Sport

Design Construct Braşov a caştigat Cupa Unirii la minifotbal

Dan Chiriac
13 ian 2014 764 vizualizări
Braşovenii au reuşit să-şi păstreze trofeul obţinut în 2013 u cele două formaţii vrancene s-au oprit în optimi

În perioada 10-12 ianuarie, la Iaşi, s-a desfăşurat a-IV-a ediţie a Cupei Unirii la minifotbal. A fost un turneu reuşit de verificare desfăşurat sub egida Federaţiei de minifotbal din Romania. 21 de echipe de minifotbal din campionatele afiliate federaţiei au fost invitate la acest turneu. Design Construct Braşov a caştigat pentru a două oară consecutiv Cupa Unirii după 2-0 cu formaţia suceveană Railex. Avand în componenţă doi jucători de echipă naţională, Radu Răzvan şi Adi Călugăreanu, braşovenii au caştigat meritat trofeul pus în joc de organizatori obţinand dreptul de participare la turneul final al Cupei Romaniei din acest sezon. Surpriza competiţiei a fost însă echipa 3 Brazi Roman, care activează în liga 2 a campionatului de la Roman. Aceasta s-a clasat pe locului 3 după victoria din finala mică asupra Consiliului Judeţean Buzău (7-5 după executarea loviturilor de la 7 metri). Cele două echipe din campionatul local de minifotbal, Voinţa Deep Serv şi Dr.Gsm&Global Proiect, au reuşit calificarea în optimile de finală. Voinţa a terminat pe poziţia a doua în grupa B, cu 2 victorii (2-1 cu Dinamo Imperium Iaşi şi 3-1 cu Pabo Sports Paşcani) şi o înfrangere, 1-2 cu C.J.Buzău. Favorită certă în jocul din optimi şi cu un culoar favorabil, leii galbeni au pierdut cu Coriolan Bacău, la loviturile de departajare, după 2-2 în timpul regulamentar. “Important este că am arătat fotbal, că putem juca de la egal la egal cu orice echipă de minifotbal, că suntem în creştere şi diferenţa a fost făcută însă de şansă”, au declarat conducătorii echipei Voinţa.

Propagandă minifotbalului focşănean

Doctorii au participat în grupa C, alături de liderii campionatelor locale din Iaşi (Lis Affair) şi Galaţi (Atletico), obţinand calificarea în optimi de pe locul 3 în grupă, cu o victorie (3-0 cu Inter Traian Vaslui) şi 2 înfrangeri (0-2 cu "vedetele" de la Atletico ,cu Daniel Florea ex- Dinamo, Sahtior Donetk, Oţelul Galaţi şi Constantin Schumacher) ,0-4 (cu Lis Affair Iaşi). Mihai Guriţă şi Ionică Serea s-au duelat în partida din optimi. Dacă sucevenii au deschis scorul în secunda 15 la primul atac, doctorii au egalat la 2 la ultima fază a jocului prin torpila lui Rodinel Stan. Railex a învins cu 5-4 după executarea loviturilor de la 7m. Delegaţia focşăneană a avut la turneu şi o brigadă de arbitrii, Florin Tudosă şi Octavian Bucătaru, care au arbitrat partide atat în faza grupelor cat şi optimi şi sferturi de finală. "Felicităm echipele din campionatul local de minifotbal pentru jocurile bune făcute în cadrul turneului de pregătire de la Iaşi, pentru disciplina din teren dar şi din afara lui. Sperăm ca la turneele viitoare în care vom avea reprezentante din Liga de minifotbal Vrancea să facem o bună propagandă minifotbalului focşănean şi cu siguranţă vom reuşi sperăm chiar din acest sezon în cadrul turneelor organizate de Federaţia de minifotbal din Romania”, spune Cristian Vasile, organizatorul Ligii de minifotbal. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.