Sport

Ce a adus 2014 pentru sportul din Vrancea?

Dan Chiriac
28 dec 2014 1112 vizualizări
Evoluţia echipei de rugby, dublă vicecampioană naţională, este de apreciat la final de an u ascensiunea formaţiei de handbal, pregătită de Viorel Ciubotaru, este remarcabilă, focşănenii având cel mai bun parcurs din ultimii ani u Alin Năstasă a confirmat şi în 2014 previziunile şi este cel mai bun sportiv al judeţului alături de atletul Vlad Dulcescu u fotbalul din Vrancea traversează în continuare momente grele

Anul  2014 se încheie peste doar două zile. Fără prea mulţi bani, sportul din judeţul Vrancea a supravieţuit şi a existat prin performanţele juniorilor şi a echipelor de volei şi handbal. Andreea Ştefănescu, una din marile speranţe ale anului sportiv, nu a realizat mare lucru, din cauza unei accidentări care a ţinut-o departe de saltea. Karateka au confirmat şi au fost la rândul lor medaliaţi la naţionale sau mondiale.  Faptul că seniorii din Vrancea au obţinut doar medalii la judo spune multe despre sportul vrâncean în 2014. Fotbalul a dispărut din primele trei ligi, fiind reprezentat la nivel naţional doar de juniorii republicani. Ce s-a confirmat şi ce nu în 2014 aflaţi în rândurile de mai jos.
1. Vor reuşi judoka vrânceni să obţină numeroase medalii şi în 2014?
 Da – 70 %, Nu 30 %
Ca în fiecare an, una dintre cele mai puternice ramuri sportive din judeţ a fost judo. Medaliile naţionale sau internaţionale nu au lipsit, iar organizarea Memorialului „Aurel Cîmpeanu” la Focşani a fost o reuşită deplină. Eforturile antrenorilor Stănică Grosu, Marinel Palade, Dumitru Zisu sau Iulian Surlă s-au văzut din plin. Este singurul sport care în 2014 a adus medalii naţionale pentru Vrancea în întrecerile seniorilor.
2. Va avea Vrancea o reprezentantă în campionatul Ligii a treia?
Da 20 %, Nu 80 %
După retragerea echipelor CSM Focşani şi Young Stars Panciu, Vrancea a rămas fără echipă în liga a treia. Speranţele Vrancei de a avea echipă în liga a treia s-au spulberat încă din vara acestui an. Nu pe motive financiare, ci pe cele sportive. Câştigătoarea Superligii Vrancei, Selena Jariştea, nu a reuşit să câştige barajul de promovare în liga a treia disputat la Bacău cu Sepsi Sf. Gheorghe. Şi astfel, Vrancea mai are de aşteptat cel puţin un an pentru a avea o echipă în fotbalul divizionar din România.
3. Va confirma Andreea Ştefănescu şi în 2014?
Da – 70 %, Nu 30 %
Vicecampioană mondială de juniori la judo, Andreea Ştefănescu a fost în 2013 cel mai bun sportiv al judeţului Vrancea. Din păcate, o accidentare a ţinut-o departe de saltea, iar rezultatele din anul 2013 nu au putut fi apărate. Poate în 2015, Andreea va reveni în forţă!
4.  Vor obţine karateka medalii internaţionale?
 Da – 60 %, Nu 40 %
Sportivii pregătiţi de Daniel Fusaru, la clubul CSM 2007, ne-au obişnuit în ultimii ani cu medalii la competiţiile importante. Acest lucru s-a întâmplat şi în acest an. Bogdan Alpreotesei a obţinut titlul mondiale, fapt ce arată că secţia de karate are rezultate deosebite. Andreea Arginteanu a confirmat la rândul său obţinând o serie de rezultate remarcabile.
5. Echipa de rugby juniori va prinde turneul final?
Da – 60 %, Nu 40 %
Secţia de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi-a depăşit toate obiectivele în acest sezon şi poate fi declarată de departe  echipa anului. Dublă vicecampioană naţională, echipa de rugby a trăit din păcate, în luna august, cel mai greu moment, după trecerea în nefiinţă a managerului Viorel Ion. Chiar dacă era bolnav, Viorel Ion a stat tot timpul sezonului lângă jucătorii săi şi i-a condus spre cele două finale naţionale, la rugby în 7 şi rugby în 15.
6. Handbaliştii vor urca în prima jumătate a clasamentului în Divizia A?
Da 60 %, Nu 40 %
Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani a avut o evoluţie meritorie în turul campionatului. Focşănenii s-au bătut de la egal la egal cu adversari puternici ca Ştiinţa Bacău, HCM Ploieşti, HCM Piteşti, Poli Iaşi sau CSU Galaţi. CSM Focşani a terminat turul pe locul patru, dar cel mai important lucru este că a arătat că se poate bate cu orice adversar, chiar şi cu ploieştenii, care formează cea mai puternică echipă a seriei.
7. Se poate gândi echipa de baschet la un nou turneu final?
Da 40 %, Nu 60 %
Echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au avut evoluţii foarte bune în acest an. La categoriile sub 18 ani şi la sub 20 de ani, echipele din Focşani joacă pentru calificarea la turneul final. Cele mai mari şanse pentru o participare la turneul final o are formaţia sub 20 de ani, chiar dacă aceasta are în componenţă jucători mai tineri. Dacă accidentările îi vor ocoli, focşănenii pot merge la un nou turneu final.
8. Va reuşi Alin Năstasă să-l depăşească pe mentorul său?
Da 20 %, Nu 80 %
Sportivul judeţului Vrancea în 2012 şi ocupantul locului doi în 2013, trăgătorul Alin Năstasă a reuşit să ocupe în 2014 primul loc în ierarhie la egalitate cu atletul Vlad Dulcescu. Năstasă a avut în 2014 duelurile cu mentorul său, Alin Molodoveanu. Năstasă s-a luptat în mai multe concursuri cu Moldoveanu, dar a terminat în spatele său. Cum diferenţele au fost mici, specialiştii aşteaptă în continuare momentul în care Năstase îşi va putea depăşi profesorul.
9. Va ajunge echipa de futsal în play-off?
Da – 50 %, Nu 50 %
Echipa de futsal a reuşit cele mai mari performanţe în ultimii ani, dar în această toamnă a fost aleasă varianta întineririi lotului. Rezultatele sportive au întârziat să apară. În schimb, trei jucători au fost deja selecţionaţi în lotul României sub 21 de ani. În acest moment, echipa pregătită de Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş se află pe locul zece, cu doar trei puncte acumulate
10. Cine va câştiga Superliga  Vrancei?
Panciu 60 %, Jariştea 35%, Dumbrăveni 5 %
Duelul dintre cele trei echipe s-a simplificat repede, totul rezumându-se la un duel Panciu – Jariştea. Cu un lot din care fac parte mulţi dintre jucătorii care au evoluat în liga a treia, Panciu era marea favorită. A făcut însă câţiva paşi greşiţi şi a ajuns în situaţia de a juca meciul decisiv cu Selena Jariştea chiar pe teren propriu. A pierdut cu 1-0, iar pe final, păncenii au cedat lupta şi au terminat la distanţă de campioana Vrancei, Selena Jariştea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.