Sport

Ilie Roşu - 100 de maratoane cu tricolorul, pe 1 Decembrie

Ziarul de Vrancea
30 nov 2014 791 vizualizări
Pe 1 Decembrie, vrânceanul Ilie Roşu îşi îndeplineşte visul de a aduna în palmares 100 de curse alergate cu drapelul României în mână

Evenimentul are loc la Bucureşti, cu ocazia Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc, ediţia a patra, organizată de Ro Club Maraton. Va fi, aşadar, al 100-lea maraton în care sportivul Ilie Roşu – originar din Adjudu-Vechi, va alerga ţinând tricolorul în mâini, o provocare pe care a lansat-o în urmă cu mai mulţi ani, în Belgia, când, cu steagul României în mână în timpul cursei, a fost recunoscut ca român de oameni şi aclamat. De atunci, Ilie Roşu aleargă numai însoţit de drapelul românesc. Pe 1 Decembrie, “din dragoste pentru România şi istoria ei”, după cum îi place vrânceanului să spună, sportivul va alerga maratonul cu numărul 100 alături de tricolor şi va fi a 53-a competiţie în care va purta şi steagul Uniunii Europene. Pe 16 noiembrie, Ilie Roşu a alergat al 99-lea maraton cu drapelul românesc la Torino. Vrânceanul a primit o invitaţie la Parlamentul European, iar discuţiile despre când va fi onorată vor avea loc după maratonul de pe 1 Decembrie, de la Bucureşti. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.