Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Marius înlocuit cu Marius

Ziarul de Vrancea
6 apr 2015 484 vizualizări
Tehnicianul Marius Baciu este noul antrenor al formaţiei Concordia Chiajna, acesta semnand, ieri, un contract valabil pană în vară cu opţiune de prelungire, a declarat, preşedintele grupării ilfovene, Cristian Tănase.

"Ne-am înţeles cu Marius Baciu, un antrenor pe care noi îl considerăm cea mai bună soluţie pentru Concordia în momentul de faţă. A semnat un contract valabil pană în vară, cu drept de prelungire. Obiectivul lui Baciu este unul foarte clar, clasarea pe locul 11 la finalul actualului sezon", a afirmat Tănase, pentru MEDIAFAX. Luni dimineaţă, conducerea grupării din Chiajna a reziliat pe cale amiabilă contractele fostului antrenor Marius şumudică şi ale membrilor stafului său. Din echipa acestuia a rămas doar antrenorul de portari, Radu Sărdescu.  Marius Baciu, care a condus deja primul antrenament al zilei, va fi ajutat de secunzii Erik Lincar şi de Răzvan Rotaru.

Prinţesa velelor

Sportiva Ebru Bolat, în varstă de 15 ani, a caştigat, duminică, medalia de argint la Campionatul European de Yachting Zoom8 pentru juniori, competiţie ce a avut loc la Palamos (Spania), se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.Ebru Bolat îşi doreşte ca în acest an să caştige şi medalia de aur la clasa Zoom8,  la Campionatele Mondiale ce se vor desfășura, în august, în Austria.  Sportiva de la Yacht Club Regal Roman a obţinut în 2014 două titluri europene (la clasa Zoom8 în aprilie şi la clasa Optimist în iulie) şi o medalie de argint la Campionatul Mondial (la Zoom8).

Înotătoarea centenară

O japoneză a devenit prima femeie din lume care a reuşit, la varsta de 100 de ani, să termine o probă de înot pe distanţa de 1.500 de metri, la 20 de ani după ce a început practicarea acestui sport. Mieko Nagaoka a terminat proba în mai puţin de o oră şi 16 minute, fiind singura concurentă în cadrul categoriei de varstă 100-104 ani a competiţiei organizate sambătă la un bazin de înot din Ehime, în vestul Japoniei. "Vreau să înot pană voi împlini 105 ani, dacă voi trăi atat", a declarat Nagaoka pentru Kyodo News. Guinness World Records este aşteptată să recunoască în mod oficial reuşita varstnicei nipone, potrivit agenţiei de presă amintite. Mieko Nagaoka, care a publicat anul trecut o carte intitulată "Am 100 de ani şi sunt cea mai bună înotătoare activă din lume", a mai înotat pe distanţa de 1.500 de metri la varsta de 99 de ani, într-un bazin olimpic. Mieko Nagaoka s-a apucat de înot atunci cand a împlinit 80 de ani.

L-a iertat pe Moţi şi suferă

Arbitrul bulgar Gheorghi Iordanov a fost reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată pentru că nu l-a sancţionat pe fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Cosmin Moţi, pentru un fault dur comis la meciul de sambătă cu ţSKA Sofia. Moţi l-a faultat la partida cu ŢSKA Sofia, caştigată cu scorul de 4-0, pe Stefan Nikolici, fost fotbalist al echipei Steaua. Ludogoreţ Razgrad este lider în clasamentul campionatului Bulgariei, cu 51 de puncte. ŢSKA Sofia, echipă aflată în mare dificultate financiară, ocupă locul doi, cu 45 de puncte.

Meci amanat în campionatul turc

Federaţia Turcă de Fotbal a anunţat, pe site-ul oficial, că meciul Fenerbahçe - Bursaspor, care ar fi trebuit să se dispute în data de 13 aprilie, în primul eşalon, a fost amanat ca urmare a atacului de sambătă ce a vizat autocarul care transporta echipa din Istanbul. Forul turc a amanat şi partida pe care Fenerbahçe o avea programată, astăzi, în manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Turciei, cu Mersin Idmanyurdu. Federaţia încă nu a decis la ce date se vor disputa cele două meciuri.

S-a întamplat şi la francezi

Autocarul cu care echipa Paris Saint-Germain s-a deplasat, duminică, la stadionul formaţiei Olympique Marseille, înaintea meciului de duminică din Ligue 1, a fost atacat în apropierea arenei de fanii gazdelor, un geam fiind spart de o minge de golf aruncată de un suporter, informează Le Figaro. Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la aproximativ 800 de metri de stadion. Suporterii au aruncat cu mai multe obiecte spre autocar. Nicio persoană nu a fost rănită. Formaţia Paris Saint-Germain a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Olympique Marseille, în ultimul meci al etapei a XXXI-a a campionatului Franţei. PSG este lider în clasament, cu 62 de puncte. Pe locul doi se află Olympique Lyon, cu 61 de puncte, iar poziţia a treia este ocupată de Olympique Marseille, cu 57 de puncte.

Secerată de cancer

Fosta gimnastă Natalia Bobrova, care a adus în 1993 a adus prima medalie mondială pentru Rusia după destrămarea Uniunii Sovietice, a încetat din viaţă la 36 de ani, din cauza unui cancer la stomac. În 1993, Natalia Bobrova a caştigat medalia de bronz la sol, la Campionatele Mondiale de Birmingham (Marea Britanie). După ce s-a retras din activitate, Bobrova a fost antrenoare la clubul Dinamo din Novosibirsk. Ea avea doi copii şi a murit într-o clinică din Tel-Aviv, după ce a fost tratată mai mult timp la Novosibirsk.  Luna trecută, compatrioata sa Maria Kriuşkova, medaliată cu bronz pe echipe la JO din 2004, a murit tot din cauza unui cancer, la 26 de ani.

Schimbare de antrenor la Almeria

Clubul Almeria a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei este Sergi Barjuan, acesta avand contract pană la finalul actualului sezon. Barjuan va conduce în această seară primul său antrenament la Almeria, iar miercuri ar putea debuta pe banca tehnică a echipei spaniole, la meciul din deplasare cu FC Barcelona. Sergi Barjuan, în varstă de 43 de ani, a antrenat ultima dată echipa Recreativo Huelva (în sezoanele 2002/2013 şi 2013/2014). La Almeria, el îi succede lui Juan Ignacio Martinez, care a fost demis duminică. Echipa Almeria a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-4, de formaţia Levante, în etapa a XXIX-a a campionatului Spaniei, şi se află pe locul 18, antepenultimul în clasament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.