Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mutu pleacă pe gratis

Ziarul de Vrancea
26 sep 2014 497 vizualizări
Atacantul Adrian Mutu mai trebuie să îşi încaseze o parte din banii pentru ce a jucat aici. E o afacere păguboasã, dar asta este", a declarat Capră. Mutu juca la Petrolul Ploieşti din iarnă. El urmează să evolueze în campionatul Indiei, cel mai probabil la echipa FC Pune City. lul şi Mutu. Asta înseamnă ca Adrian Mutu nu va mai reveni din iarnă. Petrolul nu a primit niciun leu.


Mutu mai trebuie să îşi încaseze o parte din banii pentru ce a jucat aici. E o afacere păguboasã, dar asta este", a declarat Capră.  Mutu juca la Petrolul Ploieşti din iarnă. El urmează să evolueze în campionatul Indiei, cel mai probabil la echipa FC Pune City.

Băieţii au ratat calificarea la tenis de masă

Naţionala masculină de tenis de masă a Romaniei a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European pe echipe care se desfăşoară la Lisabona, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 1-3, de reprezentativa Croaţiei, în ultimul meci din din grupa D. Singurul jucător roman învingător a fost Adrian Crişan, 3-1 cu Tomislav Kolarek. Croatul Andrej Gacina a caştigat cu 3-2 asupra lui Ovidiu Ionescu şi Adrian Crişan, iar Hunor Szöcs a fost învins cu 1-3 de către chinezul naturalizat al Croaţiei, Tan Ruiwu.  Anterior, Romania a fost învinsă de Rusia, scor 2-3, şi învins Cehia, scor 3-2. Romania a încheiat grupa D pe locul trei, cu două puncte, în urma Rusiei, care a acumulat şase puncte, şi a Croaţiei, cu patru puncte.

Edina se întoarce în circuit

Jucătoarea romană de tenis Edina Gallovits-Hall a revenit săptămana aceasta în circuitul profesionist după o absenţă de 20 de luni, din cauza accidentărilor. 
Gallovits (29 ani), născută la Timişoara, a fost beneficiara unui wild card şi participă la turneul futures de la Amelia Island (Florida), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. în runda inaugurală a învins-o pe americanca Nadja Gilchrist cu 5-7, 6-2, 6-4, iar în optimi a învins-o cu 6-3, 6-1 pe Caroline Dolehide (SUA), urmand să joace în sferturi cu rusoaica Natalia Vihlianţeva.  Edina Gallovits, care e căsătorită cu americanul Bryce Hall, antrenorul şi managerul său, şi locuieşte la Atlanta (Georgia), nu mai jucase din ianuarie 2013, cand a fost învinsă cu 0-6, 0-6, de americanca Serena Williams, în primul tur la Australian Open.  În februarie anul acesta, Edina Gallovits, care a ajuns pană pe locul 54 în clasamentul WTA la simplu (aprilie 2008), anunţase că se retrage din cauza numeroaselor accidentări şi se va dedica antrenoratului. Gallovits are în palmares trei titluri WTA (Bogota - 2, Guangzhou), toate la dublu, şi a jucat o finală la simplu (Barcelona 2007).

Steaua, ultima calificată

Echipa Steaua Bucureşti Bucureşti s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Romaniei - Timişoreana, după ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 3-0 (0-0), formaţia ACS Berceni, din Liga a II-a, în ultimul meci al 16-imilor competiţiei. Golurile steliştilor au fost marcate de Iancu, în minutele 75, 90 şi 90^4. ACS Berceni a evoluat în inferioritate numerică din minutul 71, după eliminarea lui Ettien pentru un fault dur asupra lui Filip. În optimile de finală ale Cupei Romaniei - Timişoreana s-au mai calificat formaţiile Pandurii Targu Jiu, Oţelul Galaţi, Rapid CFR Suceava, CSMS Iaşi, ASA Targu Mureş, Rapid Bucureşti, CFR Cluj, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, Petrolul Ploieşti, Dinamo Bucureşti, CS Universitatea Craiova, FC Viitorul, Universitatea Cluj şi CS  Mioveni.

Abrudan cere falimentul Rapidului

Fostul fundaş al echipei Rapid, Octavian Abrudan, a depus cerere de faliment în dosarul de insolvenţă al SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea din Liga I. Fundaşul, care a evoluat pentru Rapid în perioada 2012-2013, are de recuperat de la gruparea giuleşteană suma de 43.000 de euro. Abrudan este singurul jucător care a depus o astfel de cerere în dosarul care se judecă la Tribunalul Bucureşti. Conform unor surse judiciare, cererea lui Abrudan nu  a fost  judecată în cadrul termenului de ieri, deoarece conducerea FC Rapid nu a fost notificată în acest sens. Clubul giuleştean se află în procedura de insolvenţă din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat de Tribunalul Bucureşti.

Nadal se întoarce în arenă

Tenismanul spaniol Rafael Nadal l-a învins pe francezul Jo-Wilfried Tsonga într-un meci demonstrativ, joi, la Astana. "După fiecare accidentare am o motivaţie suplimentară. Voi munci pentru a ajunge la forma cea mai bună, la nivelul de dinainte", a declarat Nadal, care s-a impus în meciul cu Tsonga, scor 6-7,  6-3, 6-4. El a adăugat că se pregăteşte pentru turneele de la Beijing (începe la 29 septembrie) şi Shanghai (5 -12 octombrie): "Voi juca la Beijing şi Shanghai. Scopul meu este să joc şi să mă antrenez cat mai mult în acest final de sezon", a precizat Nadal. Accidentat la un antrenament la finalul lunii iulie, Nadal nu a putut participa la US Open, dar nici la turneele Masters de la Toronto şi Cincinnati, unde era deţinătorul titlurilor. Nadal a cedat la începutul lunii iulie locul 1 mondial sarbului Novak Djokovic, după ce acesta s-a impus la Wimbledon. Spaniolul a fost învins în optimi la Wimbledon de australianul Nick Kyrgios, iar de atunci nu a mai evoluat la nicio competiţie.

De două ori 6-6 la polo

Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea, a remizat cu formaţia muntenegreană Jadran Novi Herceg, scor 6-6(1-2, 1-0, 1-2, 3-2), în primul meci din turul I preliminar al Ligii Campionilor, grupa B. În ziua a doua, ieri, poloiştii orădeni au realizat acelaşi scor, 6-6 (2-1, 0-3, 2-1, 2-1) cu formaţia franceză Montpellier Waterpolo. Din grupă mai fac parte Waspo 98 Hannover, Mladost Zagreb şi Sintez Kazan. Primele cinci clasate se vor califica în turul doi al Ligii Campionilor, iar echipa de pe locul VI va continua în preliminariile Eurocup.

Suarez, convocat pentru amicale

Atacantul echipei FC Barcelona, Luis Suarez, suspendat de FIFA după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la Cupa Mondială, a fost convocat la naţionala Uruguayului pentru meciurile amicale cu Arabia Saudită (10 octombrie) şi Oman (13 octombrie), informează presa spaniolă. Luis Suarez se află în lotul de 29 de jucători convocat de selecţionerul Oscar Tabarez pentru cele două meciuri amicale.  Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 14 august, că Luis Suarez rămane suspendat ca urmare a incidentului de la un meci din cadrul Cupei Mondiale din Brazilia, dar a precizat că sancţiunea a fost limitată la meciurile oficiale.

Morgenstern se retrage

Campionul austriac la săriturile cu schiuri Thomas Morgenstern, triplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a anunţat, ieri, că se retrage din activitate, admiţand că a fost afectat de căzătura suferită în luna ianuarie. "Încrederea nu a mai revenit după acest accident. Cand te pregăteşti de săritură şi te gandeşti că s-ar putea să păţeşti ceva, nu este bine. Pun punct. Mă opresc", a declarat sportivul de 27 de ani, într-o conferinţă de presă la Salzburg. Morgenstern a caştigat medalia de aur la individual şi pe echipe la Jocurile Olimpice de la Torino din 2006. El a caştigat din nou titlul pe echipe, la Vancouver, patru ani mai tarziu.  Thomas Morgenstern a suferit răni la craniu şi plămani în urma accidentării din timpul unui antrenament desfăşurat la 10 ianuarie. El a fost internat timp de mai multe zile la Salzburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.