Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tadici şi-a fixat lotul

Ziarul de Vrancea
11 nov 2014 824 vizualizări
Antrenorul naţionalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a stabilit lotul de 18 jucătoare pentru turneul final al Campionatului European din luna decembrie, care va fi găzduit de Ungaria şi Croaţia, singura jucătoare din străinătate fiind Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica

Lotul Romaniei este format din 18 jucătoare, după cum urmează: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean, Camelia Hotea, Ada Nechita, Aneta Parvuţ, Laura Chiper (extreme), Florina Chintoan, Crina Pintea (pivoţi), Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Adriana Ţăcălie, Oana Bondar şi Daniela Băbeanu (interi şi centri).  Pentru postul de pivot ar urma ca selecţionerul Gheorghe Tadici să se mai decidă la încă o jucătoare, urmand să aleagă între Georgiana Ciuciulete şi Roxana Agrigoroaie. Lotul se va reuni la Cluj în 24 noiembrie, naţionala urmand a se antrena în noua Sală Polivalentă, de 7.200 de locuri.

Suedezii arbitrează pe Arena Naţională

Arbitrul suedez Jonas Eriksson va arbitra partida dintre echipa naţională a Romaniei şi reprezentativa Irlandei de Nord, din preliminariile Campionatului European din 2016, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Eriksson va fi ajutat de compatrioţii săi Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (ambii asistenţi), Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson (ambii asistenţi suplimentari) şi Mehmet Culum (rezervă). Partida Romania - Irlanda de Nord, din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Olteni chemaţi sub drapel

Jucătorii formaţiei CS Universitatea Craiova, Thaer Bawab şi Nuno Rocha, au fost convocaţi la echipele naţionale ale Iordaniei, respectiv a Republicii Capului Verde. Thaer Bawab a fost convocat pentru cele două partide amicale ale reprezentativei Iordaniei programate la 14 şi 18 noiembrie. În prima, Iordania va întalni Coreea de Sud, iar în cea de-a doua un adversar care nu a fost încă stabilit. De asemenea, Nuno Rocha se află în lotul echipei naţionale a Republicii Capului Verde pentru meciurile cu Niger (15 noiembrie) şi Zambia (19 noiembrie), din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni din 2015.

Moyes va prelua Realul basc

Tehnicianul scoţian David Moyes a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Real Sociedad, el semand un contract pană la finalul actualului sezon, a anunţat, luni seară, clubul spaniol. "Real Sociedad a ajuns la un acord cu David Moyes. Antrenorul scoţian a semnat un contract valabil pană la 30 iunie 2015", se arată în comunicatul grupării basce. Moyes, în varstă de 51 de ani, care se afla în Qatar unde a colaborat cu postul de televiziune BeIN Sports, semnase un contract pe şase sezoane cu Manchester United în vara anului 2013, însă a fost demis după zece luni din cauza rezultatelor slabe. Tehnicianul scoţian îi va succede în funcţie la Real Sociedad lui Jagoba Arrasate, care a fost demis la 2 noiembrie în urma unei serii de opt meciuri fără victorie.

De nouă ori, Ibra

Atacantul echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, a fost desemnat, ieri, fotbalistul anului în Suedia pentru a noua oară în carieră. Ibrahimovic, în varstă de 33 de ani, a primit această distincţie din 2005 şi pană în prezent, cu excepţia anului 2007. "Este a noua oară cand primesc acest prremiu, dar mereu sunt emoţionat. A fost visul meu din copilărie să devin cel mai bun", a declarat Ibrahimovici în cadrul ceremoniei care s-a desfăşurat la Stockholm. Cea mai bună jucătoare suedeză a fost desemnată Lotta Schelin (Olympique Lyon), în varstă de 30 de ani. Schelin a mai primit acest trofeu în 2006, 2011, 2012 şi 2013.

Fish suferă de inimă

Fostul internaţional sud-african Mark Fish, în varstă de 40 de ani, a suferit o criză cardiacă, a anunţat, ieri, site-ul netwerk24.com.  "Duminică dimineaţă cand m-am trezit am simţit dureri mari în piept. Prietena mea, Salome, mi-a spus că sunt palid şi a insistat să mergem la spital. Am fost imediat internat la terapie intensivă. Mi s-a făcut o gastroscopie şi o angiografie. Aşteptăm rezultatele pentru a determina ce a cauzat această criză cardiacă", a declarat Fish pentru site-ul netwerk24.com. Mark Fish, care a caştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 1996 cu naţionala sud-africană, a evoluat în cariera sa la formaţiile Jomo Cosmos, Orlando Pirates, Lazio Roma, Bolton Wanderers, Charlton Athletic şi Ipswich Town.

Marocul a pierdut CAN

Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2015 nu va avea loc în Maroc, iar echipa naţională a acestei ţări a fost descalificată, din cauza "refuzului de a organiza competiţia" la datele prevăzute (17 ianuarie - 8 februarie), a anunţat, ieri, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF).  Marocul, care trebuia să organizeze competiţia, a solicitat amanarea din cauza epidemiei Ebola, lucru pe CAF l-a exclus. CAF va anunţa curand ţara care va organiza competiţia în locul Marocului. "Comitetul Executiv a primit mai multe candidaturi pentru organizarea competiţiei în 2015, la datele stabilite", a precizat CAF într-un comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.