Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tineri romani, pe Everest

Ziarul de Vrancea
1 apr 2014 343 vizualizări
Alpiniştii Tiberiu Pintilie (29 de ani), Adrian Fako (26 de ani) şi Oana-Maria Harabagiu (23 de ani) vor pleca la 3 aprilie pe Everest, unde vor încerca să devină cei mai tineri romani care escaladează cel mai înalt varf din lume.

Tiberiu Pintilie a afirmat că prin această expediţie, care va dura aproximativ două luni, cei trei romani doresc să aniverseze zece ani de la prima ascensiune sută la sută romanească a varfului. "Mi se pare normal să visăm la Everest, pentru că anul trecut s-au împlinit zece ani de la prima expediţie sută la sută romanească şi mi se pare normal să mergem acolo şi să sărbătorim", a spus Pintilie. Adrian Fako a menţionat că alpiniştii vor beneficia şi de şerpaşi, dar şi de butelii de oxigen. Ascensiunea varfului Everest face parte din programul social "Care este Everestul tău?" prin care elevii din şcolile generale şi licee sunt încurajaţi să-şi prezinte aspiraţiile în faţa unor personalităţi din viaţa sportivă şi socială.

Hagi intră în panteonul Galatei

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a anunţat, ieri, pe pagina sa oficială de Facebook, că în data de 6 aprilie va da lovitura de începere a partidei cu Fenerbahçe Istanbul, cand va deveni şi "Legendă a clubului". "Pe 6 aprilie voi fi la Istanbul ca să trăiesc încă o zi frumoasă împreună cu familia mea. Onorat să devin «Legendă a clubului» Galatasaray Istanbul şi să dau lovitura de începere a derbiului. Alături de Galatasaray la meciul cu Fenerbahçe!", a scris Hagi. Mesajul a fost scris atat în limba romană, cat şi în turcă şi engleză.

Forfait la licenţiere

Gruparea din Liga I Corona Braşov şi cluburile din Liga a II-a Unirea Slobozia, ACS Berceni, SC Bacău şi FC Universitatea Craiova nu au depus documentaţia la FRF pentru obţinerea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, a comunicat ieri agenţiei MEDIAFAX Administraţia de licenţiere a federaţiei. Cluburile din Liga I şi cele 12 din Liga a II-a care aveau şanse să evolueze în sezonul viitor al Ligii I aveau, conform regulamentului în vigoare, obligaţia să depună documentaţia completă la sediul FRF pană la 31 martie. Procesul de licenţiere se va încheia la 2 mai pentru cluburile din Liga I şi la 16 mai pentru cele din eşalonul secund. După aceste date grupările pot ataca deciziile Administraţiei de licenţiere la TAS.

Morariu, în două comisii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Octavian Morariu, va face parte din Comisia pentru Programul Olimpic şi din Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale Comitetului Internaţional Olimpic, se arată într-un comunicat al forului roman. Octavian Morariu a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013.

Messi, favoritul francezilor

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat, ieri, cel mai bun atacant din lume într-un sondaj comandat de cotidianul L'Equipe. Messi a obţinut 51 la sută din voturile celor 29.793 de participanţi la sondaj. Pe locul secund s-a situat portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu 19 la sută, în timp ce pe poziţia a treia s-au clasat la egalitate Luis Suarez (FC Liverpool) şi Zlatan Ibrahimovii (Paris Saint-Germain), ambii cu cate 13 la sută din voturi. Următoarele locuri în acest sondaj au fost ocupate de Diego Costa (Atletico Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Sergio Agüero (Manchester City) şi Daniel Sturridge (FC Liverpool).

Criză de proporţii în fotbalul uruguayan

Consiliul executiv al Asociaţiei Uruguayene de Fotbal a demisionat, luni, într-un moment în care fotbalul din Uruguay este în criză, ca urmare a deciziei preşedintelui José Mujica de a retrage poliţia de la stadioanele din Montevideo, din cauza violenţelor provocate de suporteri. "Ceea ce s-a întamplat în ultima perioadă arată necesitatea retragerii noastre", a precizat consiliul într-un comunicat, subliniind că "fotbalul necesită luarea de decizii, iar condiţiile politice şi instituţionale actuale nu permit acest lucru". Această decizie a venit după ce preşedintele uruguayan Mujica a hotărat, joi, să retragă protecţia poliţiei de la stadioanele din Montevideo, ceea ce a dus, duminică, la suspendarea meciului Peñarol - Miramar Miriones şi a provocat o criză în fotbalul din Uruguay. José Mujica a hotărat retragerea poliţiei după ce, miercuri, la partida dintre echipele Nacional şi Newell's Old Boys, din Copa Libertadores, au avut loc incidente violente, mai mulţi fani şi poliţişti fiind răniţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.