Sport

Arde tot în jurul Simonei

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 1330 vizualizări
Halep a trecut şi de Jelena Jankovic şi s-a calificat în premieră în sferturile unui turneu de Grand Slam * la Melbourne, ea o va întalni în meciul următor pe jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, care a eliminat-o pe a treia favorită, Maria Şarapova

Simona Halep îşi continuă traseul de excepţie, obţinand cea mai importantă victorie de pană acum de la Australian Open. Jucătoarea de tenis constănţeancă a reuşit s-o elimine în optimile de finală pe Jelena Jankovic (8 WTA) cu 6-4, 2-6, 6-0. Primul set a fost echilibrat, cu un prim break făcut de Halep, dar anihilat imediat de jucătoarea sarbă pregătită de Andrei Mlendea. Setul al doilea a înregistrat o prestaţie modestă a Simonei, Jankovic fiind la carmă da capo al fine. Cheia meciului a fost game-ul de debut al manşei decisive, un joc care a durat mai bine de zece minute, în care avantajul a pendulat de-o parte şi de cealaltă, şansa surazand Simonei. De aici, totul a fost floare la ureche, 6-0 şi Simona s-a calificat în sferturile de finală, pentru prima oară în cariera ei în turneele de Grand Slam. Şi nu o va întalni pe rusoaica Maria Şarapova (nr. 3) aşa cum se anticipa ci pe jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (nr. 23). Confirmand forma precară în care se află, demonstrată după victoriile cu emoţii asupra lui Karin Knapp şi Alizé Cornet, Şarapova a fost eliminată. A caştigat cu emoţii, în ciuda scorului de 6-3 primul set, după care micuţa jucătoare slovacă s-a impus în celelalte cu 6-4, 6-1.
Revenind la Simona Halep, jucătoarea romană a spus că  visul său la acest început de an a fost să ajungă în fazele superioare ale unui turneu de Grand Slam: "În setul trei am jucat cel mai bun tenis al meu. Jelena Jankovici a jucat foarte bine în setul doi. Am fost puţin obosită după primul set, nu ştiu de ce, dar energia mea era la pămant. Apoi, la 5-2, mi-am spus că trebuie să pierd setul şi să revin în al treilea. Am fost la baie şi apoi am fost pregătită pentru setul trei. Mi-am spus că nu am nimic de pierdut. Este şansa mea să lupt pentru fiecare punct şi pentru meci, pentru visul meu", a declarat Simona Halep, care a precizat în legătură cu intrarea sa între primele zece jucătoare: "În Top 10 sunt jucătoare foarte puternice. Luptă pentru fiecare punct şi joacă foarte bine pană la final. Este greu. Mai multă presiune, vrei tot timpul să caştigi. Nu este uşor, dar vreau să-mi îmbunătăţesc jocul". Ea a mai spus că deocamdată nu are antrenor, dar probabil că va avea după Australian Open.  În ceea ce priveşte meciul din sferturi cu Dominika Cibulkova, Halep a apreciat că acesta va fi extrem de dificil: "Am mai jucat cu ea. Se mişcă tare bine, loveşte bine.Trebuie să mă pregătesc să alerg şi să mă apăr foarte bine. Trebuie să fiu agresivă şi să mă bucur că joc în sferturi pentru prima oară în viaţa mea. Vreau să fiu fericită pe teren".


Cine este Dominika Cibulkova ?

Simona Halep s-a întalnit de trei ori cu Cibulkova (24 de ani), singura partidă în care s-a impus romanca fiind în 2012, în sferturile de fianlă ale turneului de la Bruxelles, desfăşurat pe zgură. Atunci, Halep a pierdut primul set cu 0-6, dar le-a caştigat pe următoarele cu 6-4, 6-3. În 2011, în primul tur al turneului de la 's-Hertogenbosch, pe iarbă, Halep şi Cibulkova s-au întalnit prima dată în circuitul WTA, iar sportiva născută la Bratislava a caştigat în două seturi, 6-3, 6-0. Ultima partidă a avut loc în martie trecut, pe hard, la Indian Wells, în primul tur. şi atunci victoria a revenit jucătoarei slovace, cu scorul 7-5, 7-6 (3).  Cibulkova a început sezonul 2014 la Sydney, unde a fost învinsă în primul tur de germana Angelique Kerber (7-6/7, 7-5). Adversara Simonei a continuat la Brisbane, turneu la care a pierdut în sferturi, în faţa numărului 1 WTA, Serena Williams. La ediţia actuală a Australian Open, Cibulkova, cap de serie numărul 20, le-a eliminat în ordine pe italianca Francesca Schiavone (locul 42 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4, pe elveţianca Stefanie Voegele (locul 46 WTA), cu scorul de 6-0, 6-1, pe spaniola Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 16 şi locul 16 WTA, cu scorul de 6-1, 6-0, şi pe a treia favotiră a turneului, rusoaica Maria şarapova, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1. Cibulkova a ocupat cea mai bună poziţie în ierarhia WTA, locul 12, în 2009. în palmaresul ei figurează două titluri WTA, la Moscova (2011) şi la Carlsbad (SUA, 2012). Sportiva slovacă a avut evoluţii apreciate la turneele de Grand Slam. Cea mai bună performanţă a înregistrat-o în 2009 la Roland Garros, cand a ajuns în semifinale, fiind eliminată de numărul 1 mondial de atunci, Dinara Safina. Cibulkova a atins faza sfertuilor de finală al US Open în 2010, la Wimbledon în 2011, la Roland Garros în 2012 şi acum la Australian Open.
În celelalte partide disputate ieri, în proba de simplu feminin, s-au înregistrat rezultatele: Viktoria Azarenka (Belarus, nr. 2) - Sloane Stephens (SUA, nr. 13_ 6-3, 6-2; Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 5) - Garbiñe Muguruza (Spania) 6-1, 6-3.  După ce Serena Williams (numărul 1) şi Maria Şarapova (numărul 3) au fost eliminate în optimi, Azarenka este marea favorită la titlu. Ea are 18 victorii consecutive la Melbourne şi ar putea deveni prima jucătoare care reuşeşte "tripla" după elveţianca Martina Hingis (1997-1999).
În turneul masculin s-au înregistrat rezultatele: Rafael Nadal (Spania, nr.1) - Kei Nishikori (Japonia, nr. 16) 7-6, 7-5, 7-6; Grigor Dimitrov (Bulgaria, nr. 22) - Roberto Bautista (Spania) 6-3, 3-6, 6-2, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie, nr. 4) - Stéphane Robert (Franţa); Roger Federer (Elveţia, nr. 6) - Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, nr. 10) 6-3, 7-5, 6-4.
Programul sferturilor
Feminin: Li Na - Flavia Pennetta, Ana Ivanovic - Eugénie Bouchard (astăzi), Agnieska Radwanska - Viktoria Azarenka, Simona Halep - Dominika Cibulkova (maine).
Masculin: Tomas Berdych - David Ferrer, Stanislas Wawrinka - Novak Djokovic (astăzi), Andy Murray - Roger Federer, Rafael Nadal - Grigor Dimitrov (maine).
CAS

Şi Tecău e în sferturi

Perechea Sania Mirza / Horia Tecău (India / Romania, nr. 6) s-a calificat, tot ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt, după ce a trecut în optimi de cuplul Anastasia Rodionova / Colin Fleming (Rusia / Australia). În sferturi, cei doi sportivi calificaţi vor întalni perechea ce se va impune în meciul Julia Goerges/Aisam-Qureshi (Germania/Pakistan) - Andrea Hlavackova/Max Mirnîi (Cehia/Belarus, nr. 4), partidă care se va disputa astăzi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.