Sport

Cristi pleacă, vine Cristiano

Ziarul de Vrancea
15 apr 2015 463 vizualizări
Pustai a fost înlocuit cu Bergodi pe banca Rapidului

Tehnicianul Cristian Pustai şi-a reziliat contractul cu FC Rapid, el urmand să fie înlocuit în funcţia de antrenor principal de italianul Cristiano Bergodi, a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, acţionarul majoritar al grupării giuleştene, Valerii Moraru. ”Am ajuns la un acord de reziliere a contractului domnului Pustai şi în momentul de faţă consider că asta este cea mai bună soluţie pentru Rapid. În locul dansului va fi instalat Cristiano Bergodi, iar obiectivul său  va fi clar evitarea retrogradării", a spus, pentru MEDIAFAX, Valerii Moraru. Valerii Moraru, a declarat, în conferinţa de presă de ieri, că a discutat şi cu Marius şumudică pentru postul de antrenor, dar a considerat că italianul Cristiano Bergodi este mai potrivit, avand în vedere jucătorii care sunt în în momentul de faţă în lot. "Am avut o discuţie şi cu domnul Şumudică, este un antrenor foarte bun. Dar consultandu-mă şi ţinand cont şi de jucătorii pe care îi avem azi în lot, am considerat că mai mult se potriveşte Cristiano Bergodi. Încercăm de azi să îmbunătăţim lucrurile pentru a ne salva. Domnul Bergodi, la fel ca şi noi, înţelege ce înseamnă Rapidul. A fost antrenor aici, a avut şi succese aici, iar la rugămintea noastră a acceptat să vină", a explicat Moraru.
La randul său, Cristiano Bergodi, a spus că preluarea funcţiei de antrenor la Rapid este riscantă avand în vedere locul din clasament, dar susţine că a venit pentru a da o mană de ajutor formaţiei giuleştene. "Este riscant, dar e şi frumos cand e riscant. Aşa, să stau acasă şi să mă uit la meciuri e frumos, dar mi-am dorit să mă întorc pe teren. Am venit la Bucureşti cu bagajele, nu am venit în concediu. Ştiu că se poate face treabă la Rapid. Durata contractului este pană la sfarşitul lunii mai, iar apoi vedem ce se întamplă. Sper ca ei să fie mulţumiţi. Eu am venit pentru aceste opt meciuri pentru că vreau să dau o mană de ajutor Rapidului", a spus antrenorul italian. Staful lui Cristiano Bergodi va fi alcătuit din Luigi Ciarlantini (secund), Raffaelo Longo (secund), Mihai Ianovschi (secund), Marian Ioniţă (antrenor de portari) şi Ion Colonel (preparator fizic).
Cristiano Bergodi, în varstă de 50 de ani, a mai pregătit Rapidul în sezonul 2007-2008, reuşind să caştige Supercupa Romaniei. El a fost demis atunci după doar cateva luni. În Romania, Bergodi a mai antrenat echipele FC Naţional, CFR Cluj, Politehnica Iaşi şi Steaua Bucureşti. Bergodi a mai pregătit în cariera sa formaţiile Imolese, Sassuolo, Modena, Pescara şi Brescia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.