Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: FRF susţine candidatul olandez

Ziarul de Vrancea
28 ian 2015 769 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal (FRF) susţine candidatura lui Michael van Praag la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA, olandezul fiind adversar al favoritului Joseph Blatter, actualul conducător al forului mondial, a declarat, ieri preşedintele FRF, Răzvan Burleanu

Comitetul Executiv al FRF a ratificat în şedinţa de ieri o decizie anterioară a Comitetului de Urgenţă, scrisoarea de susţinere a preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal, Michael van Praag, fiind transmisă de acesta la sediul FIFA în cursul zilei de marţi, au declarat pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.  Conform regulilor de înscriere a candidaturilor la preşedinţia FIFA, un participant la alegeri trebuie să fie susţinut de cel puţin cinci federaţii naţionale.  Depunerea candidaturilor are loc pană la 29 ianuarie. Alegerile vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit. În ultimul moment, şi-a anunţat candidatura şi fostul internaţional portughez Luis Figo. Ceilalţi candidaţi sunt francezii Jérôme Champagne, David Ginola şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.

Tomis a pierdut, dar s-a calificat

Echipa de volei masculin Tomis Constanţa a fost învinsă, pe teren propriu, de formaţia italiană Copra Volley Piacenza, cu scorul de  2-3 (-18, 21, -23, 26, -16) în ultimul meci din grupa A a Ligii Campionilor. În celălalt meci al competiţiei, formaţia belgiană Knack Roselaere a învins în deplasare cu 3-1 echipa Dragons Lugano (Elveţia). Tomis Constanţa era deja calificată în faza Play-off 12 a competiţiei înaintea acestui meci. Echipa constănţeană a ocupat primul loc în grupă, cu 14 puncte, urmată de Piacenza (12 p), Roselaere (9) şi Lugano (1)

Dulca preia naţionala de tineret

Fostul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Dulca, a preluat conducerea tehnică a reprezentativei de tineret a Romaniei, el semand un contract pentru o perioadă de doi ani. "Pentru mine faptul că am fost numit în această funcţie de selecţioner al echipei de tineret a Romaniei este o mandrie, o onoare şi o mare responsabilitate. Echipa naţională nu se refuză, indiferent de nivelul la care antrenezi. Este o generaţie bună şi încercăm să ne concentrăm pentru a ne îndeplini obiectivul de calificare la Campionatul European. Contractul se întinde pe o perioadă de doi ani de zile. Eu am mai avut oferte de la echipe din Liga I, dar pe mine m-a interesat acest proiect de la naţionala under-21, nu m-a interesat partea financiară", a declarat Dulca, miercuri, la Casa Fotbalului. Dulca îl înlocuieşte la naţionala de tineret pe Mihai Teja, care a preluat formaţia Dinamo.

Fane Radu, învingător pe San Siro

Formaţia Lazio Roma, cu fundaşul Ştefan Radu integralist, s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins, marţi, în deplasare, echipa AC Milan, cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Biglia, din penalti, în minutul 38. Din minutul 45, Lazio a evoluat cu un jucător mai puţin după ce Cana a fost eliminat. Celelalte meciuri din sferturile Cupei Italiei sunt: Parma - Juventus, AS Roma - Fiorentina şi Napoli - Internazionale Milano.

Eşec petrolist în Antalya

Formaţia Petrolul Ploieşti a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-1, de echipa Podbeskidzie Bielsko-Biala, locul VIII în campionatul Poloniei, într-un meci amical disputat în cadrul stagiului de pregătire din Antalya, informează site-ul oficial al grupării prahovene. Unicul gol al meciului a fost marcat de Malinowski, în minutul 40. Tehnicianul Mircea Reddnic a început meciul cu următorii jucători: Bolboaşă - Peteleu, Geraldo, Satli, Beţa - Mustivar - Astafei, Marinescu, Gallegos, Mareş - Pastorini. Pe parcursul meciului au mai evoluat Pecanha, Alcenat, Filip, Nepomuceno, Chiriţă, N’Koyi, De Lucas şi Teixeira. Petrolul va reveni în ţară vineri, iar luni se va reîntoarce în Antalya pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire al iernii.

Neînvinse aproape de finiş

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a învins în deplasare, formaţia cehă CEZ Nymburk, cu scorul de 74-61 (29-34), în cea de-a cincea partidă din grupa A a Ligii Europei Centrale (CEWL).  Principalele marcatoare ale echipei CSU Alba Iulia au fost Agunbiade 15 puncte, Kuster 13, Uiuiu – 12 şi McFarland – 11 puncte. Cu victoria de marţi seară, CSU Alba Iulia acumulează 10 puncte şi este în continuare liderul grupei A. În ultima partidă din grupă, echipa din Alba Iulia va juca, tot în deplasare,  cu Kara Trutnov, în deplasare. CSU Alba Iulia este caştigătoarea din 2014 a CEWL, în finală învingand echipa ICIM Arad, echipa care joacă în grupa B a competiţiei.

Încă două calificate în CAN

Reprezentativele Ghanei şi Algeriei s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după victoriile obţinute în ultima etapă a grupei C. Ghana a învins Africa de Sud, scor 2-1. Pentru ghanezi au marcat Boye (‘73) şi A. Ayew (‘83), iar pentru sud-africani a înscris Masango (‘17). Algeria a trecut de Senegal, scor 2-0, prin golurile marcate de Mahrez (‘11) şi Bentaleb (‘82). Ghana şi Algeria au acumulat cate şase puncte, fiind urmate în clasament de Senegal (4 p) şi Africa de Sud (1 p).

Noutăţi în Giuleşti

Mijlocaşul ceh Marcel Gecov şi fundaşul francez Jérémy Sapina au efectuat, ieri dimineaţă, vizita medicală la policlinica din Chiajna, şi se vor alătura lotului formaţiei Rapid la întoarcerea din stagiul de pregătire din Grecia. Cei doi jucători au ajuns, marţi, la Bucureşti şi au semnat contracte cu gruparea giuleşteană. Gecov are 27 de ani şi a mai evoluat la Slovan Liberec, Fulham, Gent şi Slavia Praga. În varstă de 29 de ani,  Sapina a mai jucat la AS Nancy, Excelsior Mouscron, Maritimo şi Mons. Echipa condusă de Cristian Pustai se află în prezent într-un stagiu de pregătire în Grecia, întoarcerea la Bucureşti fiind programată pentru astăzi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.