Sport

Duru explică nelicenţierea Rapidului

Ziarul de Vrancea
19 mai 2014 725 vizualizări
Directorul SNL spune că gruparea din Giuleşti a fentat comisia * UEFA cere lămuriri în privinţa insolvenţei clubului Dinamo Directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că invită clubul Rapid să atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, decizia Comisiei de Apel, care a respins, sambătă, dosarul de licenţiere al grupării giuleştene.

"Comisia de Apel a respins apelurile cluburilor Gloria Bistriţa şi Rapid Bucureşti, menţionand prima decizie a instanţei de fond a Sistemului Naţional de licenţiere. Deciziile sunt definitive şi executorii pe plan naţional, procedura prevede posibilitatea recursului la TAS. Invit clubul Rapid să facă apel la TAS, dar, în opinia mea, Rapid are zero şanse la TAS. Noi de data asta ne vom apăra la TAS, fiecare îşi va prezenta punctul de vedere, nu ca anul trecut cand s-a dat neregulamentar licenţa cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj, iar FRF a decis să nu ne apărăm", a declarat Duru. Oficialul FRF a afirmat că FC Rapid nu a primit licenţa din cauza lipsei garanţiilor financiare, dar şi a datoriilor acumulate în ultimul an. "Rapid a intrat în insolvenţă pe 7 decembrie 2012. Anul trecut a încercat să obţină licenţa fără a avea un plan de organizare aprobat de judecătorul sindic, motivand în toate felurile că îndeplineşte criteriile de licenţiere. Aceste decizii, una din decembrie 2012, dar după deschiderea procedurii, şi una din octombrie 2013, nu au fost contestate de Rapid la TAS, deci ele au devenit definitive prin neapelare", a completat Duru, care a menţionat că FC Rapid nu a înregistrat în contabilitate toate datoriile şi că a contestat anumite creanţe doar pentru a obţine licenţa.  Oficialul FRF a precizat că, în actele din dosar, Rapid a prezentat promisiuni de finanţare şi nu contracte care să demonstreze existenţa unor surse ferme de bani.
În cazul CSU Craiova, Duru a menţionat că gruparea olteană nu a primit licenţa în prima fază din cauza neîndeplinirii criteriului financiar, deoarece la dosar lipsea o scrisoare de garanţie financiară. " Clubului din Craiova i-a fost refuzată licenţa pentru neîndeplinirea criteriului financiar şi nu a calităţii de membru afiliat timp de trei ani consecutiv", a spus Duru. El a explicat că pentru sezonul 2014/2015 s-a scos din regulamentul de licenţiere obligativitatea ca un club să aibă trei ani ca membru afiliat al FRF pentru a avea dreptul de promovare în Liga I, aşa cum prevede statutul federaţiei. Astfel, departamentul de licenţiere nu a mai evaluat calitatea de membru afiliat cu o anumită vechime al CS Universitatea Craiova, club ce a fost invitat de Adunarea Generală a federaţiei să participe în divizia secundă. În cazul clubului Gloria Bistriţa, aflat în insolvenţă, s-a decis neacordarea licenţei din cauza datoriilor acumulate în ultimul an şi a neîndeplinirii promisiunilor asumate în planul de reorganizare. 
De asemenea, Duru a mai spus că aşteaptă o informare scrisă a conducerii FC Dinamo după ce a solicitat intrarea în insolvenţă, el precizand că în funcţie de răspuns va cere retragerea licenţei pentru cupele europene.Viorel Duru a afirmat că a fost sunat de un reprezentant al UEFA care i-a cerut să confirme solicitarea clubului Dinamo de intrare în insolvenţă, menţionand că gruparea "alb-roşie" are timp pană în această seară să răspundă oficial. Viorel Duru a precizat că reprezentanţii clubului Dinamo l-au minţit atunci cand au prezentat rezultatele financiare ale clubului. "Dinamo poate primi dreptul de a participa în cupele europene la un an după ce clubul iese din insolvenţă", a adăugat Duru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.