Sport

Buget mărit pentru sport

Ziarul de Vrancea
22 dec 2014 541 vizualizări
Ministerul condus de Gabriela Szabo va avea şapte procente în plus faţă de anul trecut

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că bugetul MTS va fi în 2015 cu şapte procente mai mare decat cel din 2014, obiectivul fiind calificarea a peste 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Szabo a precizat că sportivii romani au cucerit în acest an 62 de medalii în probe olimpice. "Bugetul MTS pe 2015 este puţin mai mare comparativ cu 2014. Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a crescut cu şapte procente din alocaţie bugetară. Vom vedea obiectivele împreună cu federaţiile şi ne vom concentra foarte tare pe federaţiile care vor intra în calificări în 2015. Ca în 2016 să avem un număr cat mai mare de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Este obiectivul nostru. Dacă în acest moment avem 62 de medalii caştigate la disciplinele olimpice, ne dorim peste 100 de sportivi să se califice pană la finalul anului 2015", a declarat Szabo.
În ceea ce priveşte rezultatele, Gabriela Szabo a menţionat că sportul romanesc a cucerit în probele olimpice un număr de 62 de medalii, dar în total sunt aproximativ 400 de medalii. Aceasta este suma participărilor la campionatele mondiale şi europene, remarcand printre sportivii de elită pe jucătoarea de tenis Simona Halep. “Mie nu mi-a plăcut niciodată sa dau nume de sporitvi care au excelat. Toţi au excelat, cu plus sau minus. Dar categoric numele Simonei Halep este astăzi pe buzele tuturor, este un sportiv care a avut o evoluţie extraordinar de frumoasă şi de rapidă. De asemenea, la gimnastică, scrimă, box, judo... Sunt sportivi care au excelat, dar care nu au fost îndeajuns promovaţi". În 2014, alocaţia bugetară acordată federaţiilor sportive s-a ridicat la aproximativ 75 de milioane de lei. Secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, a precizat că ministerul a răspuns afirmativ tuturor solicitărilor venite din partea federaţiilor sportive. "Nu cred că există o federaţie sportivă naţională care să nu fie mulţumită de modul în care s-au distribuit alocaţiile. Nu cred de asemenea că a existat vreo solicitare de organizare a unei competiţii internaţionale de anvergură care să nu fie finanţată", a spus Tocală, în timp ce Szabo a menţionat că federaţiile au cheltuit aproape în totalitate sumele alocate pentru 2014.  Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă Raportul de Activitate al MTS pe anul 2014, împreună cu secretarul de stat pe probleme de sport, Carmen Tocală, şi cu secretarul de stat pe probleme de tineret, Cristian Cosmin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.