Sport

Te pui cu electronica?

Ziarul de Vrancea
16 iun 2014 498 vizualizări
Franţa - Honduras 3-0 (1-0). Primul gol din istoria Cupei Mondiale acordat cu sprijinul tehnologiei de linia porţii a fost de fapt, un autogol.

Grupa  E,  Porto Alegre


Franţa: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba ('57 - Sissokho), Cabaye ('65 - Mavuda), Matuidi - Valbuena ('78 - Giroud), Benzema, Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.
Honduras: Valladares - Izaguirre, Bernardez ('46 - Chavez), Figueroa, Beckeles - Najar ('58 - Claros), W. Palacios, Espinoza, Garrido - Bengtson ('46 - Boniek Garcia), Costly. Selecţioner: Luis Suarez.
Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia).
Cartonaşe galbene: Evra, Pogba, Cabaye  / W. Palacios 2, B.Garcia, Garrido
Eliminări: W. Palacios ('43)
1-0, min. 45:Benzema, din penalty, executat cu fentă şi cu forţă, pe centrul porţii.
2-0, min. 48: Benzema şutează în bara a doua, mingea  a fost deviată  de mana lui Valladares şi intră în poartă.
3-0, min. 72: După un şut puternic al lui Débuchy  şi un ricoşeu al lui Evra, balonul ajunge lateral la Benzema, care înscrie cu toată opoziţia lui Valladares
Ne plăngeam, la ediţiile trecute ale Cupei Mondiale de abundenţa meciurilor slabe în prima rundă din grupe. Dacă cuiva îi era dor de astfel de reprezentaţii, a fost satisfăcut, mai ales în prima parte. Culmea, francezii au apărut mai timoraţi la început, avand destule coşmaruri la activ în starturile de competiţie. Despre Honduras nu s-ar fi putut spune că a fost copleşită de faima cocoşeilor, dar, spre deosebire de sclipitoarea sa vecină Costa Rica, a avut implementată o altă filosofie de joc. Organizată bine în teren, blindată ca un tanc în defensivă, echipa columbianului Luis Suarez a ieşit deseori din propriul teren, chiar şi-a creat situaţii de contraatac dar a pasat ca o echipă de şcolari din Tegucigalpa. Faptul că, în aceste condiţii, toate cifrele înclină smerite în faţa francezilor, spune totul despre valoarea acestei echipe centro-americane. Francezii au avut multe lovituri libere de pe partea dreaptă, dar la lecţia despre fazele fixe se pare că a chiulit profesorul. Una a fost executată prea în spate, alta pe sub nasul portarului, iar cand a nimerit capul adresantului, mingea s-a dus peste poartă sau a clintit bara. Iar maestrul Benzema pare că şi-a uita valiza cu artificii tehnice la Madrid. Totuşi, varful Realului a semnat scorul reprizei, dar pentru aceasta a fost nevoie de un penalty. Winston Palacios şi-a amintit în finalul reprizei de o ciocnire violentă cu Pogba (la capătul căreia ambii au văzut galben în faţa ochilor) şi l-a agăţat pe mijlocaşul juventin în careu, uitand cat face unu şi cu unu, scris cu roşu. Astfel, sărăcuţa echipă honduriană nu s-a ales cu 0-0 nici la pauză şi a mai rămas cu un om în minus. Şi apropos de ciocniri, tabloul primei reprize poate fi completat de puzderia de faulturi din ambele părţi. Ar ieşi mai bine de o jumătate de repriză, cumuland secundele în care jucătorii au stat trantiţi la pămant.
În repriza secundă, Benzema a înscris un gol istoric. De fapt, a crezut că a înscris. A fost primul gol acordat cu sprijinul tehnologiei electronice, în absenţa căreia ar fi fost un "lung prilej de vorbe şi de ipoteze". Mingea şutată de Benzema în stalpul barei a nu a trecut linia porţii prin spaţiul aerian, dar după devierea portarului Valladares (destul de bun pană atunci) "ochiul magic" a spus "goal". Astfel, de fapt a fost un autogol al portarului, dar Benzema n-a aşteptat mult pană să facă dubla. Altminteri, Franţa a caştigat la pas primul său meci, chiar cu franele trase.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.