Sport

Grigor a călcat totul în picioare

Ziarul de Vrancea
27 apr 2014 518 vizualizări
Dimitrov, principalul favorit, s-a impus la turneul de tenis "BRD Năstase Ţiriac Trophy" * Horia Tecău, al treilea partener, al treilea trofeu

În semifinală, Grigor Dimitrov a avut o sarcină neaşteptat de uşoară în faţa francezului Gaël Monfils, unul dintre favoriţii publicului bucureştean după partida din sferturi cu colegul său Paul-Henri Mathieu. Din nefericire, Monfils a suferit o luxaţie la glezna dreaptă şi a fost nevoit să abandoneze după numai 15 minute de joc, cand scorul era 5-1 pentru Dimitrov. Calificarea facilă nu l-a mulţumit pe Grigor: "Este dezamăgitor în primul rand pentru Monfils să încheie o semifinală în acest fel. Oricat de bucuros aş fi de faptul că merg mai departe, pentru mine este o victorie nemeritată. Din păcate s-a terminat aşa. Se mai întamplă. Din nefericire, nici nu pot să spun prea multe despre acest meci, pentru că nu a durat nici măcar 30 de minute. Sper ca Gael Monfils să îşi revină repede şi să fie pe teren săptămana viitoare", a spus Dimitrov. Mai agitată a fost cealaltă semifinală, între caştigătorul de anul trecut, cehul Lukas Rosol şi olandezul Robin Haase. Rosol a fost serios pus la treabă de olandez (care a făcut un turneu excelent la Bucureşti) şi doar în ultimul set  şi-a arătat valoarea superioară. Scorul a fost de 3-6, 6-3, 6-2 după o oră şi 46 de minute de joc. 
Nici finala nu i-a pus probleme mari lui Dimitrov, mai ales în setul II. În primul, Lukas Rosol a avut lovituri frumoase, s-a ridicat la înălţimea bulgarului şi l-a dus în tie-break. Dar prelungirea setului şi actul secund a arătat un Dimitrov de zile mari: 7-2 în tie-break, 6-2 în setul final.  Grigor Dimitrov a caştigat primul turneu pe zgură din carieră, acesta fiind al treilea titlu din carieră şi al doilea din acest acest an. " Vreau să răman umil, pentru că aceste titluri nu vin că ar trebui să vină. Am muncit mult pentru asta. Ce este mai bun urmează să vină. Voi da tot ce am mai bun ca să reuşesc să caştig turneele importante. Sunt încantat că voi avea cateva zile libere pentru a pregăti turneele de la Madrid, Roma şi Roland Garros", a declarat Dimitrov, care a fost asistat de părinţii săi, pentru prima oară într-un turneu ATP.  La randul său, Rosol a recunoscut superioritatea adversarului.  "Sunt destul de fericit pentru această săptămană. Nu am caştigat, dar am ajuns în finală şi este un lucru bun pentru mine. Am avut o săptămană perfectă. 150 de puncte uneori nu le strangi într-o lună, aşa că este bine. Dacă aş fi caştigat din nou era un bonus. Grigor a fost mai bun decat mine azi. Dacă nu aş fi jucat trei seturi ieri, aş fi fost mai bine. Totul în favoarea lui, el a jucat doar 15 minute ieri", a declarat Rosol.

Tecău s-a abonat la trofeu

Rojer şi Tecău s-au completat perfect

La dublu, Horia Tecău a caştigat pentru a treia oară Open-ul Romaniei, cu trei parteneri diferiţi. Greul pentru Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a fost semifinala cu perechea britanico-australiană Jamie Murray / John Peers. Tecău nu a prea fost în apele lui în acest meci. Horia şi Jules au pierdut primul set cu 2-6, au salvat două mingi de meci în partida a doua, mai ales prin aportul olandezului. Odată salvaţi, cu aportul unui public incendiar, romanul şi olandezul au caştigat tie-break-ul cu 7-23 şi apoi super-tie-break-ul cu 10-8. Finala cu perechea poloneză Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (nr. 3) se arăta mult mai dificilă, dar n-a fost deloc aşa. Polonezii, parteneri de antrenament ai lui Horia şi Jules, au trecut în semifinale cu 3-6, 6-3, 11-9 de cuplul Denis Istomin/Lukas Rosol (Uzbekistan/Cehia), dar în finală n-au avut nicio şansă. Tecău şi Rojer au caştigat cu 6-4, 6-4. Horia Tecău a caştigat pentru a treia oară consecutiv proba de dublu de la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce s-a mai impus în 2012 cu suedezul Robert Lindstedt şi în 2013 cu belarusul Max Mirnîi. "Sunt foarte fericit că am reuşit să caştig din nou titlul de la Bucureşti cu un nou partener. E plăcut de fiecare dată să caştigi la Bucureşti, în faţa prietenilor şi a familiei. Nu sunt multe turnee care reuşesc să strangă ataţia spectatori. Nu am vorbit despre acest meci cu antrenorul nostru, pentru că el îi pregăteşte şi pe adversarii de azi. Deja ne cunoaştem foarte bine, ne antrenăm împreună şi nu am vorbit cu el. Mă bucur că am caştigat acest prim duel. Îmi place cum decurge această colaborare cu Rojer. Cred că vom avea rezultate şi în turneele mari, deşi mai avem multe lucruri de îmbunătăţit. La anul cred că voi veni tot cu el", a spus Tecău. Rojer a spus că este fericit pentru Tecău care şi-a apărat titlul. "Sunt foarte fericit mai mult pentru mine decat pentru Horia. Dacă nu caştigam aici era vina mea. Sunt fericit că Tecău şi-a apărat trofeul", a precizat Rojer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.