Sport

"Naşul" onorific

Ziarul de Vrancea
5 mar 2014 610 vizualizări
*Mircea Sandu a fost numit preşedinte de onoare al FRF * el va primi o rentă viageră şi va face parte din Comitetul Executiv Mircea Sandu va fi preşedinte de onoare ale Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), el fiind votat pentru această funcţie de membrii FRF la Adunarea Generală de astăzi, singurul vot împotrivă fiind al finanţatorului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a mulţumit lui Mircea Sandu pentru "tot ce a făcut pentru fotbalul romanesc". Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, admnistratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, şi antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, se află printre noii membri de onoare ai Federaţiei Romane de Fotbal. Ceilalţi membri de onoare sunt: Emeric Dembrovschi, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Nicolae Lupescu, Ion Parcălab, Lajos Sătmăreanu, Vasile Zavoda şi Necula Răducanu. Toţi membrii de onoare în viaţă vor primi o rentă viageră începand cu data de 5 martie. Totodată, Adunarea Generală a FRF a decis, acordarea titlurilor de membri de onoare post mortem unor foste glorii.
Preşedintele FRF în exerciţiu, Mircea Sandu, după ce şi-a manifestat regretul în legătură cu sentinţele de miercuri în dosarul transferurilor ilegale, a declarat că este mulţumit de ceea ce a realizat în timpul mandatelor sale şi a afirmat că şi-ar dori ca acelaşi lucru să-l poate face şi succesorul său. "Pentru mine, ziua de azi reprezintă un final de mandat, cu bune şi cu rele, cu împliniri şi neîmpliniri. Personal, privesc în urmă cu mandrie şi mi-aş dori să facă asta şi succesorul meu", a declarat Sandu. El a precizat că va rămane alături de membrii afiliaţi. "Uşa mea o să vă rămană deschisă. Nu de aici, ci de dincolo. V-am iubit, vă iubesc şi o să vă iubesc, chiar şi pe domnul Mititelu îl respect pentru ce a făcut, dar nu pentru că nu a respectat legea. Nu trebuie să mai fim duşmani", a afirmat Mircea Sandu, preşedinte al FRF între 1990 şi 2014. . În final, Mircea Sandu, le-a transmis, membrilor federaţiei să voteze noul preşedinte aşa cum le dictează conştiinţa şi nu cum le spune vreun grup de interese: "Viitorului preşedinte îi va rămane această moştenire. Luptaţi împotriva pariurilor ilicite şi a discriminării. Nu trebuie decat să slujim interesele fotbalului romanesc. Fiţi o familie adevărată şi frumoasă". Din partea UEFA a fost prezent la Adunare "My Friend Mario" (Lefkaritis), membru în Comitetul Executiv, care a menţionat că va fi alături de noua conducere a FRF şi i-a urat lui Mircea Sandu "o viaţă plină de prosperitate pentru totdeauna". De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului, a participat secretarul de stat, Carmen Tocală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.