Sport

Un singur pas spre o mare performanţă la rugby!

Dan Chiriac
6 iun 2014 648 vizualizări
LPS Focşani - CSS Bîrlad, azi, orele 11.30, pe stadionul “Ghencea” din capitală, în finala Campionatului naţional de juniori sub 19 ani

Rugbiştii focşăneni ne-au obişnuit în ultimii ani cu multe clasări pe podium, dar azi a venit momentul ca Focşaniul să aibă din nou o campioană naţională la sporturile de echipă. Medalia de argint, pe care LPS Focşani o are asigurată în acest moment, nu este suficientă pentru o formaţie care merită să caştige titlul naţional. În ultimii 13 ani, de cand antrenorii Viorel Ion şi Romică Păun se ocupă de secţia de rugby, rezultatele au curs pe bandă rulantă pentru formaţia focşăneană. Numărul medaliilor este mare, probabil nici antrenorii nu ştiu pe dinafară cate au fost obţinute, dar este momentul ca Focşaniul să aibă din nou aurul! Ultimul a fost obţinut în 2001, cand generaţia condusă de Costică Dima s-a încununat campioană naţională. Este timpul, după 13 ani, ca secţia de rugby să aducă un titlu naţional şi să lase altora medaliile de argint şi bronz, atat de obişnuite focşănenilor în ultimii ani. Nici măcar generaţia 1992, considerată de mulţi ca fiind cea mai valoroasă dată de cei doi antrenori focşăneni, nu a putut obţine aurul. E drept, după o finală, în 2011,  cu “cantec” în faţa celor de la Siromex Baia Mare. A fost un meci mutat de pe un stadion pe altul, din cauza ploii, şi un arbitraj cel puţin suspect, al unui arbitru considerat a fi cel mai bun din ţară. Acum, generaţia 1995 poate reuşi o performanţă la care puţini au sperat, dar pe care toată lumea şi-o doreşte. Ar fi încununarea unei muncii extenuante făcută de jucători, dar şi de cei doi antrenori,  Viorel Ion şi Romică Păun.

Adversar puternic în finală

Echipa de rugby sub 19 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a intrat pe ultima sută de metri cu pregătririle înaintea jocului din finala campionatului naţional. Focşănenii vor întalni CSS Bîrlad, care a reuşit să producă surpriza în semifinalele campionatului. Nu va fi un meci uşor, echipa vasluiană fiind capabilă de orice rezultat. Bîrladul a reprezentat întotdeauna cel mai important centru rugbistic din Moldova şi acest lucru spune totul de posibilităţile adversarului de azi. Bîrladul a participat în mod regulat în liga întai de seniori, dar a avut şi medalii naţionale la juniori. Ambele finaliste de azi au produs surprize în semifinale, învingand în deplasare pe Steaua şi LPS Constanţa, astfel încat jocul de azi este deschis oricărui rezultat.

"Ar fi o performanţă deosebită să obţinem titlul naţional”

Antrenorul Romică Păun aşteaptă victoria în jocul de azi. “E important ca băieţii să se mobilizeze şi să dea pe teren tot ce au mai bun din ei. Ar fi o performanţă deosebită să obţinem titlul naţional”, ne-a spus Romică Păun. LPS Focşani anunţă pentru acest joc următoarea formaţie: Savin, Băisan, Ailincăi, Ştefan Rusu, Năpârcă, Constantin (căpitan), Tătăruş, Darie, Cabalortă, Mania, Nistor, Berbece, Răzvan Rusu, Dumitraşcu, Doruş. Rezerve: Macovei, Tatu, Tomozei, Deliu, Mihăilă. Echipa de rugby a plecat aseară spre capitală, urmand a pregăti în cele mai mici amănunte ultimul act al întrecerii. În deschiderea finalei de azi, de la orele 10.00, se joacă finala mică a campionatului, Steaua- LPS Constanţa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.