Sport

Mai e ceva normal în "Premier League"?

Ziarul de Vrancea
6 mai 2014 538 vizualizări
Crystal Palace - FC Liverpool 3-3, după ce oaspeţii au condus cu 3-0 şi titlul se pregăteşte să se îndrepte spre Manchester City * Ultimul meci din penultima etapă a Premier League, a netezit drumul spre titlul a echipei Manchester City, în urma remizei realizate de FC Liverpool pe terenul formaţiei londoneze Crystal Palace.

Ceea ce este mai interesant, "cormoranii" au condus cu 3-0 în minutul 55. N-au trecut decat 18 minute pe "Selhurst Park" şi oaspeţii au deschis scorul prin închizătorul Joe Allen, la un corner executat de Steven Gerrard, al 12-lea gol al cormoranilor marcat din corner în acest sezon, de către un jucător care a înscris primul său gol în Premier League după 737 de prezenţe. Meciul a curs spre o victorie a oaspeţilor, portarul Mignolet fiind rar deranjat de atacanţii de la Crystal. Supervedeta cormoranţilor, Luis Suarez a părut lipsit de inspiraţie în min. 37, bine servit de Sterling ('38) sau la şutul din min. 43. Liverpool a dominat în cvasi-totalitate prima repriză, gazdele mărginindu-se să se apere compact. Dar în startul reprizei secunde, "cormoranii" au apăsat pedala de acceleraţie şi au înscris de două ori în două minute. Sturridge a driblat trei apărători londonezi şi l-a învins pe Speroni cu un şut bine plasat, iar Suarez însuşi a făcut 3-0 după o combinaţie un-doi cu Sterling, uruguayanul egaland recordul de goluri înscrise într-un sezon de Premier League (31), deţinut în tovărăşie de Alan Shearer şi Cristiano Ronaldo. Nimic nu anticipa ceea ce urma să se întample, mai ales că, în ciuda unei scăderi de ritm, "Reds" dominau partida, iar un şut bine plasat al lui Sturridge a ratat de puţin ţinta. Şi totuşi, Crystal Palace, încurajată de o galerie înfierbantată, a reuşit imposibilul. În timp ce Liverpool se juca în aşteptarea finalului, fundaşul Delaney a făcut 1-3 cu un şut deviat ('79), iar după două minute, un contraatac fulger al lui Bolasie se încheie cu o pasă perfectă în careu pentru Gayle, care l-a învins pe Mignolet cu un şut în diagonala. Sentinţa a semnat-o în min. 88 acelaşi Gayle, pe fondul unui joc sinucigaş al cormoranilor, acesta profitand de o mare eroare de plasament al fundaşului slovac Skrtel, iar Palace, cu Dwight Gale irezistibil a forţat victoria în ultimele minute. Şi Liverpool a avut o şansă de 4-3 în final, irosită de Coutinho, dar elevii lui Brendan Rogers au încheiat coşmarul de pe "Selhurt Park" cu ochii în lacrimi. "Nu e nicio îndoială că Manchester City va caştiga titlul. Am avut nevoie de o victorie pentru a ţine presiunea pană la ultima partidă, dar nu am reuşit acest lucru. Am fost extraordinari 78 de minute, am marcat trei goluri şi părea că putem să mai înscriem. Dar să primeşti trei goluri în final a fost o dezamăgire uriaşă. La pauză, am spus că lucrul cel mai important este să caştigăm meciul. Pur şi simplu nu am reuşit să controlăm jocul la 3-0. Le-am dat ocazia să respire şi ei au caţiva jucători buni care te pot pedepsi. Este ceva ce vom îmbunătăţi sezonul viitor", a declarat  Brendan Rodgers, managerul echipei din Liverpool.
Şi astfel, un final de campionat care promitea o luptă în trei (Liverpool, City, Chelsea) pare a se lămuri înaintea ultimei etape. Chelsea şi-a epuizat, practic, şansele după remiza realizată pe teren propriu cu Norwich, iar Liverpool, după ce a fost învinsă, în stil "mourinhan" pe "Anfield" de către Chelsea, a trăit acest coşmar pe terenul lui Crystal Palace. FC Liverpool conduce în clasament, cu 81 de puncte, dar Manchester City, are 80 de puncte şi un meci mai puţin disputat. Chelsea Londra este pe locul III, cu 79 de puncte. Şi totuşi, la modul în care s-a disputat unul dintre cele mai palpitante finaluri de campionat englez din ultimii ani, nimic nu e sigur. Astăzi, Manchester City joacă restanţa pe teren propriu cu Aston Villa şi, în mod normal va trece pe primul loc, scoţand Chelsea din ecuaţie. Duminică, "cetăţenii" joacă din nou acasă, cu West Ham, iar Liverpool primeşte pe Anfield "coţofenele" din Newcastle, în timp ce Chelsea se deplasează la Cardiff. În mod normal, Brendan Rogers are dreptate: City nu poate pierde titlul. Dar a fost ceva normal în campionatul englez care stă să se termine?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.