Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rusescu revine la naţională

Ziarul de Vrancea
18 feb 2014 615 vizualizări
Atacantul formaţiei Sporting Braga Raul Rusescu a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă alături de alţi zece stranieri pentru partida amicală pe care echipa naţională a Romaniei o va disputa la 5 martie, de la ora 21.00, cu Argentina, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conform site-ului oficial al FRF, cei unsprezece jucători romani, legitimaţi la cluburi de peste hotare, cărora le-a fost trimis faxuri de convocare de principiu sunt următorii: Costel Pantilimon (Manchester City), Srdjan Luchin (Botev Plovdiv), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Alexandru Bourceanu (Trabzonspor), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Gabriel Torje (Espanyol), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Raul Rusescu (Sporting Braga), Bogdan Stancu (Gençîlerbirligi), Ciprian Marica (Getafe) şi Gheorghe Grozav (Terek Groznîi). În 28 februarie, la pranz, acestor fotbalişti li se vor trimite faxuri de confirmare sau de revocare a acestor convocări iniţiale, iar ulterior Victor Piţurcă va anunţa componenţa definitivă a lotului.

Nathalie şi Fabian se retrag

Francezii Nathalie Pechalat şi Fabian Bourzat, medaliaţi cu bronz la Campionatele Mondiale din 2012, şi-au anunţat retragerea din activitate, după ce au ocupat locul 4 în proba de dans din cadrul concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Soci. "Ce urmează? Spectacole şi retragere. Nu vom merge la Campionatele Mondiale din martie", a declarat Bourzat.Nathalie Pechalat, 30 de ani, şi Fabian Bourzat, 33 de ani, au obţinut 177,22 de puncte la JO de la Soci, ocupand locul patru. Americanii Meryl Davis şi Charlie White au caştigat medalia de aur, cu 195,52 de puncte, urmaţi de canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir (190,99 puncte) şi de ruşii Elena Ilinih şi Nikita Kaţalapov (183,48 puncte).

Gol de Raul

Atacantul Raul Rusescu a marcat golul echipei Sporting Braga în meciul pierdut, luni seară, în deplasare, scor 1-2, cu Estoril, în etapa a XIX-a a campionatului Portugaliei. Rusescu, care a fost integralist, a marcat în minutul 90^2 şi a primit un cartonaş galben în minutul 81. Pentru Estoril au înscris Carlitos ('23) şi Evandro  ('43). În clasament conduce Benfica Lisabona, cu 46 de puncte, urmată de FC Porto, cu 42 puncte şi de Sporting, cu 41 puncte. Estoril se află pe locul 4IV cu 33 de puncte, iar Sporting Braga pe VII, cu 26 de puncte.

Săpunaru cere recurs

FC Porto a anunţat că îi va susţine pe fotbaliştii Cristian Săpunaru, Hulk, Cristian Rodriguez, Helton şi Fucile, care au decis să depună recurs la decizia tribunalului din Lisabona prin care trebuie să plătească daune materiale stewarzilor după incidentele de la meciul cu Benfica, din 2009. Cei cinci fotbalişti au fost condamnaţi la plata unor daune materiale pentru cei doi stewarzi care au fost vătămaţi corporal pe tunelul de acces la vestiare de pe stadionul Da Luz.  Cei cinci jucători au fost acuzaţi de agresarea celor doi stewarzi la partida din 8 decembrie 2009. Săpunaru a fost găsit vinovat în două capete de acuzare, în timp ce ceilalţi patru fotbalişti au fost acuzaţi de agresiune în formă simplă. În acest moment, doar Helton şi Fucile mai evoluează la FC Porto, în timp ce Săpunaru a ajuns la Elche, Hulk la Zenit Sankt Petersburg, iar Cristian Rodriguez la Atletico Madrid.

Tudor fluieră în Cehia

Arbitrul Alexandru Tudor va conduce la centru meciul Slovan Liberec - AZ Alkmaar, care se va disputa, maine, de  la ora 20.00, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa.  Alexandru Tudor va fi ajutat la cele două linii de Aurel Oniţa şi Octavian Şovre, în timp ce Radu Ghinguleac va fi rezervă. Asistenţii suplimentari vor fi Ovidiu Haţegan şi Cristian Balaj.  Delegatul UEFA va fi luxemburghezul Lucien Kayser, iar observatorul pentru arbitri a fost desemnat maltezul Adrian D. Casha.

Sancţiuni de la UEFA pentru rasism

UEFA a anunţat, ieri, sancţiuni contra Serbiei şi cluburilor ŢSKA Moscova şi Apollon Limassol, pentru comportamentul rasist al suporterilor. Suporterii sarbi nu vor asista la următorul meci de calificare al naţionalei under-21 în preliminariile Euro-2015. Sancţiunea a venit după ce fanii au avut un comportament rasist la meciul cu Belgia, scor 2-2, din 15 noiembrie 2013. Sarbii au ultimele două meciuri în deplasare, iar, în caz de calificare, sancţiunea se va aplica la baraj. ŢSKA Moscova va juca următorul meci european cu porţile închise şi va plăti 50.000 de euro, pentru banderole rasiste la meciul cu Viktoria Plzen, din 10 decembrie 2013, din Liga Campionilor. UEFA a subliniat că gruparea rusă avea antecedente în acest domeniu. Apollon Limassol va trebui să închidă două tribune ale stadionului său la următorul meci european, după incidente rasiste la adresa internaţionalului cipriot de origine portugheză Dossa Junior, de la Legia Varşovia, la meciul din grupele Ligii Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.