Sport

De două ori argint pentru Larisa

Ziarul de Vrancea
12 oct 2014 916 vizualizări
S-au încheiat Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning

Vicecampioana mondială la individual compus, Larisa Iordache a participat, ieri, în două finale pe aparate la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Nanning (China). Larisa Iordache a intrat a doua în finala de la sol, evoluţia ei fiind notată cu 14,800, cu care a obţinut medalia de argint. Medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles (SUA, 15,333), iar cea de bronz sportivei Aliya Mustafina (Rusia, 14,733). La barnă, Larisa Iordache a căzut de pe aparat şi astfel a ratat medalia clasandu-se pe locul V. Astfel, Romania încheie competiţia supremă din China cu două medalii de argint, prin aceeaşi gimnastă, Larisa Iordache, la individual compus, la sol.  Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi cele ale Romaniei, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine "biletele" pentru Rio.
Campioni mondiali pe aparate
Feminin: Hong Un-jong (Coreea de Nord) – la sărituri; Yao Jinnan (China) – la paralele; Simone Biles (SUA) – la sol şi barnă.
Masculin: Denis Albiazin (Rusia) – la sol; Krisztian Berki (Ungaria) – la cal cu manere; Liu Yang (China) – la inele; Ri Se-gwang (Coreea de Nord) – la sărituri;
Oleg Verniaev (Ucraina) – la paralele; Epke Zondeland (Olanda) – la bară fixă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.