Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ochiroşii a urcat o treaptă

Ziarul de Vrancea
20 mai 2015 607 vizualizări
Fostul fotbalist stelist Răzvan Ochiroşii, care a jucat în ultimele două sezoane la echipa CS Guijuelo, din liga a treia spaniolă, este foarte aproape de semnarea unui contract cu gruparea Alcorcon, din al doilea eşalon din Spania.

Ochiroşii s-a despărţit deja de formaţia Guijuelo. Răzvan Ochiroşii, în varstă de 26 de ani, a evoluat de-a lungul carierei pentru echipele Steaua, Gloria Buzău, Oţelul, Săgeata Năvodari, Fuenlabrada şi Guijuelo.  Cu Ochiroşii în componenţă, echipa Guijuelo a încheiat sezonul 2014/2015 pe locul cinci în Grupa I a celui de-al treilea eşalon spaniol. Alcorcon se află, cu patru etape înainte de finalul sezonului, pe locul zece în clasamentul ligii secunde din Spania, cu 51 de puncte. Alcorcon are şanse de accedere în play-off-ul de promovare în prima ligă, diferenţa faţă de ultima echipă aflată pe o poziţie de play-off, Real Zaragoza (locul 6), fiind de şase puncte.

Luiz Adriano, greu de ţinut

Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, la postul Tele Radio Stereo, că gruparea ucraineană va încerca să-i prelungească acordul atacantului brazilian Luiz Adriano, dar a precizat că acest lucru nu va fi uşor. "Douglas Costa nu va pleca, dar nu pot spune acelaşi lucru despre Luiz Adriano. Contractul lui expiră în decembrie şi nu va fi uşor să-l păstrăm. Vom încerca să-i prelungim contractul, dar sunt cluburi mari care se interesează de el. Luiz Adriano poate face faţă în orice campionat, are capacitatea de marca multe goluri şi a crescut pe toate planurile. Este un mare atacant", a spus Lucescu. Luiz Adriano, în varstă de 28 de ani, este dorit de AS Roma, dar şi de formaţii din Premier League.

Benzema fără permis

Internaţionalul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost prins de poliţia spaniolă conducand fără permis în apropierea terminalului T-4 al aeroportului din Madrid, informează cadenaser.com.Potrivit sursei citate, Benzema era la volanul unui vehicul Rolls Royce şi alături de el se afla o femeie, în momentul în care l-au oprit poliţiştii. Aceştia din urmă i-au cerut fotbalistului actele şi au constatat că francezul nu avea permisul de conducere şi nici documentele conform cărora maşina respectivă poate circula în Spania. Benzema le-a spus poliţiştilor că are actele acasă, dar prin consultatea bazei de date online s-a constatat că fotbalistul nu a urmat cursurile necesare pentru a-şi recupera permisul retras în urmă cu doi ani după ce francezul a fost surprins conducand cu o viteză de aproape 200 de kilometri pe oră într-o zonă în care viteza maximă era de 100 km/oră. Karim Benzema urmează să fie sancţionat pentru această încălcare a codului rutier.

Premii peste premii în Premiership

Portarul spaniol David De Gea a fost ales fotbalistul anului la Manchester United, el primind premiul la o ceremonie ce a avut loc marţi seară. De Gea a obţinut acest premiu, venit în urma voturilor fanilor, precum şi un premiu pentru cel mai bun fotbalist al anului în opinia jucătorilor de la Manchester United. Spaniolul a obţinut cele două premii pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, brazilianul Philippe Coutinho a fost ales fotbalistul anului la gruparea Liverpool. De asemenea, brazilianul a mai fost premiat pentru prestaţia anului (la meciul din 1 martie cu Manchester City) şi pentru golul anului (pentru un gol marcat în ianuarie, la un meci cu Sauthampton). Premiul pentru tanărul jucător al anului i-a revenit lui Raheem Sterling, care a fost huiduit de unele persoane din public. Un premi special i-a fost acordat lui Steven Gerrard, care părăseşte gruparea Liverpool după o colaborare de aproximativ 17 ani.

Suspendare anulată

Comisia de Apel a federaţiei franceze a decis, ieri, să anuleze decizia luată în martie de Comisia de Disciplină, cu privire la retrogradarea echipei Nîmes în al treilea eşalon din Franţa, sancţiunea în cazul acestei grupări urmand să fie de depunctare. Ca urmare a deciziei de miercuri, Nîmes va începe ediţia viitoare a ligii secunde franceze cu o penalizare constand în retragerea de puncte. L'Equipe nu a precizat numărul punctelor retrase.Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Nîmes se află pe locul 13, cu 46 de puncte, în clasamentul ligii secunde din Franţa. La 17 martie, Comisia de Disciplină a Ligii Franceze hotărase ca echipa Nîmes să fie retrogradată din liga a doua franceză în liga a treia la finalul actualului sezon, ca urmare a implicării într-un caz de presupusă trucare a unor meciuri.

Finala de la Basel

Finala Ligii Europa din sezonul viitor, care va avea loc pe stadionul St. Jakob-Park din Basel, se va disputa la 18 mai 2016, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Arena St. Jakob-Park are o capacitate de 36.000 de locuri, a fost construită pentru turneul final al Cupei Mondiale din 1954 şi a fost renovată în 2001. Stadionul din Basel a găzduit şase meciuri la CM-1954, şase partide de la Euro-2008 şi finalele Cupei Cupelor din 1969, 1975, 1979 şi 1984. Finala Ligii Europa din acest sezon se va disputa la 27 mai, pe stadionul Narodowy din Varşovia, între echipa spaniolă FC Sevilla, deţinătoarea trofeului, şi formaţia ucraineană Dnipro Dnipropetrovsk.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.