Sport

Străinii răman pe loc

Ziarul de Vrancea
9 apr 2015 516 vizualizări
Regula jucătorilor extracomunitari din Liga I nu se va aplica la cei care evoluează în prezent în ţară

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a menţionat că în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al FRF se va aduce o completare la regula privind jucătorii extracomunitari care va intra în vigoare din ediţia 2015-2016 a Ligii I. Iorgulescu a explicat că jucătorii extracomunitari care se află în prezent în Liga I vor putea juca în continuare chiar dacă nu au selecţii la echipele lor naţionale. "Jucătorii străini care sunt acum în ţară, vor rămane în ţară. În primul Comitet Executiv o să adăugăm la acea regulă faptul că pot rămane în ţară şi pot fi transferaţi aici, dar de acum încolo să rămană regula valabilă cu trei extracomunitari cu selecţii la echipele lor naţionale", a spus Iorgulescu. Începand cu sezonul 2015-2016, jucătorii extracomunitari care se transferă în Liga I trebuie să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni. De asemenea, fiecare echipă va putea avea în lot maximum trei fotbalişti extracomunitari.
În Conducerea LPF consideră că CS Universitatea Craiova ar trebui să aibă dreptul de a juca în ediţia 2015-2016 a cupelor europene chiar dacă a fost afiliată la FRF în 2013, iar regulamentele UEFA permit participarea doar după 3 ani de la data la care un club a devenit membru al federaţiei naţionale.  Preşedintele Gino Iorgulescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu a primit încă o informare de la UEFA în acest caz.  Formaţia CS Universitatea Craiova, înfiinţată şi afiliată la FRF în anul 2013, ocupă în prezent locul 3 în clasament, cu 45 de puncte, poziţie care îi permite participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa.
LPF a anunţat, ieri, că a semnat un contract valabil un an cu Sportradar, o companie care va culege date statistice din meciurile din Liga I şi Cupa Ligii pe care ulterior le va comercializa. "Sportradar va desemna cate un reprezentant la fiecare meci din Liga I şi Cupa Ligii şi vor fi culese toate datele, număr de cornere, faulturi, cartonaşe şi aşa mai departe. Aceste date vor fi ulterior vandute de Sportradar către partnerii săi media. În schimbul vanzării acestor date, compania Sportradar s-a angajat să ofere o anumită sumă LPF, pe care însă nu o putem divulga din cauza unor clauze de confidenţialitate. De asemenea, vor implementa un modul pe site-ul oficial al LPF care va deveni funcţional începand din sezonul viitor prin care se va transmite livetext fiecare meci din Liga I", a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.