marţi, pe teren propriu, titlul naţional, după 16 ani de la ultima performanţă similară, obţinand victoria în faţa formaţiei CSM Bucureşti, cu scorul de 26-24 (12-11), în al doilea meci din cele trei programate în finala Ligii Naţionale. Cu un minut şi jumătate înainte de finalul partidei, Sadoveac de la Minaur, respectiv Novanc de la CSM Bucureşti, au fost eliminaţi direct cu cartonaş roşu, după o busculadă între mai mulţi jucători care a avut loc în atacul formaţiei oaspete. În primul meci al finalei, Minaur Baia Mare caştigase, în 22 mai, în deplasare, cu scorul de 26-24 (15-12), astfel că are 2-0 la general şi cucereşte titlul naţional după 16 ani de la ultima performanţă similară. În sezonul 2014-2015, Minaur Baia Mare a cucerit şi Cupa Romaniei.

Radu se operează de hernie

Fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, va fi operat în zilele următoare de hernie şi nu va juca în meciul cu SSC Napoli, din ultima etapă a campionatului Italiei, a anunţat, ieri, site-ul clubului roman. Radu va fi operat la clinica Paideia din Roma. Fundaşul roman a suferit şi o întindere la coapsa stangă în finala Cupei Italiei, în care a marcat un gol dar pe care Lazio a pierdut-o în faţa formaţiei Juventus Torino, scor 1-2 după prelungiri. Partida SSC Napoli - Lazio Roma, din ultima etapă a campionatului italian, se va disputa duminică, de la ora 21.45.

CSU renunţă la un portar

Gruparea CS Universitatea Craiova a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a reziliat contractul cu portarul sarb Bojan Brac. Acesta a fost titular la CSU Craiova în sezonul trecut, cand a evoluat în 32 de meciuri. în actuala stagiune a evoluat în cinci partide, patru în campionat şi una în Cupa Ligii. "Perioada petrecută la Craiova a fost frumoasă pentru mine. Am promovat cu echipa din Liga a doua şi am jucat bine şi în prima divizie. Cel mai frumos moment a fost meciul promovării de la Reşiţa, dar la fel de intens l-am trăit şi pe cel cu Pandurii, cand stadionul a fost plin. Craiova va rămane mereu în sufletul meu, va fi a doua casă pentru mine. Voi urmări în continuare evoluţia Universităţii Craiova. Sunt sigur că în următorul campionat va încheia pe unul dintre primele trei locuri", a spus Bojan Brac.

Două locuri şase la Ostrava

Atleţii romani Marian Oprea şi Mihai Donisan s-au clasat pe locul al şaselea în probele de triplusalt, respectiv săritura în înălţime, marţi seara, în reuniunea internaţională de la Ostrava, desfăşurată în circuitul IAAF World Challenge.
La triplusalt, victoria a revenit americanului Christian Taylor, cu 17,52 metri, urmat în clasament de rusul Aleksei Fedorov, 17,11 m şi de cubanezul Alexis Copello, 16,38 m, în timp ce Marian Oprea, cu 15,49 m, s-a clasat pe locul al şaselea. În concursul de săritură în înălţime s-a impus Bohdan Bondarenko, ucraineanul reuşind o singură săritură, de 2,24 m, suficientă însă pentru a-şi asigura victoria. Mihai Donisan a terminat pe şase, cu 2,20 m.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.