Sport

Dacă nu e Halep, e Begu!

Ziarul de Vrancea
6 mai 2015 567 vizualizări
Irina a reuşit să se califice în premieră în sferturile unui turneu “Premier Mandatory” * ea o va întalni astăzi la Madrid pe jucătoarea numărul 4 a lumii, Petra Kvitova

Performanţă excelentă a jucătoarei romane de tenis Irina Begu la turneul de tenis de la Madrid. Irina (37 WTA) a învins-o în turul II cu scorul de 6-4, 6-4 pe sportiva cehă Barbora Strycova (23 WTA).,într-o partidă de o oră şi 40 de minute, calificandu-se pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de categoria Premier Mandatory. Irina şi-a adjudecat primul set la prima situaţie de break avută. În setul secund, Irina a caştigat de trei ori pe serviciul adversarei. În turul următor, jucătoarea romană va întalni tot o jucătoare din Cehia, de data asta cea mai bună, Petra Kvitova (locul 4 WTA), care a învins-o cu 6-1, 6-4 (69 de minute pe jucătoarea rusă Anastasia Pavliucenkova. Între timp, Maria Şarapova a mai făcut un pas spre revenirea pe locul 2 în topul mondial, după ce a caştigat destul de greu, 6-2, 4-6, 7-5 (două ore şi 34 de minute) meciul cu jucătoarea franceză Caroline Garcia (Franţa, 28). Pe Şarapova o aşteaptă un “sfert” de mare atractivitate, cu jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, învingătoare cu 6-3, 6-2 în faţa starului în descensiune Agnieszka Radwanska (Polonia). Tot ieri, principala favorită, Serena Williams, liderul mondial, a avut un meci foarte greu cu Viktoria Azarenka (Belarus), fostă ocupantă a locului 1 mondial. După ce Serena a caştigat primul set la tie-break (în care Azarenka a condus cu 5-1, dar în finală a fost 7-5 pentru americancă!), iar “Vika” a revenit cu 6-3, setul decisiv a fost extrem de dramatic. La un moment dat, Vika a condus cu 6-5 şi 40-0, însă de atunci şi pană în final, n-a mai caştigat decat o minge, scorul devenind 6-6 şi în tie-break 7-1 pentru Serena. Meciul a durat două ore şi 44 de minute, iar scorul directelor a devenit 15-3 în favoare americancei!
* În turneul masculin de dublu, perechea romano-indiană Florin Mergea / Rohan Bopanna a obţinut o frumoasă victorie, scor 6-4, 4-6, 10-5 în faţa perechii franceze Nicolas Mahut / Edouard Roger-Vasselin. Rezultate din turneul de simplu: David Ferrer (Spania) – Albert Ramos (Spania) 6-4, 6-0; Fernando Verdasco (Spania) – Marin Cilic (Croaţia) 6-7, 7-6, 6-3; Simone Bolelli (Italia) – Luca Vanni (Italia) 4-6, 6-3, 6-2; John Isner (SUA) – Thomaz Bellucci (Brazilia) 7-6, 6-7, 6-1; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Fabio Fognini (Italia) 3-6, 6-2, 7-5; Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – Jack Sock (SUA) 6-3, 1-6, 7-6; Tomas Berdych (Cehia) – Richard Gasquet (Franţa) 7-6, 7-5.
* Adrian Ungur s-a calificat în sferturile turneului challenger de la Roma, învingandu-l cu 6-3, 6-4 pe argentinianul Pedro Cachin. Viitorul adversar al lui Ungur este italianul Marco Cecchinato, care a dispus cu 6-1, 6-4 de rusul cu nume celebru, Andrei Rubliov. La dublu, perechea Patrick Grigoriu / Costin Pavăl a fost învnsa în turul secund (2-6, 6-2, 2-10) de către echipa argentiniană Andres Molteni / Marco Trungelitti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.