Sport

Caroline, învinsă de o puştoaică

Ziarul de Vrancea
17 mar 2015 604 vizualizări
Wozniacki şi Ana Ivanovic sunt victimele de luni noapte ale turneului WTA de la Indian Wells * Ferrer şi-a încheiat în California o serie strălucită

În aşteptarea Simonei Halep, care a jucat aseară în jurul miezului nopţii partida din optimile de finală turneului de la Indian Wells cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, în noaptea de luni spre marţi s-au mai înregistrat cateva mari surprize în turul III al turneului feminin din seria Premier Mandatory. Astfel, jucătoarele clasate pe locurile 5 şi 6 ale topului mondial, respectiv Caroline Wozniacki şi Ana Ivanovic au fost eliminate. “Caro” a fost surprinsă de o puştoaică de 18 ani (împliniţi săptămana trecută), căreia mulţi îi prevăd un viitor strălucit, elveţianca Belinda Bencic (37), care a caştigat cu 6-4, 6-4. Belinda, sfert-finalistă anul trecut la US Open a mai jucat o singură dată cu daneza, anul trecut la Istanbul, cand Caroline s-a impus cu un sec 6-0, 6-0 în nici trei sferturi de oră! Belinda Bencic, pregătită de Melanie Molitor (mama Martinei Hingis), va juca în faza optimilor cu Jelena Jankovic, care a trecut cu 5-7, 6-4, 6-3 de americana Madison Keyes.  Ana Ivanovic a cedat cu 2-6, 7-5, 2-6 în faţa unei alte jucătoare în ascensiune, Caroline Garcia (Franţa, 28 WTA), care se va întalni în optimi cu germana Sabine Lisicki.(6-4, 6-2 cu italianca Sara Errani). Deţinătoarea trofeului, italianca Flavia Penetta (16) a acces şi ea în optimile de finală, după victoria, cu scorul de 6-4, 6-2, obţinută în faţa sportivei australiene Samantha Stosur (25), însă Penetta va trebui s-o înfrunte pe cea de-a doua jucătoare a lumii, Maria Şarapova, care a caştigat cea mai importantă partidă a turului III, cu Viktoria Azarenka (38), jucătoarea din Belarus care încearcă să revină în fruntea topului WTA unde a ajuns înainte de accidentul la picior care i-a întrerupt cariera timp de un an. Primul set, caştigat cu 6-4 de Şarapova, a fost extrem de disputat, durand mai bine de o oră. În cel de-al doilea, “Vika”, încă nerefăcută fizic după accident, a cedat fizic. A încercat o revenire de la 1-5, dar după ce a caştigat două game-uri la rand, n-a mai rezistat pe serviciul Maşei, care s-a impus cu 6-4, 6-3.
Ultima surpriză a serii a produs-o jucătoarea ucraineană Lesia Ţurenko (85 WTA), venită din calificări, aceasta depăşind-o cu 7-5, 1-6, 6-2 pe reputata franţuzoaică Alizé Cornet (25 WTA). Adversara Lesiei va fi canadianca Eugénie Bouchard (7 WTA), 6-3, 6-2 cu americana Coco Vandeweghe (36). Astfel, s-a stabilit şi programul optimilor de pe partea de tabloul a Şarapovei, pe cealaltă parte “ţintarul” arătand astfel: Serena Williams – Sloane Stephens (ambele, SUA), Elina Svitolina (Ucraina) – Timea Bacsinszky (Elveţia), Simona Halep – Karolina Pliskova şi Carla Suarez (Spania) – Heather Watson (Marea Britanie).
În turneul masculin din seria Masters 1000, surpriza cea mare a fost produsă de australianul Bernard Tomic, care l-a depăşit pe fostul număr trei mondial (în prezent 8 ATP), David Ferrer (Spania) cu 7-5, 6-4. Spaniolul a avut un debut de sezon impresionant, cu titluri cucerite la Doha, Rio de Janeiro  şi Acapulco şi un bilanţ de 19 victorii şi un singur eşec, în optimile turneului Australian Open, însă forţa lui Tomic a avut caştig de cauză, Ferrer comiţand şapte duble greşeli la serviciu. Tomic se pregăteşte pentru o “optime” australiană (sau balcanică, pe undeva) cu Thanasi Kokkinakis (18 ani, 124 ATP). Acesta a învins un jucător mult mai experimentat, Juan Monaco (Spania) cu 6-2, 5-7, 6-7. Alte rezultate: Andy Murray (Marea Britanie) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-1, 3-6,6-1; Adrian Mannarino (Franţa) – Ernests Gulbis (Letonia) 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Albert Ramos (Spania) 7-5, 6-3; John Isner (SUA) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 7-6, 6-2; Feliciano Lopez (Spania) – Pablo Cuevas (Uruguay)  6-2, 4-6, 6-3; Kei Nishikori (Japonia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-7, 6-1, 6-4. Partea de sus a tabloului optimilor arată astfel: Djokovic – Isner, Kokkinakis – Tomic, Murray – Mannarino, Lopez – Cuevas.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.