Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Un trofeu pentru Tecău

Ziarul de Vrancea
5 mai 2014 453 vizualizări
Organizatorii turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy i-au acordat un trofeu special, creat de artistul Ioan Nemţoi, lui Horia Tecău, singurul jucător care s-a impus de trei ori consecutiv pe tabloul de dublu, se arată într-un comunicat

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer şi-au confirmat statutul de principali favoriţi pe tabloul de dublu BRD Năstase Ţiriac Trophy şi s-au impus în finala jucată la 27 aprilie împotriva polonezilor Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski, caştigătorii din 2006 ai competiţiei de la Bucureşti. Horia Tecău a intrat astfel în istoria turneului găzduit de Arenele BNR drept jucătorul roman cu cele mai multe victorii pe zgura de la Bucureşti şi singurul jucător care reuşeşte să se impună de trei ori consecutiv pe tabloul de dublu.  El a caştigat BRD Năstase Ţiriac Trophy în 2012 cu suedezul Robert Lindstedt şi în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi.

Deces tragic în tenis

Fosta jucătoare de tenis Elena Baltacha a încetat din viaţă la varsta de 30 de ani, ea suferind de cancer la ficat,. Originară din Kiev, dar crescută în Scoţia, Elena Baltacha a anunţat în martie că suferă de cancer la ficat, boală ce i-a fost depistată în ianuarie. Elena Baltacha era fiica unui cunoscut fundaş ucrainean din anii '80, Serghei Baltacea şi a unei pentatloniste ruse. Ea a copilărit în Scoţia, unde şi-a încheiat cariera tatăl său şi unde joacă fratele său, tot Serghei, şi a reprezentat Marea Britanie. Elena s-a retras din activitatea sportivă în noiembrie 2013. Cea mai bună clasare a ei a fost locul 49 WTA, cea mai bună clasare a unei jucătoare britanice în ultimii 50 de ani.

Chinezii n-au rivali

Formaţiile masculine şi feminine ale Chinei au caştigat,ieri, la Tokyo, medaliile de aur la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echip. Îîn proba masculină, chinezii care au şase dintre primii şapte sportivi ai disciplinei în clasamentul mondial au dispus de Germania cu scorul de 3-1. Echipa Chinei a caştigat ultimele şase medalii de aur în această competiţiei, ultima înfrangere avand loc în anul 2000 contra Suediei. În proba feminină, China a învins ţara gazdă Japonia cu 3-0. China a caştigat 17 dintre ultimele 19 ediţii ale Campionatelor Mondiale, singurele eşecuri survenind în 2010 în faţa sportivelor din Singapore şi în 1991, cand o echipă comună a Coreei de Sud şi Coreei de Nord au oprit hegemonia chinezoaicelor. Echipa feminină a Romaniei, eliminată în sferturile de finală ale competiţiei, a terminat pe locul 5, în timp ce la masculin, sportivii tricolori s-au clasat pe locul 21.

Începe "Final 3" la handbal

Echipele de handbal masculin HCM Constanţa şi Ştiinţa Municipal Bacău se vor întalni în prima etapă din Final 3, în timp ce Potaissa Turda va "sta", conform tragerii la sorţi de ieri, de la sediul FR Handbal. Cele trei echipe s-au calificat în Final 3 în urma meciurilor din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, fiecare avand asigurată o medalie. Partidele din ultima fază a sezonului, Final 3, vor stabili ierarhia finală a locurilor 1-3, prima clasată fiind campioana sezonului 2013-2014 şi urmand a evolua în Liga Campionilor. Pentru clasarea finală pe locurile 4-6 se va juca în acelaşi sistem.

Motiv bizar de neprezentareC

onducerea campioanei en titre a baschetului feminin romanesc, Univ. Goldiş ICIM Arad, studiază posibilitatea ca echipa să nu se prezinte la meciurile 3 şi 4 ale finalei Ligii Naţionale, cu CS Municipal Targovişte, întrucat Federaţia Romană de Baschet (FRB) a anunţat că meciurile nu vor putea fi transmise la televiziune.
"Nu ne vom prezenta la cele două jocuri din finala LNBF, programate marţi şi miercuri la Targovişte în cadrul finalei LNBF, dacă acestea nu vor fi televizate", a declarat Marcel Urban, preşedintele clubului UVVG ICIM Arad.  Potrivit lui Urban, comitetul director al clubului a trimis o adresă Federaţiei Romane de Baschet, prin care solicită, între altele, reprogramarea jocurilor 3 şi 4 din cadrul finalei Ligii Naţionale de baschet feminin, ediţia 2013-2014, de la Targovişte, în cazul în care acestea nu vor fi transmise la televiziune. .
În prezent, scorul finalei, care se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci jocuri", este egal, 1-1, cele două echipe împărţindu-şi victoriile în partidele disputate la Arad.

Gay merge mai departe

Deţinătorul recordului SUA în proba de 100 de metri, Tyson Gay, suspendat un an pentru dopaj, a anunţat că îşi va relua cariera după expirarea pedepsei primite, la finalul lunii iunie. "USADA a înţeles ce s-a întamplat, a înţeles că a fost vorba de o greşeală, de aceea mi-a permis să concurez din nou în acest an", a declarat Gay pentru cotidianul din oraşul său natal, Lexington Herald-Leader. Triplul campion mondial în 2007 şi al doilea cel mai rapid atlet în proba de 100 de metri după Usain Bolt a oferit primele declaraţii după ce agenţia americană antidoping (USADA) l-a suspendat, joi, pe un an, pană la 23 iunie 2014, pentru trei controale pozitive cu un steroid anabolizant. "Am multe lucruri de spus, dar regulamentul USADA mă împiedică să vorbesc deocamdată despre acest caz", a precizat atletul, după ce a asistat la victoria fiicei sale, Trinity, născută în 2001, în proba de 100 de metri, la o competiţie şcolară. Gay, 31 de ani, a primit o sancţiune redusă la un an de la doi ani, cate prevedea Condul mondial antidoping, pentru că a colaborat cu autorităţile americane antidoping.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.