Sport

Hasta la vista, España!

Ziarul de Vrancea
19 iun 2014 452 vizualizări
Grupa B, Rio de Janeiro

Spania - Chile 0-2 (0-1). Campioana mondială a fost eliminată din competiţie
Spania: Casillas, Azpilicueta, J. Martinez, Ramos, Alba - X.Alonso ('46 - Koke), Busquets - Pedro ('76 - Cazorla), D.Silva, Iniesta - D. Costa ('64 - Torres). Selecţioner: Vicente del Bosco.
Chile: Bravo - F. Silva, Medel, Jara -  Isla, Aranguiz ('64 - Gutierrez), Diaz, Mena - Vidal ('87 -Carmona)  - Sanchez, Vargas ('84 - Valdivia). Selecţioner: Jorge Sampaoli.
Arbitru: Mark Geiger (SUA).
Cartonaşe galbene: Alonso / Vidal, Mena

0-1, min. 19: contraatac fulgerător al sud-americanilor, Aranguiz se distrează cu J. Martinez, centrează în faţa porţii, de unde reia Vargas în plasă!
0-2, min. 43: Sanchez execută o lovitură liberă din afara careului, Casillas respinge la disperare, dar Aranguiz găseşte un exterior de excepţie de la 12 metri, pe sub braţele lui Iker, în plonjon.
Chile a jucat de trei ori în Cupa Mondială contra Spaniei (prima dată, chiar pe Maracana în 1950)  şi întotdeauna au caştigat ibericii. Acum s-a ivit o şansă nesperată pentru chilieni de a se califica în dauna ţării de obarşie a strămoşilor lor. Şi spre stupefacţia spaniolilor, sud-americanii s-au năpustit în primele minute spre poarta lui "San Iker" Casillas, sub privirile înmărmurite ale apărătorilor centrali spanioli, Ramos şi Martinez care au jucat prima dată împreună. Iker a scăpat de emoţii fără efort, fiindcă Vargas a şutat în Jordi Alba, iar mingea trimisă din capul lui Jara a nimerit alături de ţintă. Încet-încet, "los canarios" s-au pus pe treabă. În lipsa lui Xavi (uşor accidentat şi cu gandul la comorile Golfului), rolul de dispecer a revenit lui... Xabi (Alonso) care a distribuit mingi cu nemiluita spre aripi şi spre "miraculosul" Diego Costa. Care Costa, fie că n-a putut să suporte fluierăturile ex-compatrioţilor săi din tribune, fie că nu se află în forma din "Champions League" s-a împrietenit cu plasele laterale. Munca grea trebuie răsplătită într-un fel, dar contraatacul fulgerător care a dus la deschiderea scorului a avut efectul unui electroşoc pentru "armada lui Padre Vicente". În final, Aranguiz dă a doua lovitură lui Casillas şi misiunea ibericilor de a mai spera la calificare devine imposibilă.  Au început chinurile reprizei secunde: asaltul careului chilian, cu cinci fundaşi şi întăriri. Iniesta a găsit o verticală bună pentru Diego Costa, care - stanjenit de Isla - a tras afară de la 2 metri!; lovitura liberă executată de Ramos este respinsă de Bravo; iar cand a făcut şi Diego ceva bun - o pasă filtrantă - la trei metri de poartă s-a aflat Busquets. Chilienii s-au preocupat prea puţin de contre, dar la un contraatac în trei, declanşat de Sanchez, continuat pe flancul stang (lăsat în plata Domnului de Azpilicueta) de către Vargas s-a încheiat cu o finalizare defectuoasă a lui Isla. Acel moment urmat de alte cateva contre a pleoştit complet campioana mondială şi europeană, iar chilienii s-au apărat liniştiţi pană la final. Din generaţia de aur a Spaniei a rămas pe poziţii Andres Iniesta, care a reuşit un şut magistral în min. 85, parat la fel de Claudio Bravo. Spania este eliminată, astfel din grupa B, Olanda şi Chile se califică. Meciul dintre aceste echipe nu va fi unul de pamplezir, fiindcă miza este foarte mare: evitarea Braziliei.

Clasamentul grupei B
Olanda    2    2    0    0     8-3    6
Chile        2    2    0    0     5-1    6
Australia    2    0    0    2     3-6    0
Spania    2    0    0    2     1-7    0     


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.