Sport

Ce face gelozia din om ?

Ziarul de Vrancea
12 mai 2014 437 vizualizări
Patronul LA Clippers, Donald Sterling şi-a cerut scuze în faţa camerelor TV, cerand să fie reintegrat în NBA *el susţine că era orbit de gelozie cand i-a cerut asistenţei sale să nu mai aducă negri la meciurile echipei

Proprietarul Los Angeles Clippers, Donald Sterling, şi-a cerut scuze, duminică, pentru afirmaţiile rasiste şi speră ca liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) să-i ofere o a doua şansă. Sterling, 80 de ani, a ales să facă primele declaraţii la postul CNN, unde a fost intervievat de jurnalistul Anderson Cooper. "Sunt un om de bine care a făcut o greşeală, îmi cer scuze. Am dreptul la o greşeală după 35 de ani? Iubesc NBA, iubesc oamenii cu care lucrez. A fost o greşeală teribilă şi nu o voi mai face. Nu sunt rasist, am făcut o greşeală oribilă şi sunt aici pentru a-mi cere scuze", a declarat Sterling. Cand jurnalistul l-a întrebat de ce îşi cere scuze după atata timp, Sterling a răspuns că a fost "răvăşit din punct de vedere emoţional" de acest caz. "Mi-a fost greu. Am provocat o problemă şi nu ştiu cum s-o rezolv", a spus Sterling.
În fragmentele difuzate de CNN, Sterling nu discută despre motivele care l-au făcut să-i ceară asistenei sale să nu se "afişeze cu negri" şi să "nu-i aducă la meciurile echipei Clippers". Săptămana trecută, el i-a explicat unui prieten, care a înregistrat discuţia şi apoi a apărut pe site-ul Radar.online, că a acţionat din gelozie şi din dorinţa de a-şi seduce asistena, o tanără de origine mexicană de 31 de ani. "Eram gelos pentru că ea avea relaţii cu negri. Încercam s-o seduc. Cand vrei să te culci cu o femeie şi eşti faţă în faţă cu ea spui tot ce-ţi trece prin cap", afirmase Sterling. În interviul acordat CNN, Sterling spune că speră să rămană proprietarul echipei pe care a cumpărat-o în 1981, pentru 12 milioane de dolari. "Dacă ceilalţi proprietari cred că pot avea o a doua şansă, mi-o vor da", a menţionat el.
Conducătorul NBA, Adam Silver, a anunţat, după încheierea unei anchete, că Sterling a fost suspendat pe viaţă şi a primit amenda maximă, 2,5 milioane de dolari. Ca urmare a acestei suspendări, Sterling nu are voie să conducă echipa şi să asiste la meciuri din NBA. Silver a adăugat că va cere proprietarilor din NBA să-şi exercite autoritatea pentru a-l obliga pe Sterling să vandă clubul, evaluat la 575 de milioane de dolari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.