Sport

S-a certat cu puşca! ST: Jocurile Olimpice de iarnă, Soci 2014

Ziarul de Vrancea
11 feb 2014 595 vizualizări
Deşi îşi punea speranţe mai mari la urmărire decat la sprint, biatlonista Eva Tofalvi s-a clasat doar pe locul 26, din cauza tragerilor defectuoase * norvegienii au dominat autoritar probele de sprint la schi nordic

BIATLON. Speranţa ca Eva Tofalvi să aducă un rezultat bun în întrecerea olimpică de biatlon, proba de urmărire 10 km, s-au risipit din cauza ratărilor la trageri. Clasată a 22-a la sprint şi, deci, calificată pentru urmărire, a greşit ţinta de trei ori în poziţia culcat la care era cea mai bună trăgătoare, în schimb a tras perfect din picioare. Astfel, Eva s-a clasat pe locul 26, la 2:44,6 de campioana olimpică, Daria Domraceva (Belarus), a noua la sprint. Pe locul doi s-a clasat norvegianca Tora Berger, care plecase în cursă de pe locul X în timp ce pe locul trei a sosit slovena Teja Gregorin, care înregistrase al 15-lea timp la sprint. Campioana olimpică, slovaca Anastasia Kuzmina a terminat cursa pe locul VI, la 58 de secunde de Domraceva, după ce a ratat două focuri. Pană acum, acel loc 22 obţinut de Eva, la sprint, este cea mai bună clasare romanească la Soci.
SCHI ACROBATIC. Canadian Alex Bilodeau a caştigat  pentru a doua oară consecutiv titlul olimpic la freestyle - schi acrobatic pe teren accidentat. Pe locul doi s-a clasat tot un canadian, Mikael Kingsbury, iar medalia de bronz a fost caştigată de rusul Alexandr Smişliaev. Bilodeau (26 de ani) a cucerit medalia de aur şi la Olimpiada precedentă, desfăşurată la Vancouver.  În proba de slopestyle feminin, s-a impus tot o reprezentantă a frunzei de arţar, canadianca Sara Howell. Deşi rănită la nas, după ce i-a căzut o veioză în faţă, Sara Howell a caştigat primul titlu din istoria JO acordat în această probă, fiind urmată de Devin Logan (SUA) şi Kim Lamarre (Canada).  Proba a fost marcată de mari surprize şi accidente. Campioana mondială Kaya Turski (Canada),  de şapte  ori campioană a probei de la X-Games, a căzut în ambele manşe ale calificărilor şi a ratat finala, în care nu a acces nici german a Lisa Zimmermann, liderul Cupei Mondiale.
Candianca Yuki Tsubota, 19 ani, a părăsit pista de concurs pe targă, în urma unei căzături. La slopestyle, concurenţii efectuează figuri cat mai acrobatice pe o pistă de 600 m, cu obstacole metalice şi 3 trambuline de sărituri.
SCHI FOND. Nici unul dintre sportivii romani care au luat startul în calificările probei de sprint, Timea Sara, Paul Popovici şi Florin Pripici n-au reuşit să ajungă în sferturile de finală, ceea ce era de aşteptat. În finalele ambelor probe , s-au impus norvegienii:  la feminin, Maiken Falla a caştigat în faţa compatrioatei sale Ingvild Østberg şi a slovenei Vesna Fabjan, după ce marea favorită, Marit Bjørgen (altă norvegiancă) a fost eliminată în semifinale.  La masculin, s-a impus Ola Hattestad, în faţa lui Teodor Petersen şi Emil Jönson (ambii, Suedia). Căzătura colectivă provocată de norvegianul Anders Gløersen a scindat cursa în două, lăsandu-i pe Hattestad şi Peterson departe în faţa celorlalţi. În acest incident, rusul Serghei Ustiugov şi-a rupt un băţ.
PATINAJ VITEZĂ. Sportiva sud-coreeană Lee Sang-hwa şi-a păstrat titlul olimpic la patinaj viteză 500 metri, după ce s-a impus,ieri. Lee, 24 de ani şi campioană mondială en-titre, le-a devansat pe rusoaica Olga Fatkulina şi olandeza Margot Boer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.