Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victorie cu Kimiko-san

Ziarul de Vrancea
5 nov 2014 557 vizualizări
Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 241 WTA, venită din calificări, a acces, miercuri, în turul doi al turneului de la Taipei, dotat cu premii în valoare totală de 125.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.

Bogdan a trecut în runda inaugurală de sportiva japoneză Kimiko  Krumm, locul 116 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 7-5, 6-2, după o oră şi 24 de minute de joc. În turul doi, Ana Bogdan o va întalni pe sportiva chineză Wang Yafan (191), care a învins-o cu 6-7, 6-4, 7-6 pe compatrioata ei, Zhu Lin. Cele două chinezoaice., Wang şi Zhu, s-au calificat în turul II la dublu, în dauna Anei Bogdan şi Melindei Czink (Ungaria), care au abandonat. În turneul feminin de la Limoges, Monica Niculescu a fost învinsă încă din primul tur (4-6, 6-4, 3-6) de franţuzoaica Virginie Razzano.

Sferturi în Cupa Romaniei

Echipa Steaua Bucureşti va întalni, în deplasare, formaţia CS Universitatea Craiova, în sferturile de finală ale Cupei Romaniei, , conform tragerii la sorţi de ieri de la Casa Fotbalului. Celelalte partide stabilite sunt: CS Mioveni - CFR Cluj; ASA Targu Mureş - Petrolul Ploieşti; Universitatea Cluj - Pandurii Targu Jiu. Meciurile se vor desfăşura într-o singură manşă, la 2, 3, 4 decembrie, pe terenul echipei mai slab clasate. Managerul general al grupării oltene, Felix Grigore, a anunţat că meciul de Cupă cu Steaua se va disputa pe stadionul “Ion Oblemenco”, după care arena craioveană va fi demolată.

Amenzi şi la marele derby

Cluburile Steaua şi Dinamo au fost sancţionate cu penalităţi sportive de 60.000 de lei, respectiv 20.000 de lei, de către Comisia de Disciplină a FRF, pentru materialele pirotehnice folosite la partida derbi, dar şi pentru injurii. Partida dintre cele două formaţii, încheiată cu victoria Stelei, scor 3-0, a fost întreruptă în primul minut, pentru aproximativ 20 de secunde, din cauza torţelor, petardelor şi fumigenelor care erau aruncate pe teren. Pe de altă parte, Comisia de Disciplină a decis ca jucătorii Michael Ngadjui Ngadeu (FC Botoşani) şi Ioan Mera (Rapid), eliminaţi în etapa a XIII-a a Ligii I, să fie suspendaţi cate o etapă şi penalizaţi sportiv cu cate 740 de lei. Antrenorul secund al echipei Gaz Metan Mediaş, Dănuţ Matei, eliminat la meciul cu Universitatea Cluj, a fost suspendat pentru două jocuri şi penalizat sportiv cu 320 de lei.CFR Cluj a primit o penalitate sportivă de 3.000 de lei şi i s-a acordat un termen de graţie de cinci zile de la comunicare pentru stingerea unui debit, fără a se preciza despre ce este vorba.

Cannavaro, pe scaunul lui Lippi

Fabio Cannavaro, campion mondial cu Italia în 2006, a fost numit oficial antrenor al echipei Guangzhou Evergrande, ieri, el succedandu-i lui Marcello Lippi, care rămane managerul clubului. Lippi anunţase că va renunţa la funcţia de antrenor după al patrulea titlu naţional consecutiv caştigat de Guangzhou duminică. La 66 de ani, Marcello Lippi, selecţioner al Italiei la la CM-2006, a declarat că vrea să petreacă mai mult timp cu familia sa în Italia. El a anunţat însă că va rămane în postul de manager. Cannavaro, în varstă de 41 de ani, va ocupa pentru prima oară funcţia de antrenor principal. El a jucat la Parma, Inter Milano, Juventus sau Real Madrid, iar în anul 2006 a caştigat Balonul de Aur. înainte de a veni la Guangzhou, Cannavaro făcea parte din staff-ul tehnic al echipei Al Ahli, antrenată de Cosmin Olăroiu.

Adriano şi traficul de droguri

Atacantul brazilian Adriano, care încearcă să-şi relanseze cariera în Franţa, a fost denunţat de Parchetul din Rio de Janeiro pentru "asociere cu traficul de droguri". Potrivit ESPN, Adriano este acuzat de Parchet că a cumpărat în 2007 o motocicletă pe numele mamei unui traficat de droguri din Vila Cruzeiro, acesta fiindu-i prieten din copilărie. Motocicleta era folosită de traficanţi pentru a scoate droguri din favela în care a crescut şi Adriano. Potrivit ESPN, Adriano, în varstă de 32 de ani, riscă 15 ani de închisoare. Parchetul nu a solicitat plasarea în detenţie provizorie a jucătorului, dar a cerut confiscarea paşaportului, invocand un "risc de a fugi" în străinătate.

Se sancţionează şi preşedinţii

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Carlo Tavecchio, care a proferat injurii rasiste, nu poate fi ales pentru vreun post oficial al FIFA pentru o perioadă de şase luni, a anunţat, miercuri, forul fotbalistic mondial. Tavecchio a fost deja suspendat şase luni din orice funcţie oficială pentru evenimentele UEFA, la 7 octombrie, avand interdicţie de a participa la Congresul din 24 martie 2015 de la Viena, la care Michel Platini urmează să fie ales pentru a treia oară în fruntea forului fotbalistic european. "Opti Poba a sosit aici şi înainte manca banane, astăzi el joacă titular la Lazio Roma", a declarat Tavecchio, la o reuniune publică, în 25 iulie, făcand se pare referire la mijlocaşul francez al echipei Juventus Torino, Paul Pogba, afirmaţii care au provocat o vie polemică în Italia.

Jefuitorii de fotbalişti

Un al doilea fotbalist sud-african, component al echipei naţionale, a fost victima unui jaf armat la Johannesburg, la o săptămană după moartea căpitanului reprezentativei în circumstanţe similare. Sibusiso Vilakazi, mijlocaş al echipei naţionale, dormea sambătă în casa părinţilor săi, la Soweto, în momentul în care hoţii au pătruns în locuinţă, a anunţat postul de radio Eye Witness News. Incidentul s-a produs la puţin timp după miezul nopţii, la o săptămană după ce portarul Senzo Meyyiwa a fost ucis în ceea ce poliţia a calificat un "jaf care s-a încheiat rău".  La Soweto, bărbaţi înarmaţi au intrat în locuinţa părinţilor lui Vilakazi şi au întrebat de jucător, care dormea într-o cameră din spate. "Ei ştiau ce vor. Pe mine mă căutau", a declarat jucătorul de 24 de ani, căpitan al echipei locale Bidvest Wits. Hoţii au cerut părinţilor jucătorului cheile maşinii acestuia şi au fugit cu telefoane mobile, un televizor şi haine ale părinţilor. Un purtător de cuvant al poliţiei, Kay Makhubele, a declarat că au fost începute căutările pentru găsirea celor trei suspecţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.