Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Halep, nominailizată de WTA

Ziarul de Vrancea
4 nov 2014 753 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la Turneul Campioanelor, a fost nominalizată de WTA la titlul de sportiva lunii octombrie, alături de caştigătoarea competiţiei, Serena Williams (SUA, 1 WTA), şi germanca Andrea Petkovic, învingătoare la Sofia.

Potrivit WTA, desemnarea caştigătoarei se va face pe baza voturilor exprimate pe site-ul oficial pană vineri, la ora 01.00. Caştigătoarea va fi anunţată vineri. Simona Halep a ajuns pană în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a obţinut două victorii şi o înfrangere în Grupa Roşie, unde le-a întalnit pe Eugénie Bouchard, Serena Williams şi Ana Ivanovic, a eliminat-o în semifinale pe Agnieszka Radwanska, însă a cedat ultimul act în faţa liderului clasamentului mondial. Simona Halep a mai fost nominalizată în acest an la titlul de jucătoarea lunii în iulie, însă caştigătoare a fost desemnată Serena Williams.

Mai apără şi Pantilimon

Formaţia Sunderland, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a caştigat, cu scorul de 3-1, meciul susţinut  în deplasare, în compania echipei Crystal Palace, în etapa a X-a a campionatului Angliei. Crystal Palace a punctat prin autogolul lui Brown ('55), în timp ce pentru Sunderland au înscris S. Fletcher ('31, '90^5 şi Jordi Gomez  ('79). Pantilimon, aflat la primul meci ca titular pentru Sunderland în campionatul Angliei, a primit un cartonaş galben în minutul 71.  În clasament conduce Chelsea, cu 26 de puncte, urmată de Southampton, cu 22 puncte şi Manchester City, cu 20 de puncte.

Celtic la meciul 300

Formaţia scoţiană Celtic Glasgow va disputa, joi, în partida cu Astra Giurgiu, contand pentru etapa a patra a grupelor Ligii Europa, meciul cu numărul 300 în cupele europene, informează uefa.com. Prima participare în cupele europene a avut loc în sezonul 1963/1964, în Cupa Cupelor, Celtic învingand atunci cu scorul general de 10-1 formaţia elveţiană FC Basel. De-a lungul istoriei, Celtic a caştigat Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1966/1967, a fost finalistă în aceeaşi competiţie în 1969/1970 şi a disputat finala Cupei UEFA în 2002/2003. Celtic Glasgow a fost prima echipă din Marea Britanie care a reuşit să caştige cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Poloiştii de la Steaua joacă în Germania

Echipa de polo Steaua Bucureşti va întalni formaţia germană Waspo 98 Hanovra în sferturile de finală ale Eurocup, conform tragerii la sorţi de ieri. Celelalte meciuri din sferturile de finală vor fi: Sintez Kazan (Rusia)-CN Posillipo (Italia), Mornar BS (Croaţia)-Carina RN Savona (Italia) şi Carpisa Acquachiara (Italia)-Olympic Nice (Franţa). Manşa tur va avea loc în 29 noiembrie, Steaua urmand a juca pe teren propriu, iar cea retur în 17 decembrie. Echipele caştigătoare se vor califica în semifinalele competiţiei, programate tot în dublă manşă, în 11 februarie 2015 şi 4 martie. Finala competiţiei se va juca în 28 martie şi 11 aprilie.  Steaua Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală după ce s-a clasat, la finalul săptămanii trecute, pe locul doi în grupa B, ale cărei meciuri au avut loc la Gzira (Malta).

Andreea Mitu a abandonat la  Limoges

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 121 WTA, a abandonat meciul disputat, ieri, în tutul întai al turneului de la Limoges, cu Anna Schmiedlova, locul 73 WTA şi cap de serie numărul 5, în mometnul în care sportiva din Slovacia conducea după primul set cu 6-0. La această competiţie participă şi Monica Niculescu, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 3, care o va întalni în turul întai, tot marţi, pe jucătoarea franceză Virginie Razzano (173), beneficiară a unui wild card, precum şi Alexandra Dulgheru (105), care o va avea adversară în primul meci pe Francesca Schiavone (82)  din Italia. Turneul de la Limoges este dotat cu premii totale în valoare de 125.000 de dolari.

Touré, atacat de rasişti

Mijlocaşul ivorian al echipei Manchester City, Yaya Touré, a primit mai multe mesaje rasiste pe contul său de Twitter, a anunţat, ieri, asociaţia împotriva discriminării "Kick it Out", care a precizat că poliţia a început o anchetă în acest caz. "Am informat poliţia de apariţia unor mesaje rasiste pe Twitter la adresa lui Yaya Touré. Jucătorul are toată susţinerea noastră", se arartă într-un comunicat al asociaţiei împotriva discriminării. Yaya Touré, în varstă de 31 de ani, a avut contul de Twitter închis timp de cinci luni pentru a se putea concentra la meciurile de la Cupa Mondială din Brazilia şi l-a redeschis după victoria din campionat în faţa echipei Manchester United, scor 1-0. "Este frumos să revin pe Twitter după o victorie superbă. Acum, mă concentrez pe următorul joc. O zi de luni bună tuturor", a scris ivorianul. Această postare a lui Yaya Toure a primit multe răspunsuri, unele dintre ele cu tentă rasistă.

Recurs în cazul Pistorius

Parchetul naţional sud-african (NPA) a anunţat, marţi, că a făcut recurs la condamnarea de cinci ani de închisoare cu executare a campionului paralimpic Oscar Pistorius, după ce sportivul a fost găsit vinovat de uciderea din culpă a prietenei sale Reeva Steenkamp în 2013. La 21 octombrie, Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Oscar Pistorius, în varstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Schimbare de antrenor la Bastia

Tehnicianul Claude Makélélé a fost demis  din funcţia de antrenor principal al echipei SC Bastia, în urma rezultatelor nesatisfăcătoare din acest început de sezon. Această decizie a venit după înfrangerea suferită de Bastia, sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-1, în faţa formaţiei Guingamp, în etapa a XII-a a campionatului Franţei. Makélélé, în varstă de 41 de ani, fusese numit în funcţia de antrenor la Bastia în 24 mai. După disputarea a 12 etape, SC Bastia ocupă penultimul loc în clasament, cu zece puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.