Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Amicale cu Albania şi Algeria

Ziarul de Vrancea
18 mar 2014 365 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei va disputa partide amicale cu selecţionatele Albaniei şi Algeriei în cadrul stagiului de pregătire pe care îl va efectua la sfarşitul lunii mai - începutul lunii iunie în Elveţia, informea, site-ul oficial al FRF.

Meciurile selecţionatei conduse de Victor Piţurcă sunt programate după cum urmează: cu Albania la 31 mai, (ora 21.00, ora Romaniei), la Sion, şi Algeria în 4 iunie, (ora 21.00, ora Romaniei), la Geneva. Următorul meci oficial al echipei naţionale a Romaniei este programat la 7 septembrie, în deplasare, împotriva selecţionatei Greciei, în cadrul grupei F a preliminariilor Euro 2016.

Oţelul de vanzare

Directorul general al grupării Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, a declarat, luni seară, după înfrangerea din meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 0-1, că proprietarul Dan Adamescu vrea să vandă clubul. "Am fost înştiinţat de Dan Adamescu că vrea să vandă clubul. În cursul acestei săptămani va fi anunţat noul patron. Această tranzacţie va fi în avantajul Oţelului, sperăm să fie mai bine", a spus Răducan. Echipa Ceahlăul Piatra Neamţ a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XXIII-a a Ligii I. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Canu, în minutul 44, cu o lovitură de cap din 3 metri, după un corner executat de pe partea stangă. Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie 2012 de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.


Topul puştilor teribili

Într-o ierarhie a celor mai tineri autori de goluri la meciul de debut, de după cel de-al doilea Război Mondial, jucătorul stelist Robert Vîlceanu ocupă locul II, avand în ziua partidei cu Gaz Metan Mediaş 16 ani, 11 luni şi 17 zile. El este devansat de fostul dinamovist Iosif Varga, care, la 24 august 1958, cu prilejul meciului Dinamo – Steagul Roşu, scor 6-0, cand a debutat cu gol, avea 16 ani, 8 luni şi 20 de zile.  Cei doi sunt urmaţi într-un top 5 al amintitei ierarhii de Vladimir Marica cu 17 ani şi 17 zile (la 09 octombrie 1966, Politehnica Timişoara – Dinamo 4-2), Alexandru Ene, cu 17 ani, o lună şi 19 zile (la 11 aprilie 1998, Dinamo – Jiul 7-1) şi Constantin Stroe cu 17 ani, 2 luni şi 3 zile (la 27 august 1972, ASA Targu Mureş – Sportul Studenţesc 4-2).

Villas-Boas va fi prezentat la Zenit

Tehnicianul portughez Andreas Villas-Boas va fi prezentat, maine, în funcţia de antrenor principal al echipei Zenit Sankt Petersburg, a anunţat gruparea rusă, într-un comunicat. Villas-Boas şi Zenit au ajuns la un acord privind preluarea echipei, a mai precizat, ieri, conducerea clubului. Numirea fostului secund al lui Mourinho la Zenit fusese anticipată, sambătă, de antrenorul formaţiei Benfica Lisabona, Jorge Jesus. Fost antrenor la FC Porto şi Chelsea, Villas-Boas, 36 de ani, a părăsit, la 16 decembrie, conducerea tehnică a echipei Tottenham, care ocupa locul VII în Premier League, după 16 etape. Portughezul ar urma să-l înlocuiască la Zenit pe antrenorul italian Luciano Spaletti, care a fost demis, la 10 martie, de la conducerea tehnică a formaţiei Zenit Sankt Petersburg. Pană la desemnarea unui nou principal, în locul lui Spaletti a fost numit ca interimar secundul Seghei Semak.

Ibrahimovic, bogătaşul fotbalului francez

Atacantul Zlatan Ibrahimovic este golgeterul Ligue 1 cu 25 de reuşite în 29 de etape, dar şi cel mai bine plătit jucător din campionatul francez, suedezul de la PSG avand un salariu anual brut de 18 milioane de euro, se arată într-o analiză publicată, ieri, de France Football. Locul secund în această ierarhie este ocupat de un alt fotbalist al echipei Paris Saint-Germain, brazilianul Thiago Silva, cu 15 milioane de euro, iar podiumul caştigurilor este încheiat de atacantul columbian Radamel Falcao de la AS Monaco, care are un salariu de 14 milioane de euro.De altfel PSG este foarte bine reprezentată în Top 10, francezul Blaise Matuidi cu 12 millioane de euro şi uruguayanul Edinson Cavani cu 10 cu zece milioane de euro fiind pe locurile IV şi V. În continuarea Top 10 urmează, Yoann Gorucuff (Lyon), Thiago Motta (PSG), Ezequiel Lavezzi (PSG), James Rodriguez (Monaco) şi Maxwell (PSG).

Ciclist kazah, decedat la 19 ani

Ciclistul Ierlan Pernebekov din Kazahstan, în varstă de 19 ani, a decedat în Ecuador, unde se afla cu echipa sa în cantonament, în urma unui accident vascular cerebral, a anunţat Astana, într-un comunicat, citat de ediţia online a cotidianului Marca. În 14 martie, după o zi de antrenamente, sportivul s-a plans de puternice dureri de cap şi a fost dus la spital. Medicii au decis să-l plaseze în comă indusă, dar ciclistul nu şi-a mai revenit. Cauza decesului a fost spargerea unui vas de sange. Conducerea echipei Astana şi Ministerul de Exterene din Kazahstan fac demersurile necesare repatrierii corpului neînsufleţit. Pernebekov a caştigat în 2013 Campionatul Asiei de juniori la ciclism pe şosea.

S-a stins o legendă "All Blacks"

Fostul jucător de rugby neo-zeelandez Franck Oliver, căpitan al "All-Blacks", internaţional de 43 de ori între 1976 şi 1981, a decedat la varsta de 65 de ani, au declarat, ieri, oficiali ai fostei sale echipe, din provincia Manuwatu. Fost jucător în linia a doua, Oliver a antrenat formaţiile Wellington Hurricanes şi Auckland Blues.
"El a fost un dur al rugbyului neo-zeelandez, atat ca jucător, cat şi ca antrenor, a fost cu adevărat mare", a declarat directorul Manuwatu, John Knowles. Cauza decesului fostului sportiv nu a fost precizată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.