Sport

Tecău a triumfat în Maroc

Ziarul de Vrancea
13 apr 2014 442 vizualizări
Impreună cu olandezul Jean-Julien Rojer, Horia s-a impus la Casablanca * Monica Niculescu şi Klara Koukalova s-au oprit în finala de la Katowice

Trei perechi cu participare romanească au fost angrenate în semifinalele turneelor de tenis ale săptămanii, însă în frunte a rămas cuplul format din Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, care s-a impus în turneul de la Casablanca, dotat cu premii în valoare de 485.000 de euro, în care era favorit principal. După ce au învins perechea argentiniană Carlos Berlocq/ Leonardo Mayer, în sferturi şi cuplul Daniele Bracciali / Federico Delbonis (Italia / Argentina), în semifinale, Tecău şi Rojer au caştigat şi finala cu Tomasz Bednarek/Lukas Dlouhy (Polonia/Cehia), scor 6-2, 6-2. Astăzi, caştigătorii de la Casablanca iau startul în turneul de la Monte Carlo, din categoria ATP1000.
 În turneul de simplu, argetinianul Delbonis, care l-a eliminat în sferturi pe Victor Hănescu, a pierdut la randul său în faţa spaniolului Marcel Granollers, cu 1-6, 4-6. Finala a fost în întregime spaniolă, întrucat Guillermo Garcia a caştigat cealaltă semifinală (scor, 6-2, 6-7, 6-4) cu Roberto Carballes, tot din Spania.
* În turneul WTA de la Katowice (250.000 $), primele favorite la dublu au fost desemnate romanca Monica Niculescu şi Klara Koukalova (Cehia, fostă Zakopalova). După ce au trecut de Silvia Soler / Shahar Peer (Spania / Israel), Laura Thorpe / Stephanie Vogt (SUA / Liechtenstein) şi Paula Kania / Valeria Solovieva (Polonia / Rusia), Monica şi Klara ar fi putut juca finala cu perechea romano-poloneză  Raluca Olaru / Klaudia Ignacik. Însă acestea au fost învinse în semifinale de cuplul ucrainean Iulia Beigheţimer / Olha Savciuk cu 1-6, 6-2, 10-12. Ucrainencele au caştigat şi finala cu cuplul romano-ceh, scor 4-6, 7-5, 7-10, după 93 de minute de joc. Turneul de simplu a fost plin de surprize, culminand cu eliminarea primei favorite, Agnieszka Radwanska. În faţa propriului public, poloneza a fost învinsă în semifinale de imprevizibila Alizé Cornet (Franţa), după ce caştigase primul set cu 6-0. Jucătoarea franceză, care se poate lăuda în 2014 şi cu o victorie în faţa Serenei Williams, a revenit şi a caştigat următoarele seturi cu 6-2, 6-4 şi a întalnit-o în finală pe italiana Camila Giorgi, care a realizat o altă surpriză: 7-6, 6-4 cu spaniola Carla Suarez.  Finala a fost foarte disputată, Alizé Cornet caştigand cu 7-6, 5-7, 7-5.
La Bogotá (Columbia), finala s-a disputat azi-noapte între jucătoarea sarbă Jelena Jankovic şi Caroline Garcia (Franţa). Jelena a trecut de sud-africana Chanelle Scheepers (6-1, 7-5), iar Garcia a eliminat-o pe americana Vania King cu 6-2, 6-4. Caroline Garcia a caştigat finala de dublu, în echipă cu spaniola Lara Arruabarrena: 7-6, 6-4 cu un cuplu format din învinsele din semifinalele la simplu, King şi Scheepers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.