Sport

Şahiştii, prestaţii remarcabile

Dan Chiriac
9 feb 2015 541 vizualizări
Mălina-Andreea Aciu, sportivă legitimată la CSM Focşani 2007, a reuşit o performanţă remarcabilă la Concursul Naţional Şcolar Elisabeta Polihroniade organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Elisabeta Polihroniade în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah.

Competiţia a avut loc la Căciulata, în perioada 30 ianuarie – 8 februarie, cu participarea elevilor cu vârste între 7 şi 17 ani, pe categorii de vârstă impare, din doi în doi ani. Mălina-Andreea Aciu s-a clasat a doua la şah clasic 13 ani, cu acelaşi număr de puncte ca şi câştigătoarea concursului, departajarea fiind făcută de un coeficient. Mălina-Andrea a câştigat, însă, competiţia fetelor la blitz. O altă sportivă a CSM Focşani 2007, Teodora Avădăni a încheiat pe locul IV concursul la şah clasic şi pelocul III la bliz fete. La băieţi, la 9 ani, Mihnea-Iustin Baciu s-a clasat pe locul 17 la şah clasic şi pe locul 9 la blitz, însă, cu cele 5 puncte din 9 runde la clasic, şi-a îndeplinit obiectivul de a obţine cel puţin jumătate din punctele puse în joc. Colegul său de club, Ştefan Măimăscu, a încheiat concursul pe locul 14 la clasic şi pe 21 la blitz. “Pentru sportivii legitimaţi la noi a fost un concurs bun, util, deoarece s-au confruntat cu cei mai buni şahişti din ţară la categoriile de vârstă 7-17 ani. Rezultatele de aici sunt un semn bun pentru anul competiţional aflat la început”, a spus Aurelian Grigore, preşedintele secţiei de şah de la CSM 2007. (Dan CHIRIAC)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.