Sport

Gyenes revine la Dakar!

Ziarul de Vrancea
11 dec 2014 336 vizualizări
Motociclistul roman concurează pe un KTM 450 Rally

Motociclistul Emanuel Gyenes va reveni la Raliul Dakar, el urmand să participe la ediţia din 2015 a competiţiei, după ce a absentat la ultimele două, se arată într-un comunicat remis, ieri,  agenţiei MEDIAFAX. Gyenes va concura pentru echipa Autonet Motorcycle Team, aceasta fiind a cincea sa prezenţă la startul Dakar. Obiectivul său este clasarea între primii 20 de piloţi, aşa cum a făcut-o la ediţiile din 2011 şi 2012. Startul Raliului Dakar va avea loc la 4 ianuarie în Buenos Aires şi competiţia va include 13 probe speciale cu o lungime totală de 4.752 de kilometri la categoria moto. Traseul total parcurs de competitori va fi de 9.295 de kilometri.După ce vor parcurge Bolivia şi Chile, concurenţii de la cele trei clase, auto, moto şi camioane vor reveni în capitala Argentinei la 17 ianuarie.
Gyenes, care va avea numărul 49, va concura pe o motocicletă KTM 450 Rally şi va concura, la fel ca în 2011, la categoria Maraton. Piloţii de la această categorie nu au voie să schimbe, de-a lungul celor două săptămani, o serie de componente ale motocicletei printre acestea aflandu-se şi motorul. "Pentru mine Raliul Dakar este un mod de viaţă. Din păcate, nu am găsit bugetul pentru a concura în 2013 şi în 2014, iar acum revenirea în Dakar este incredibilă. Ultima dată cand am concurat am reuşit să termin pe 17 în clasamentul general şi sper ca în acest an să mă clasez tot în Top 20. în 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton şi în acest an voi încerca să revin pe podium. Va fi foarte dificil în Bolivia pentru că vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursă uşoară.Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă revenire mea în Raliul Dakar şi celor care m-au sprijinit pană acum", a spus Gyenes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.