Sport

Zero la nimic

Ziarul de Vrancea
27 mar 2014 356 vizualizări
Petrolul şi Astra au remizat fără gol în prima partidă din semifinalele Cupei Romaniei

Răzvan Lucescu, noul antrenor al Petrolului, a anticipat o partidă tacticizată, fără prea multe faze spectaculoase, în întalnirea dintre cele două concitadine. A avut dreptate pe jumătate, pentru că spectacolul n-a lipsit chiar deloc în partida de pe stadionul “Ilie Oană”, dar cele două echipe s-au anihilat reciproc. Paradoxal, oaspeţii au avut mai multe ocazii în primele 60 de minute, o pătrundere a lui William, un “cap” peste poartă al fundaşului Ben Youssef şi mai ales şansa lui Yoda din minutul 52. De prin minutul 60, noul antrenor al Astrei, Florin Marin a făcut pasul înapoi şi Petrolul a început să forţeze victoria, fără mari ocazii în afară de trasorul de la 20 de metri al lui Teixeira (puţin peste poartă). Cu două minute înainte (’85), Astra putea decide meciul printr-o lovitură liberă de la 16 metri, executată de Budescu, dar apărată senzaţional de Peçanha. Decizia se va da în returul care se va disputa la Giurgiu.

Tehnicianul Astrei Giurgiu, Florin Marin, a declarat că rezultatul este echitabil şi le dă giurgiuvenilor speranţe pentru retur: "Am obţinut un rezultat bun, dar rezultatul este periculos pentru ambele echipe. Noi am făcut un joc bun în primele 30 şi ceva de minute în care am reuşit să controlăm mai bine evenimentele de pe teren. După aceea, ne-am retras şi nu am mai avut siguranţă pe posesie, permiţand echipei gazdă să domine jocul. Rezultatul consider a fi unul echitabil. Nicio echipă nu este favorită în retur. Important e ca noi să ne calificăm în finală, indiferent cum, chiar şi în prelungiri", a declarat Florin Marin.
Surprinzător, şi antrenorul Petrolului, Răzvan Lucescu, consideră rezultatul drept avantajos: "După părerea mea, acest 0-0 devine un uşor avantaj pentru noi. Orice gol înseamnă dublu în meciul retur. Nu ne-a fost uşor, eram sub presiunea că orice greşeală poate schimba soarta calificării. Ca antrenor, mi-aş fi dorit o victorie cu 3-0, să stau liniştit în retur, însă nu a fost posibil, asta însă şi din cauza adversarului, dar şi a noastră. Cu tot respectul pentru Astra, în două jocuri nu şi-a creat nicio ocazie de gol, a fost un autogol al nostru, au dominat, dar nu au avut ocazii clare", a spus Lucescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.